rali

2021.06.02. 19:15

Érett teljesítményt nyújt a Csomós-Nagy páros

A sárospataki kettős ismét szeretne a pódiumon állni a Salgó Rally végén.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Tavaly berobbantak, idén pedig egyértelműen megérkeztek a Mercarius Országos Rally1 Bajnokság élmezőnyébe. Csomós Miklós és Nagy Attila a szezonnyitó abaúji futamon második, a Q8 Oils Ózd-Eger Rallyn pedig harmadikként zárt. Egy olyan mezőnyben, ahol két világbajnok mellett neves hazai versenytársak és feltörekvő fiatalok is tülekednek a jó helyezésekért.

Folyamatosan az elején

Elég csak az utolsó viadal szakaszeredményeire rápillantani. Csomósék érett és tudatos autózással teljesítették a hegyháti, másnap pedig az Eger környéki gyorsokat is. Gyorsaságit ugyan nem nyertek, de folyamatosan ott voltak az elején, ami a verseny végére kifizetődött. Ráadásul ezzel a technikával vizes körülmények között először versenyeztek, ami óvatosságra intette őket.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen szinten együtt tudtunk menni az elejével – értékelt az idei esztendő második versenye után Csomós Miklós. – A végső helyezés mellett a Power Stage-en is szereztünk négy pontot, ami szintén rendkívül pozitív, úgyhogy eddig valóban nagyon mosolygós számunkra ez az esztendő. Nekem nagyon sokat jelent, hogy ilyen neves, külföldi ralisok között szerepelhetek, a fejlődésem szempontjából talán nem is lehet lemérni, hogy ez mennyire fontos. Ostberg és Kopeczky, valamint az első hétvégén ugyancsak nálunk versenyzett Gryazin is pokolian gyors, nagyon sokat tanulhatok tőlük. Az is igaz, hogy így sokkal nehezebb dolgunk lesz a bajnokságban, de aki ilyen vetélytársak mellett jól teljesít, annak az értéke is jóval nagyobb. Ez nem kérdés.

Csomós Miklós jó alapot teremtett magának arra, hogy eredményesen szerepeljen a 2021-es, Mercarius Országos Rally1 Bajnokságban. Az R5-ös Skoda Fabiával száraz körülmények között már jó barátságban van, az esős versenyzés terén viszont még bőven van mit fejlődnie.

Nem kockáztatnak

– A változó időjáráshoz még gyorsabban kell alkalmazkodnom, és a csúszós, nedves úton talán még a kellő bátorság is hiányzik – vallotta be önkritikusan Csomós Miklós. – Ez talán abból is fakad, hogy ésszerűtlenül nem fogok kockáztatni. A csapattal is megbeszéltük, és Bútor Robi is azt tanácsolta, hogy a lendület ellenére hátrább az agarakkal. Egy kiesés, vagy egy bukás ugyanis a bajnokság szempontjából akár végzetes is lehet, ezt pedig nem szeretnénk kockáztatni. Biztos, hogy van még az autóban, de a mi esetünkben egy jó, gyors tempó sokkal többet ér, mintha veszélyesen versenyeznénk. Bízom benne, hogy a Salgó Rallyn folytatni tudjuk az eddigi jó szériánkat. Nagyszerű pályák, vérbeli ralis gyorsaságik várnak ránk. Az emlékeink is jók, hiszen tavaly itt állhatunk fel először a pódiumra. Lassan ezt már elvárásként támasztjuk magunk felé, ugyanakkor egy ilyen mezőnyben ezt soha nem lehet kijelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!