vizes EB

2021.05.19. 09:15

Nem jutott be a középdöntőbe Sztankovics Anna

100 m mellúszásban nem jutott be a középdöntőbe Sztankovics Anna, a Miskolci Sport­iskola versenyzője.

Molnár István

Budapest 20210326 Úszás Úszó OB Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Sztankovics Anna

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

A Budapesten zajló vizes Európa-bajnokságon kedden volt az úszóversenyek második napja. A kedd dél­előtti programban szerepelt a női 100 méteres mellúszás is, amelyben érdekelt volt Sztankovics Anna, a Miskolci Sportiskola versenyzője. A számra összesen 60-an neveztek, így hat előfutamot írtak ki a szervezők.

A borsodi klub úszója az utolsó, hatodik selejtezőbe került, mégpedig az egyik szélső, a 9-es pályára. Az 1996-os születésű Sztankovics Annának jól sikerült a rajtja, majd 50 méternél a 7. helyen fordult, azonban a táv második felére elfáradt, és végül az utolsó, 10. helyen csapott célba, 1:10.19 perces idővel. Ez a teljesítmény nem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön a középdöntőbe, összesítésben a 45. helyen zárt ebben a számban. Az ugyanebben a futamban rajthoz állt, és a 9. helyen célba ért Halmai Petra 1:08.70-es ideje is kevés volt a továbbjutáshoz, ő az összesítésben a 26. lett, a mezőny másik két magyarja, Sztankovicsénál is gyengébb időt ment, Békési Eszter 1:10.36-tal a 46. helyen zárt, míg Kalmár Aliz 1:10.95-tel az 54. helyet könyvelhette el, vagyis mindegyik hazai úszó elvérzett az előfutamokban.

Ennyi volt benne

– Természetesen szerettem volna jobbat, többet kihozni ebből a számból, de ezúttal ennyi volt az úszásomban. Ahogyan korábban nyilatkoztam: nagyon erős mezőny jött össze az Európa-bajnokságon, mindenki versenyezni akar, és mindenki meg szeretné magát mutatni az olimpia előtt. Van még feladat előttem az Eb-n, mostantól ezekre készülök, maximális oda­adással – mondta a helyszínről a MISI úszója.

Sztankovics Anna – keddi állapot szerint – csütörtökön a 4x100 méteres mixváltó tagjaként ugrik vízbe, szombaton pedig az 50 méter mell­úszás selejtezőjében.

Az esti döntőkben

A kedd esti finálékban Késely Ajna a 800 méteres gyorsúszásban volt érdekelt, 8:27.31 perccel csapott a célba, és ez 4. helyet jelentette számára. A másik magyar érdekeltségű döntőben, a 4x200 m vegyes gyorsváltó fináléjában Magyarország a Holló Balázs, Zombori Gábor, Veres Laura, Fábián Fanni összetételben 7:36,42 perces időt produkált, amivel a 6. helyen végzett.

Férfi 50 m háton világcsúcs született: az orosz Kliment Kolesznyikov nem rajtolt jól, de így is megvédte Európa-bajnoki címét, sőt mi több, 23.80-as idejével ismét megjavította a világrekordot.

(A borítóképen: Sztankovics Anna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!