rali

2021.06.07. 18:15

Defekt, küzdelem, pontszerzés

Jól kezdett, majd egy hiba visszavetette Turán Frigyest és Bagaméri Lászlót a Salgó Rallyn, végül mégis a legjobbakkal pezsgőzhettek.

Fotó: Peremicki Istvan

Turán Frigyes és Bagaméri László tempósan kezdte a kétnapos Salgó Rallyt, és küzdelmekben gazdag versenyhétvégét zártak a Salgótarján környéki pályákon. A páros a harmadik gyorsasági szakaszt követően egy defekt miatt ugyan hátrébb csúszott az összetettben, de végül a pontszerző abszolút ötödik helyre hozta be a Volkswagen Polo GTI R5-öt.

– Küzdelmes versenyhétvége van a hátunk mögött, alapvetően jól indult számunkra a futam – kezdte beszámolóját Turán Frigyes. – Jó taktikán voltunk és a tempónk is megfelelőnek bizonyult. Felkészülten vágtunk neki a bajnokság harmadik hétvégéjének, és az autónk is rendben volt. A harmadik gyorsasági szakaszt követően át is vettük a vezetést az összetett értékelésben. A negyedik gyorson azonban kaptunk egy defektet, ennek következtében egy percet veszítettünk, így nyilvánvalóvá vált, hogy a dobogó megszerzése innentől kezdve nem lehet reális cél.

Mindent megtettek

Az esettel kapcsolatban Bagaméri László kiemelte: a defektet követően egy céljuk volt, hogy az abszolút tizedik helyről, gyorsról-gyorsra feljebb kapaszkodjanak, a végére odaérjenek a pódiumra, és a lehető legtöbb pontot szerezzék.

– Mindent megtettünk ezért, keményen küzdöttünk, a harmadik körben az autó beállításain is változtattunk egy kicsit, ami nagyon jó irányba vitt minket – tette hozzá Turán Frigyes navigátora. – A szakaszeredmények szempontjából a hajrában végig az első háromban tudtunk autózni. Jelentősen javítva, sikerült feljönnünk az ötödik helyre, ezért elégedettek lehetünk. Ugyanakkor, ha nincs a defekt, akkor a TOP3-ba lehettünk volna, ezért kicsit sajnálom ezt a hétvégét. A ralisport azonban ilyen, ez abszolút benne van, bárkivel előfordulhat. Most velünk esett meg.

Turán Frigyes a rendezvénnyel is elégedett volt, hiszen a 2021-es Salgó Rallyn olyan pályákat használhattak, amely versenyzőnek és szurkolónak egyaránt kedvére való.

– Ez egy jó verseny volt, fárasztó pályákkal, szuper időjárással és sok szurkolóval, akik végig motiváltak minket – tette hozzá Turán Frigyes. – Most csak pár hét és újra autóba ülhetünk, ugyanis június végén a Mecsek Rallye-n találkozunk. Már nagyon várom, mert szeretném, ha végre idén már a szerencse is mellénk állna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!