Interjú: Cseri Tamással

2021.06.01. 09:45

Ott akar lenni a kezdőben

A dél-borsodiak futballistája szerint fantasztikus lenne az Eb-n játszani, de ez ma kiderül.

Tóth Zoltán

Budapest 20210501 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Mezõkövesd Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Cseri Tamás

Egyedüli megyei játékosként Cseri Tamást is behívta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a keretbe, a dél-borsodiak csapatkapitányát még Telkiben, az edzőtáborban értük el.

Hogyan teltek a pihenés napjai?

Mondhatom, remekül, hiszen azt a kilenc napot a családdal tölthettem. Sokat játszottunk a lányokkal, Zoja Pannával és Zora Pankával, miközben már úton van a harmadik gyermekünk, aki szintén kislány lesz. Feltöltődtem e rövid idő alatt is.

Rövid időre térjünk vissza a bajnokságra. A megelőző idényben remekül szerepelt a csapat, alig maradt le a dobogóról, s kupadöntőt játszhatott. A közelmúltban befejeződött szezonban viszont...

Sajnos, ilyen ez a játék. Valóban remekeltünk a 2020-ban véget ért bajnokságban, jól is kezdtük a következő idényt, azután valami megtört. Ami addig a kapufáról befelé ment, az most kipattant, s jelentős hullámvölgybe kerültünk. Hogy miért? Bárhogy is töröm a fejem, nem tudok erre választ adni. De hát ez egy ilyen játék, egyszer fent, máskor lent!

S ez a gyengébb szereplés, a kieső helyre kerülés Kuttor Attila vezetőedző menesztéséhez vezetett.

Pedig nyilván nem csak és nem főként rajta múlott, hogy leszálló ágba kerültünk. Ám a vezetés úgy látta: új impulzusokra van szükségünk. Pintér Attilával érkezett is ez, s megindultunk felfelé. No, nem a dobogó, sokkal inkább a kiesés elkerülése lett a cél. Amikor ez sikerült, felszabadultunk a görcsösség alól, s ez látszott például az MTK elleni mérkőzésen is.

Számított Marco Rossi szövetségi kapitány meghívására?

Nehéz erre válaszolni, hiszen magam sem voltam olyan formában, mint az előző idényben, amikor minden bejött, s a szezon játékosának választottak. Örülök annak, hogy mindezek ellenére Telkiben lehetek. Mindent megteszek azért, hogy jó játékkal háláljam meg ezt a bizalmat, ha a játékomra is sor kerül bármelyik mérkőzésen.

Amire megnőtt az esély Kalmár Zsolt sérülése miatt is...

Ne is mondja! A szívem szakadt meg! Zsolttal barátok vagyunk, azelőtt, s azóta is, mondhatni mindennap beszélünk telefonon. Először nem tűnt súlyosnak az Andorrában szerzett sérülése, majd a vizsgálatok kiderítették: külső oldalszalag-szakadást szenvedett. Ami azt jelenti, ismét lemarad az Európa-bajnokságról. Kimondhatatlanul sajnálom, mert öt éve ugyanígy sérülés miatt esett ki az akkori Eb-keretből. Iszonyú lehet ezt feldolgozni, mondtam is neki: ha a kapitány úgy dönt, pályára léphetek, érte is játszom majd!

Milyen volt az első hét Telkiben?

Jó volt újra találkozni a szakmai stábbal és azokkal a fiúkkal, akikkel kiharcoltuk az Európa-bajnoki részvételt, s véghez vittünk néhány, nemzetközi figyelmet is felkeltő sikert. Az eddig eltelt időszakban főként a kondicionálásra helyezték a hangsúlyt vezetőink, persze az edzések szokás szerint kemények voltak. Ám mert a többség feszített ütemű bajnokságból érkezett, érthetően vigyáztak, nehogy túlterheljenek bennünket.

Ausztriában töltenek el tíz napot edzőtáborban, és itt lesz keretszűkítés is. Hogy érzi, benne lehet a szűkített keretben?

Ezt Marco Rossi szövetségi kapitánytól kell megkérdezni. Én bizakodom abban, hogy benne leszek a 26-os névsorban, s remélem, hogy a két felkészülési mérkőzés valamelyikén – Ciprus, illetve Írország ellen – a pályán bizonyíthatom majd: érdemes velem számolni. Már csak azért is, mert nem akármilyen csapatok ellen játszanak majd az Eb csoportkörben. A portugál, a francia és a német keretet megismerve nemzetközileg ismert és elismert játékosok sora alkotja ezeket. Persze, nem nagyon foglalkozom még ezzel, egyelőre azon vagyok, hogy minél jobban felkészüljek a szakmai vezetés segítségével, hogy bekerüljek a szűkített keretbe. Ráérek majd azt követően töprengeni azon, ki ellen is kell majd megmutatni, mi is érünk annyit, mint a három ellenfél sztárjátékosai.

Mit szólna ahhoz, ha mondjuk a Portugália elleni találkozón a mezőkövesdi fazonszabász nevével kezdődne a középpályások sora?

Na, az lenne csak a fantasztikus! De ehhez előbb az kell, hogy olyan formába kerüljek, ami alapján a szövetségi kapitány így fog dönteni. Természetesen azon vagyok, hogy ez így legyen. Teszem a dolgom, keményen készülök, igyekszem megmutatni, lehet rám számítani!


Ma, 17 óra

Marco Rossi szövetségi kapitány ma 17 órától hirdeti ki 26 fős labdarúgó Európa-bajnoki keretét a saalfeldeni edzőtáborban. Az eseményt élőben közvetíti az M4 Sport csatorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!