Balhé a megye II-ben

2021.04.13. 13:00

Kakaskodás, dulakodás, szájkarate és a játéknak vége

Az elmúlt vasárnap félbeszakadt a Szikszó – Szirmabesenyő labdarúgó-mérkőzés.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

A megyei II. osztályú bajnokság Észak csoportja 20. fordulója keretében rendezett találkozót Csikai György játékvezető 2–1-es hazai vezetésnél a 85. percben szüntette be.

– Kakaskodás, dulakodás, szájkarate és még szinte minden történt – emlékezett az eseményekre Becánics Zsolt, a szikszóiak edzője, majd hozzátette: – A felek mondták a magukét, közben én úgy láttam, hogy ütések senkit nem értek. A balhét követően a játékvezető hármat fújt, ezzel jelezte, hogy beszüntette a találkozót, majd a hármas a pálya semleges részére vonult, aztán lecsillapodtak a kedélyek. A szirmabesenyőiek a ludasak félbeszakadás miatt, de mi nem kívánunk a várható ítélet elébe menni, a döntés meghozatala az MLSZ igazgatóságára tartozik.

Taktikai szabálytalansággal

Peknyó László, a vendégek elnöke így idézte vissza a 85. percet:

– A szikszóiak akcióját egy teljesen egyértelmű taktikai szabálytalansággal állítottuk meg, utána a hazaiak játékosa ütött, a mi egyik focistánk pedig megvédte csapattársát, szintén fizikailag keveredett az esetbe. Ezt követően a szakmai stábok is belebonyolódtak az eseményekbe, az indulatokat pedig nehezen lehetett megfékezni, szerintem ütések és rúgások is „csattantak”. Végül szerencse a szerencsétlenségben, hogy miután normalizálódott a helyzet, a játékvezetőkkel együtt sétáltunk be az öltözőbe.

A mérkőzés ellenőre az encsi Pásztor András volt.

– A hajrában egy szabálytalanság után verekedés tört ki a pályán. Ketten kezdték, aztán még ketten belekeveredtek az adok-kapokba. A játékvezető piros lapot senkinek nem mutatott fel, hanem nyomban hármat sípolt és véget vetett a találkozónak. A történtek után a síposokat semmiféle inzultus nem érte és ha nem is nyomban, de végül a felek is bevonultak az öltözőbe. Természetesen megbeszéltük a történteket, a látottakat, ezeket leírom és az MLSZ megyei igazgatóságára továbbítom.

Szerdán tárgyalják

– A játékvezetőtől kiegészítő jelentést kértünk, és természetesen figyelembe vesszük az ellenőr által leírtakat is – mondta Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója. – Az üggyel igazgatóságunk fegyelmi bizottsága szerdán foglalkozik, továbbá – mivel félbeszakadt találkozóról van szó – versenybizottságunk számára szintén munkát adnak a történtek.

(A borítóképen: Sajti Viktor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!