Öttusa

2021.03.27. 09:57

Öttusa-világkupa: a britek örülhettek

Guzi Blanka a 26., a legjobb magyar Gulyás Michelle a 12. lett.

Berecz Csaba

Forrás: Shutterstock

A budapesti öttusa-világkupa verseny tegnapi női döntőjében az úszással kezdett a 36 fős mezőny. Négy futamban startoltak el a versenyzők, a miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka a harmadik csoportban ugrott a vízbe, és futamában a negyedik, s mint később kiderült, az összesítésben pedig a 19. helyen zárt, a szerdai selejtezőben úszott egyéni csúcsától elmaradva, 2:15,06 perccel. A mezőny további magyar tagjai közül Gulyás Michelle a 3., a már olimpiai kvótát szerzett Kovács Sarolta a 9. legjobb időeredményt érte el. A második szám a vívás volt, amelynek során 35 meccséből mindössze 13-at tudott megnyerni Guzi, és ezzel ebben a rangsorban csak a 30. lett. A magyarok közül Kovácsnak ment a legjobban a vívás, 23 asszót nyert meg, ezzel az 5. helyen végzett.

Nem a pacik napja

Két szám után a lovaglást Kovács az összetett 5., Gulyás a 11., Alekszejev a 14., Guzi pedig a 29. helyéről várta. A Swimming PC versenyzője Carlos nyergében ment ki a homokra, de a paci az akadályok előtt kétszer is megtorpant, emiatt ismételni kellett vele, pluszban még egy verőhibát vétett, és mivel 24 másodperc időtúllépést is el kellett könyvelni, ez a 22. helyre volt „jó”. A többi magyarnak még ennyire sem ment: Kovács 2 verőhibával, egy megtorpanással és 19 másodperc „túlórával” jött le a pályáról, ezzel a 23. helyen végzett, Alekszejev a 24.-en, miután 3 verőhibával, 1 akadályismétléssel és 16 másodperc időtúllépéssel zárt, Gulyás pedig, szintén Carlosszal, háromszor torpant meg az akadályok előtt, és 23 másodperc plusszal fejezte be a lovaglást, a 26. helyen. Hogy mennyire nem a lovak napja volt a tegnapi, azt jelzi az, hogy csak egy versenyzőnek, az egyiptomi Abdelmaksoudnak sikerült időre, hibátlan pályát mennie. A kombinált szám, a lövészet-futás (laser-run) előtt a magyarok közül Kovács állt a legjobban, a 9. helyen, Gulyás a 17., Alekszejev a 20. pozícióból startolhatott. Guzi pedig a 26.-ként, a távnak elsőként nekivágó, brit Kate French mögött 1:54 perccel indulhatott el. Utóbbi meg is nyerte a világkupafutamot honfitársa, Joanna Muir előtt, valamint a parádésan lövő és futó litván Gintare Venckauskaite előtt, aki laser-runban 11 helyet javított azzal, hogy a leggyorsabb volt. A lövészet-futásban Gulyás volt a legjobb magyar (4. hely), a múlt pénteki lóról történt leesése után szemlátomást fájdalmakkal küszködő Guzi a 21. lett, Alekszejev a 26., Kovács pedig 33. Mindez azt eredményezte, hogy a legjobb hazai versenyzőnek Gulyás bizonyult, aki a 12. helyre mozdult előre, míg a kistokaji illetőségű Guzi maradt ott, ahol a kombinált számot kezdte.

A budapesti női öttusa vk-futam eredménye

1. Kate French (brit) 1403 pont, 2. Joanna Muir (brit) 1388, 3. Gintare Venckauskaite (litván) 1362, ... 12. Gulyás Michelle (magyar) 1325, ... 22. Kovács Sarolta (magyar) 1290, 23. Alek­szejev Tamara (magyar) 1279, ... 26. Guzi Blanka (magyar) 1264.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!