Vegyész RC

2021.03.20. 09:45

Nem tekinti lefutottnak a VRCK

Szombaton elkezdi a bajnoki elődöntőt a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

Molnár István

20210127 Kazincbarcika fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - LV Sport Pénzügyőr SE férfi Magyar kupa röplabda mérkőzés. képen: ÁRVA MILÁN #15 CIUPA LUKASZ GRZEGORZ #10 MIHALJ IVAN #14

Forrás: ÉM

A Vegyész RC Kazincbarcika extraligás férfi röplabdaegyüttese legutóbb szűk két hete lépett pályára, amikor a Magyar Kupa bronzmérkőzésén – Budapesten, a Ludovika Arénában – 3:0-ra verték a Kecskeméti RC-t.

– Ennek az eredménynek, az éremnek örült mindenki: a játékosok, a stáb, a klubvezetés, és ahogyan tapasztaltam, a szurkolóink is – kezdte Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – A fővárosból visszafelé tartó buszúton felszabadult volt mindenki, úgy a magyarok, mint a külföldiek. A csapat bizonyos százalékának már volt része sikerekben, medálok szerzésében ebben a sorozatban, azonban a fiatalok – Péter Márton, Budai Balázs, Bibók Balázs, Földes Dániel – és három légiósunk – Guilherme Ferreira da Silva, Lukasz Ciupa, Ivan Mihalj – számára ez volt az első kupaérem a Vegyésszel. Emellett mi, én és Szabó Dávid kollégám is megszereztük az első érmünket, mint edzők, és erre büszkék vagyunk. Elmondtam már többször, hogy a jelenlegi férfimezőny nagyon erős, keményen meg kellett küzdenünk ezért a harmadik helyért is, szóval teljes mértékben sikerként könyveljük el.

A PSE-n a nyomás

A Barcika most ,,visszatér” a bajnoki sorozathoz, az Extraliga 2020/2021-es évada ugyanis az elődöntőnél tart. Mivel az észak-borsodiak a negyedik helyen végeztek az alapszakaszban, így az elődöntőben az első kört megnyerő LV Sport Pénzügyőr SE a riválisuk. Az egyik fél három sikeréig tartó elődöntőt szombaton19 órától a budapestiek otthonában kezdik a csapatok.

– A kupamérkőzés és ezen találkozó között mintegy két hét szünet volt, ezért a múlt vasárnap edzőmeccset játszottunk Debrecenben, a DEAC-cal – mondta Toronyai Miklós. – Így megmaradt a szokásos ritmusunk, nem mellesleg a hajdúságiaknak is megfelelt ez az összecsapás, merthogy ők az alsóházi rájátszásra készültek. Tudtuk gyakorolni azt, amit szerettünk volna, mindenkinek tudtam adni másfél-két szettnyi lehetőséget. A program szerint mostantól három naponta jönnek majd a mérkőzések, ez nagy terhelés lesz, és erre rá kellett készülni. Hétfőre pihenőt kaptak a srácok, aztán keddtől folytattuk a munkát az elődöntőre. Itt, a hajrában már nem azt kell bebizonyítani, hogy tudunk röplabdázni, mert tudunk, hanem hogy a legjobb oldalunkat mutassuk meg. Mi­után a PSE nyerte az alapszakaszt, veretlenül, a nyomás inkább rajtuk van, mi játszhatunk felszabadultan. A Pénzügyőrrel megküzdöttünk a Magyar Kupa elődöntőjében, és a 3:1-es hazai siker után a visszavágón aranyszettben elbuktuk a fináléba kerülést. Sajnos, nagyon rágörcsöltünk arra a meccsre, nem értettem, hogy miért, de ez már a múlt. A bajnokság alapszakaszában, január közepén egészen remek találkozót vívtunk velük itthon: hoztuk az első szettet, a második pedig óriási csatában 35–33-ra úszott el. Ha ez a játszma is meg lett volna, ki tudja, mi történik... A tény az, hogy ők vannak előnyösebb helyzetben, nekik van pályaelőnyük, de nincs előre lefutva ez a csata. A kupaélmény és érem miatt – ők ugye megnyerték a döntőt – mindkét gárda jó előjelekkel várja ezt a párharcot, amelyben mindegyik parázs, jó, presztízsösszecsapás lesz. A Pénzügyőr egy nagyon jól összerakott csapat, egyben vannak, ha netán kevésbé megy az egyik ütőnek, Reffattinak, akkor ott van Kovács Zoli...


A másikban

A másik ágon a Fino Kaposvár és a MAFC-BME harcol egymással, az első csatát már megrendezték a felek között: csütörtökön este a somogyi megyeszékhelyen a kaposváriak 3:2-re nyertek, így 1–0-ra vezetnek a csatában.


A VRCK programja

Férfi röplabda Extraliga-rájátszás, 1. forduló, elődöntő

Március 20. (szombat), 19.00: LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika

Március 23. (kedd), 18.00: Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE

Március 26. (péntek), 20.00: LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika

Március 29. (hétfő), 18.00: Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE (ha szükséges)

Április 1. (csütörtök), 20.00: LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika (ha szükséges)

(A borítóképen: Háromszor biztosan összecsap a Vegyész a Pénzügyőrrel (fehérben))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!