Labdarúgás

2021.06.24. 09:15

Lépésről lépésre halad Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik reméli, hogy az új szezonban már újra játszhat.

MŸnchen 20210623 Labdarœg— EB NŽmetorsz‡g-Magyarorsz‡g Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: MW

Fotó: Árvai Károly

A honi (és a határon túli) futballszurkolók nagyon várták szerdán a késő estét, amikor a magyar labdarúgó-válogatott Münchenben a német csapat ellen lépett pályára az Európa-bajnokságon, az F csoport harmadik fordulójában. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese – annak köszönhetően, hogy négy nappal korábban egy pontot szerzett a világbajnoki címvédő Franciaországtól – még reménykedhetett a továbbjutásban, a legjobb 16 közé kerülésben, ehhez viszont óriási bravúrra lett volna szükség a bajor fővárosban – győzni Neuerék ellen.

Többféle német válogatottal találkozott a múltban a magyar nemzeti együttes, az összesített mérleg az alábbi volt: 51 találkozón 20-szor nyert, 17-szer kikapott Magyarország, 14-szer döntetlenre végzett, 94 gólt szerzett, 88-at kapott. A párharccal kapcsolatban érdekesség volt, hogy a magyar válogatott kispadján ültek korábban német szakvezetők, úgymint Lothar Mätthaus (2004–2005), valamint Bernd Storck (2015–2017).

Konzuli beavatkozás

A szerdai 90 percre több száz magyar drukker utazott el Münchenbe, akik a ­meccs előtti találkozási pontot a Wiener Platz és környékére „tették”. 14 óra tájékán még csendes volt a környék, akkor még jóval több rend­őr volt a helyszínen, mint szurkoló. A magyar szimpatizánsok 17 órára tervezték az indulást a Wiener Platzról az Allianz Aréna felé. A helyszínen zengtek a különböző nóták, rigmusok, szinte mindenki magyar mezben, vagy „Magyarország”, illetve „Hungaria” feliratú pólóban „feszített”, de természetesen voltak magyar zászlók és magyar sálak is a szurkolóknál.

A beszámolók szerint egy 53 szurkolót szállító magyar buszt kétszer is órákra megállítottak a német hatóságok, s az csak a konzuli beavatkozásnak köszönhetően mehetett tovább. A bajor hatóságok tűzvédelmi okokból nem engedélyezték a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba, és végül nem engedték a magyar szurkolói vonulást sem az Allianz Arénához, az ezt tervező szurkolókat autóbuszokkal vitték oda.

Közben napvilágot látott egy interjú az Európa-bajnokságról (is) lemaradt Szobosz­lai Dominikkel, aki a Sport Bildnek azt mondta: nagyon reméli, hogy az új szezonban már játszhat és jó teljesítményt fog nyújtani.

– Továbbra is lépésről lépésre haladok a száz százalék felé, és amilyen gyorsan csak lehet, szeretnék teljesen felépülni – nyilatkozta Szoboszlai a német lap szerdai számában. – Az elmúlt időszak nem volt egyszerű, sem fizikailag, sem mentálisan. Először is azt kellett elfogadnom, hogy hosszú időt kell kihagynom.

Ilyen előzmények vezették fel a szerda esti találkozót, amelyre Marco Rossi a Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Schäfer, ­Kleinheisler, Fiola – Szalai Á., Sallai kezdő tizenegyet nevezte.

(A borítóképen: Csányi Sándor, az MLSZ elnöke szurkolókkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!