DVTK

2021.07.12. 09:15

Vendégként döntetlent értek el a piros-fehérek

Előkészületi meccsen lépett pályára szombaton délután a DVTK labdarúgócsapata.

Tóth Zoltán

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az UEFA által idén létrehozott Európai Konferencia Liga-selejtezőre készülő Újpest FC volt a Szusza Ferenc Stadionban az NB II.-es bajnoki rajtra gyakorló Diósgyőri VTK ellenfele. Kondás Elemér, a diósgyőriek vezetőedzője elmondta a találkozó előtt: ez a mérkőzés jelentős része a felkészülésnek, ám természetesen nem az eredmény, sokkal inkább az a mérvadó, mit lát viszont egy erős ellenféllel szemben a mérkőzésen abból, amit a hétköznapokon az edzéseken gyakoroltak.

Szervezetten

A diósgyőri szakvezető elégedett lehetett, meg nem is azzal, amit visszakapott a játékosoktól a találkozón. Hiszen az ismerkedő percek után sem került jelentős fölénybe az NB I.-es hazai csapat, mi több, kapuja előtt adódtak nagyobb gólhelyzetek, ráadásul büntetőből a DVTK szerezte meg a vezetést. Feltűnt, hogy taktikusan, bárha kisebb hibákkal is, de szervezetten tartották a labdát a vendégek, hozták ki a védőzónából a játékszert, s a Molnár irányította középpálya is sok jó labdával szolgálta ki a támadósorba kerülőket. Szünet után Póser és Könyves kivételével sorcserét hajtott végre Kondás mester, s akik a második játékrészben szóhoz jutottak, ugyancsak bizonyítottak. Igaz ez akkor is, ha sokszor hajmeresztő hibákat követtek el a védők, szerencsére mindig volt valaki, aki helyrehozta társa botlását. S elöl is alakítottak ki helyzeteket a diósgyőriek, Pajovics kapusnak nem egyszer bravúrral kellett megőriznie kapuját a góltól. Egy szépségdíjas, vastapsot érdemlő távoli bombával egyenlített a hazai gárda, így döntetlen lett a végeredmény. A találkozó után Kondás Elemért kérdeztük, hogy tetszett az előkészületi találkozó:

– Szeretek kemény, magasabban jegyzett ellenfelekkel meccselni a felkészülés ezen szakaszában. Itt jobban kijönnek a hibák, hiányosságok. Mi edzésből jöttünk Újpestre, s mert csak 19-es volt a keretünk, úgy döntöttem, Könyves játszik teljes mérkőzést, a többiek azonos terhelést kapnak, azaz egy-egy félidőt játszanak. Sok minden tetszett, de láttam a hibákat is. Ami főként a védelemben fordult elő nagyobb számban, s ez az összeszokottság hiányára is visszavezethető. Voltak formás labdakihozatalaink, támadásaink, akár több gólt is szerezhettünk volna. Igaz, az Újpestnek is voltak jócskán helyzetei, ami arra int bennünket: jobban kell figyelnünk a védőmunkánkra. A csapat hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, még ha a játékban előfordultak kisebb-nagyobb hibák is. Szerdán a Kassa ellen játszunk a stadionban, szombaton pedig Mezőkövesdre látogatunk.


Újpest FC vs. Diósgyőri VTK 1–1 (0–1)

Budapest, 400 néző. V.: Rúsz.

Újpest, az I. félidőben: Pajovic – Kastrati, Kutrumbisz, Diaby – Pauljevics, Stieber, Onovo, Mitrovics, Antonov – Tallo, Beridze. A II. félidőben: Pajovic – Csongvai, Kutrumbisz, Diaby (Bjelos, 64.), Fehér Cs. – Szakály, Simon K., Viana, Katona – Croizet, Beridze (Jevtoski 72.). Vezetőedző: Michael Oenning.

DVTK, az I. félidőben: Póser – Polgár, Hegedűs, Szatmári, Bokros – Szeles, Németh M. – Makrai, Molnár, Jurek – Könyves. A II. félidőben: Póser (Borsos, 61.) – Eperjesi, Karan, Szűcs K., Bárdos – Oláh B., Zsemlye – Zsolnai, Suljics, Hornyák – Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Simon K. (78.), ill. Könyves (21., 11-esből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!