rali

2021.04.10. 15:30

Átmentenék Hadikék a tavalyi formát

A címvédő Hadik András–Kertész Krisztián kettős Boldogkőváralján kezdi az idei ralibajnokságot április 17-én és 18-án.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Sok sportoló, csapat esetében hangzik el, hogy a legnagyobb erősítés, ha minden együtt marad, nem kell ismét elölről építkezni. Tovább tudnak haladni azon az úton, amely eredményesnek bizonyult. Így van ezzel Hadik András is, aki 2020 decemberében pályafutása harmadik abszolút magyar bajnoki címét szerezte meg.

Nem változtatnak

A DVTK színeiben versenyző miskolci ralis hatalmas küzdelemben végzett a táblázat élén, miután a szezonzáró Mikulás Rallyn éppen annyi pontot gyűjtött, amennyi a minimális különbségű elsőséghez elegendő volt. Ehhez persze szükség volt azt megelőzően több dobogós helyezésre, valamint a Nyíregyháza Rally megnyerésére is. A jelenleg is garázsban álló, MK II-es Ford Fiestával Hadik András teljes évet futott, és úgy gondolja: az előttünk álló hazai sorozatban is versenyképes lesz a technikával.

– Az M-Sportnál erre az autóra nem készült újabb fejlesztés, tehát jelenleg a Fordnál ez a legmagasabb szint. Nincs okunk a változtatásra, mert van még benne tartalék, a tavalyi tapasztalatok felhasználásával az április közepén kezdődő magyar bajnokságban is eredményesek lehetünk. A versenymentes majd négy hónapban igyekeztünk feltöltődni, és felkészülni az előttünk álló feladatokra – mondta a csapat főhadiszállásán Hadik András. – Évek óta hagyomány volt, hogy egy, esetleg két külföldi futamon elindulunk a magyar bajnokság rajtja előtt. Erre most nincs lehetőség, mert ezek a versenyek a vírushelyzet miatt elmaradtak. A húsvét utáni hétvégén azonban az orfűi sprintversenyen teszteltünk, tehát mégsem teljesen „hidegen” ülünk majd be az autóba a szezonnyitón.

Erősödő bajnokság

A magyar bajnokság az elmúlt években folyamatosan erősödik, idén pedig a hazai élmezőny mellett egy korábbi világbajnok is csatlakozik az elithez. A napokban jelentették be, hogy a Citroën színeiben teljes szezont fut majd Mats Ostberg, aki tavaly a WRC2-ben szerezte meg az éves elsőséget.

– Ezzel nyilván még nehezebb lesz odaérni a csúcsra, de azért vagyunk versenyzők, hogy mindent megtegyünk a siker érdekében. Ez idén is így lesz – reagált Hadik András. – Amikor nemzetközi szinten jegyzett sztárok érkeznek hozzánk, abból mi is profitálunk, hiszen rengeteget tanulhatunk tőlük. Az autó beállításai, a rájuk jellemző profizmus és a mentalitásuk terén is fejlődhetünk. Mi már egy összeszokott csapatot alkotunk, és ebben sem várható változás. Kertész Krisztián marad a navigátorom, hiszen a hosszú pályafutásom során rengeteg sikert és kudarcot átéltünk közösen. Bízom benne, hogy az idei szezon is eredményes lesz számunkra.

Hét futam

Az idei hazai bajnokság a tervek szerint hét futamból áll majd. A koronavírus járvány miatt átalakult versenynaptár alapján a szezonnyitó I. Therwoolin Boldogkő Rallyt április közepén rendezik meg, ezután pedig Hadikék számára következik az Ózd-Eger Rally, majd június elején a nógrádi viadal. A csúszás miatt az bajnokság első részében sűrű lesz a program, de a tavaly kialakult helyzet után ehhez lassan már mindenki alkalmazkodni tud.

I. Boldogkő Rally program

Április 17-én és 18-án az I. Therwoolin Boldogkő Rallyval megkezdődik az idei első osztályú magyar ralibajnokság. A nyitó futamot az érvényben lévő egészségügyi szabályozásoknak megfelelően nézők nélkül rendezik meg, ezért portálunkon igyekszünk számos információval ellátni a szurkolókat, az érdeklődőket. A viadalra benevezett 80 páros mind a kilenc gyorsasági szakaszt április 18-án, vasárnap teljesíti majd.

Az I. Therwoolin Boldogkő Rally programja:

Április 16. (péntek):

8:00 – 18:00 – Itiner kiadása – és adminisztratív átvétel

Versenyiroda: Boldogkőváralja, Faluház – Kossuth L. utca 40.

Április 17. (szombat):

8:00 – 14:00 – Technikai átvétel

Pályabejárás: 2021. április 17. (péntek) 8:00 – 2021. április 18. (szombat) 12.00-ig.

Április 18. (vasárnap):

Gyorsasági szakaszok

8:23, GY1 – Viszló – Bódvalenke/1

9:11, GY2 – Meszes – Rakaca/1

9:49, GY3 – Kányi elágazás – Hernádvécse/1

12:27, GY4 – Viszló – Bódvalenke/2

13:15, GY5 – Meszes – Rakaca/2

13:53, GY6 – Kányi elágazás – Hernádvécse/2

16:31, GY7 – Viszló – Bódvalenke/3

17:19, GY8 – Meszes – Rakaca/3

17:57, GY9 – Kányi elágazás – Hernádvécse/3

18:57, az I. Therwoolin Boldogkő Rally célja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!