Vegyész RC

2021.06.04. 09:15

Nem volt kérdés, hogy vállalják a Vegyésznél

A nemzetközi sorozatban majd június 25-én kap ellenfelet az észak-borsodi gárda.

20210415 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - MAFC-BME, férfi röplabda mérkőzés. képen: JUHÁSZ PÉTER #3

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A Magyar Röplabda-szövetség honlapjának csütörtöki tájékoztatása alapján összesen kilenc együttes (öt női és négy férfi) képviselhette volna az országot a nemzetközi színtéren, közülük azonban csak hatan vállalták az indulást. A női Bajnokok Ligája főtábláján ott lesz a bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmes Fatum Nyíregyháza, míg a CEV Kupában az ezüstérmes Linamar-BRSE és a bronzérmes Vasas Óbuda érdekelt. Az Extraligában negyedik, a sorozat előző idényében elődöntős 1. MCM-Diamant Kaposvár ismét a Challenge Kupában szerepel, az 5. helyezett UTE azonban nem vállalta az indulást a harmadik számú kupaküzdelemben.

Lemondott lehetőség

A férfiaknál a bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr sem a BLben, sem a CEV Kupában nem indul, a Challenge Kupában azonban igen. Az ezüstérmes Fino Kaposvár és a harmadik MAFC-BME ugyanakkor erről a lehetőségről is lemondott, helyettük a negyedik Vegyész RC Kazincbarcika lesz még érdekelt a harmadik számú sorozatban. A CEV és a Challenge Kupa sorsolása június 25-én lesz Luxemburgban, a Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztására az Európai Röplabda Gála keretében, október 1-jén Ljubljanában derül fény.

– Amikor nemzetközi indulási lehetőség van, azt igyekszünk kihasználni – mondta lapunknak Tóth Milán, a VRCK csapatmenedzsere. – Tavaly nem indultunk el, mert a koronavírus átírta a terveket, de örülünk, hogy újra itt vagyunk, és ismét megmérethetjük magunkat. Reméljük, ezúttal majd szerencsésebb lesz a sorsolásunk, mint a korábbi években, és továbbjutási reményekkel várhatjuk majd az első párharcot. Büszkék vagyunk arra, hogy a város hírnevét tovább öregbíthetjük Európában, ezért egy percig nem volt kérdés, hogy vállaljuk a részvételt.

(A borítóképen: Juhászék újra nemzetközi meccseket vívnak majd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!