KBSC

2021.06.10. 09:15

Meg kell majd küzdeni a visszajutásért

A KolorCity-Kazincbarcika SC-nél azt szeretnék, ha egy szezon után visszatérnének az NB II.-be.

Molnár István

20200927 Békéscsaba Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Békéscsaba Előre 1912 - Kolorcity Kazincbarcika NBII labdarúgó mérkőzés. képen: MÁRIS DOMINIK #15 MAJZIK ADRIÁN #8

Forrás: MW

Fotó: Bencsik Ádám

Négy év másodosztályú tagság után, a 2020/21-es szezon végén kiesett az NB II.-ből a KolorCity-Kazincbarcika SC labdarúgócsapata. Az észak-borsodiaknál több szakvezető is dolgozott az utóbbi egy évben, menet közben a játékoskeretben is történt jó pár frissítés, ám az együttes csupán a 18., búcsút jelentő helyezést tudta elérni a 20 csapatos pontvadászatban. A bajnokság május 16-i befejezése óta már nem egy hír napvilágot látott a KBSC jövőjével kapcsolatban, egyrészt az, hogy a harmadik vonalban az a Varga Attila lesz a vezetőedző, aki nem ismeretlen a megyében. A 2014/15-ös bajnokság tavaszi idényében az akkor már NB II.-es Soroksár SC-től a Mezőkövesd Zsóry FC-hez került, ahol előbb másodedzőként, majd a bajnokság végén megbízott vezetőedzőként dolgozott.

A Siófok elleni

– Nem árulok el nagy titkot azzal, ha bevallom, hogy nagyon szomorúak voltunk akkor, amikor véglegesen eldőlt, hogy búcsúzik a csapat – kezdte Wächter Balázs, a labdarúgócsapatot működtető KBSC FC Kft. ügyvezetője. – Az induláskor természetesen nem az volt a cél, hogy a kiesés ellen harcoljunk, bíztunk abban, hogy a középmezőny biztos tagjai leszünk. Gyakorlatilag a hajráig volt arra esélyünk, hogy kivívjuk a bennmaradást, a sorsunk akkor dőlt el, amikor az utolsó előtti hazai meccsen, a 35. fordulóban, itthon 1–0-ra kikaptunk a Siófoktól. Akkor csúszott ki a kezünkből az irányítás, a még hátralévő három fordulóra már ellenfeleinknek voltunk kiszolgáltatva, tőlük függött a sorsunk. A végeredmény ismert. Alakulhatott volna másképpen is ez a dolog, meglátásom szerint legalább három-négy olyan mérkőzésünk volt, amikor nyertes helyzetből buktunk el pontot vagy pontokat.

Két „alap” kiesett

Az ügyvezetőtől megkérdeztük, hogy milyen egyéb problémák voltak, lehettek az eredményeken túlmenően.

– Amikor egy csapat kiesik egy osztályból, akkor abban közös a felelőssége játékosnak, edzőnek, vezetőnek, és ugyanígy egyben kell kezelni azt is, ha sikerek vannak – hangsúlyozta Wächter Balázs. – Sok múlik persze az edzőkön, a módszerein, nagyon sok múlik a labdarúgókon, ezen a téren olyan gondjaink voltak például, hogy még tavaly augusztusban komolyan megsérült két alapemberünk, Valter Heil és Raul Krausz, és rájuk emiatt utána már nem számíthattunk. Az ő pótlásukat teljes mértékben nem sikerült megoldani. Szeptemberben, októberben négy meccset sikerült megnyerni zsinórban, a 9. helyen álltunk, azonban elmaradt a jó folytatás. Nagyon rosszkor jött be a vírus, kiestek emberek, ez nagyon megnehezítette a stáb munkáját, és akadtak problémák a kapusposzton, kiállítás és a vírus. Mindent összevetve sok változás volt menet közben, csapatszerkezetben és egyéb területeken is.

Nyerő típusú

Arról is érdeklődtünk, hogy a vezetés miért éppen Varga Attila edző mellett tette le a voksát.

– Varga Attila bizonyított több csapatnál – nyilatkozta Wächter Balázs. – Sikerrel vívta ki a feljutást magasabb osztályba, egy markáns, nyerő típusú tréner, tud és szeret nyomás alatt dolgozni. A klubvezetés és a vezetőedző közös célja, hogy a KBSC egy év harmadosztályú tagság után újra az NB II.-ben szerepeljen. Nem lesz könnyű ezt elérni, de semmit sem adnak ingyen, meg kell majd küzdeni ezért keményen. Lesz még rajtunk kívül pár klub, amelyeknél komolyan gondolják majd a második vonalba való feljutást. Már vannak új igazolásaink, de még lesznek változások.

Természetesen érvágás anyagi téren a kiesés, minden támogatónknak – különösen Kazincbarcika város önkormányzatának – köszönjük azt, hogy mellettünk voltak és maradnak. A búcsú mellett azért öröm, hogy a szezon elejéhez képest az utánpótlásban lévő játékosok létszámát negyven százalékkal sikerült növelni, egyre vonzóbb a gyerekek számára a KBSC. Emellett szólni kell arról is, hogy felnőtt női csapatunk az NB II. Keleti csoportjában a 4. lett, míg az U19-es lányok bronzérmesként zártak az Észak-Keleti csoportban.

A KC-Kazincbarcika SC férfi felnőttcsapatának nyári felkészülése június 21-én kezdődik.

 

A keretről

Érkezők: Kristófi Sándor (Termálfürdő FC Tiszaújváros), Ádám Ferenc (Putnok FC), Magyar Máté (Putnok FC), Márton András (Termálfürdő FC Tiszaújváros), Keményffy Máté (Putnok FC), Süttő Attila (Jászberényi FC), Dvorschák Gábor (Kaposvári RFC).

Távozók: Szemerédi Norbert (?), Farkas András (?), Oldal Tibor (?), Sergiu Oltean (?), Kovac Alan (?), Tóth-Gábor Kristóf (kölcsönből vissza, Budapest Honvéd), Takács Tamás (kölcsönből vissza, Mezőkövesd Zsóry FC), Kovács Máté (kölcsönből vissza, MTK Budapest), Csősz Richárd (kölcsönből vissza, Debreceni VSC), Kalmár Benedek (kölcsönből vissza, Puskás AFC), Auer Ákos (kölcsönből vissza, Illés Akadémia), Korbély Kristóf (kölcsönből vissza, DVTK), Tóth Borisz (kölcsönből vissza, DVTK), Szűcs Kornél (kölcsönből vissza, kooperációs szerződés, DVTK), Orosz Donát (kölcsönből vissza, kooperációs szerződés, DVTK).

A tavalyi keretben voltak, sorsuk tisztázásra vár: Horváth László, Dávid Zoltán, Fótyik Dominik, Valter Heil, Raul Krausz, Majzik Adrián, Leonardo Mitruscsák, Mikló Roland, Németh Tamás, Toma György, Tóth László.

(A borítóképen: Az utolsó NB II.-es meccsét március 14-én nyerte a sárgában játszó barcikai együttes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!