DVTK Jegesmedvék

2021.07.19. 11:54

Távozik a szapporói hős

Szerződésének lejártával távozik a DVTK Jegesmedvék csapatától Vas János.

Forrás: dvtk.eu

A 37 esztendős csatár – aykit szapporói hősként tartanak számon, hiszen 2008-ban tagja volt az A-csoportos szereplést kiharcolt együttesnek – az elmúlt négy szezonban 198 bajnoki mérkőzésen szerepelt a klub színeiben, és 166 pontot szerzett.

A magyar jégkorong egyik kiemelkedő alakja 2017-ben érkezett Miskolcra a DVTK Jegesmedvékhez. Első szezonjában Erste Liga döntőbe jutott a csapattal, tette ezt úgy, hogy az alapszakasz pontkirálya lett, valamint elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a klub története második Magyar Kupa győzelmét könyvelhette el. A következő évadban már a szlovák bajnokságban bizonyított, az alapszakasz során a liga legjobb pontszerzőihez tartozott az 54 meccsen elért 49 pontjával. A következő két szezonban már a csapatkapitányi C betűt viselve előbb 39, majd 27 pontig jutott. A második szlovák ligában töltött idény alatt az egész liga legjobbja volt a bulielhozataloknál, valamint a három szlovák idényt tekintve a legtöbb pontot szerezte a csapatból. Ezek mellett meghatározó tagja volt a magyar jégkorong válogatottnak is. Vas János és a klub 2019 februárjában kötött két szezonra szóló megállapodást, ez a szerződés a 2020/2021-es szezont követően véget ért és a kontraktus lejártával a csatár máshol folytatja pályafutását. Kedden jelentik be, hogy hol szerepel majd.

A játékos szavai

– Kedves Miskolc! Köszönöm nektek ezt az elmúlt négy évet, hogy a családomat és engem befogadtatok. Tizenöt külföldi év és két fehérvári szezon után otthonra leltünk itt Miskolcon. Szuper gyorsan szívünkhöz nőtt az egész atmoszféra ami a csapatot körülveszi. A családomon kívül a jégkorong az életem és minden percét imádtam, amit a miskolci jégpályán tölthettem. Köszönök mindent a szurkolóknak, akik jóban-rosszban kitartanak a csapat mellett és még a pandémia ideje alatt is mögöttünk tudhattunk titeket! Nagyon sokat jelent ez nekünk és hálásak vagyunk, hogy pénzt és időt sem kímélve kísértetek minket bármelyik hazai vagy idegenbeli meccsre! Köszönöm a rengeteg csokit a győztes meccsek után, amit nem csak én, de még Joel fiam is kapott. Teljes extázisban volt Joel, amikor előttetek körbe vihettem az ölemben, majd Érik a szőlőt énekeltünk együtt! Soha nem fogja ezeket a pillanatokat elfelejteni és természetesen én sem. Nagyon köszönöm Joel bölcsijének és óvodájának, amiért olyan kedvesek voltak velünk. Megnyugtató érzés volt a tudat, hogy Joel biztonságban és jó kezekben van! Hálásak vagyunk kisfiunk orvosi asszisztensének, hogy bármikor számíthattunk rá. Örök emlék marad, hogy Joel itt kezdett el jégkorongozni és örömmel vett részt minden edzésen. Köszönjük azoknak, akik ebben segítették. Köszönöm csapattársaimnak, akik egyből befogadtak, így otthonomnak érezhettem az öltözőt is már az első naptól kezdve. Négy év alatt remek barátokra leltem, akikre bármikor számíthatok. Habár hosszabb távra terveztem, de most úgy hozta a profi sport, hogy elválnak útjaink. Büszkeséggel tölt el, amikor visszagondolok a sikerekre, amiket közösen értünk el. A Magyar Kupa aranyérem, a Tátra Kupa győzelem, a Kontinentális Kupa és Visegrádi Kupa menetelések, amik miatt bebizonyosodott mindekinek, hogy helyünk van a szlovák ligában, így három szezonon keresztül tudtunk csapatként fejlődni. Miskolctól életre szóló barátokat, keresztszülőket kaptunk, amiért rettentően hálásak vagyunk, mindig drukkolni fogok Miskolc sikerének a jövőben is. Hajrá DVTK Jegesmedvék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!