PannErgy-Miskolci VLC

2021.03.29. 09:45

Közbeszólt a járvány a hazaiaknál

Nem játszott szombaton délelőtt bajnokit a fővárosban a Pann­Ergy-MVLC pólócsapata.

Molnár István

20201104 Miskolc A vízilabda férfi OB I alapszakasz 8. fordulójában játszott Pannergy MVLC Miskolc – KSI SE mérkőzés a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: Méhész Kolos

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A férfi élvonalbeli vízilabda-bajnokságban szom­batra írták ki a 23. fordulót, melyben a megyei színeket képviselő PannErgy-Miskolci VLC-nek a KSI vendégeként kellett volna medencébe ugrania 11 órától Budapesten, a margitszigeti Széchy Tamás uszodában. A csatára azonban nem került sor.

Székely Bulcsú, a KSI szakosztályelnöke a VLV szakportálnak azt nyilatkozta: szakosztályuk levélben tájékoztatta a szövetség vezetését arról, hogy néhány játékosuk Covid-tesztje pozitív lett. Ezért az országos bajnokságban szereplő gyermekcsapatuk edzéseit már a múlt hét elején felfüggesztették. Náluk az ifjúsági, a serdülő- és a felnőttversenyben szereplő játékosaik nagyjából megegyeznek, az ő teljes körű tesztelésük szombaton volt, ezen vizsgálatok eredménye viszont természetesen nem érkezhetett meg a miskolciak elleni ob I-es mérkőzés kezdetére.

A szövetség irányelve szerint el kell kerülni a halasztásokat, hogy az olimpiai felkészülés menetrendje ne boruljon fel. „Így – egyeztetve klubunk elnökével, a szövetség vezetőjével, alelnökeivel – azt a döntést hoztam, hogy szem előtt tartva az ob I-es játékosok, köztük az esetleg a válogatottság szempontjából is érintett vízilabdázók egészségét, hivatalosan jelzem: nem állunk ki szombaton, s elfogadjuk az ilyen esetben adminisztratív módon megállapítandó 0–5-ös végeredményt” – tette hozzá Székely Bulcsú.

Így tehát a meccs három pontját a PannErgy-Miskolci VLC kapja, 0–5-ös eredmény jóváírásával, ám erről a szövetségben még határozatot kell hozni.

Pihenőt adott

A miskolciak pénteken délután kaptak értesítést az ellenféltől, hogy a Covid miatt nem tudnak játszani, és hogy a KSI elfogadja azt, hogy a jelenleg érvényes szabályok szerint a 3 pont 5–0-s gólkülönbséggel a borsodiaknak jár. Az MVLC-nél tudomásul vették a helyzetet, azt válaszukban elfogadták, és ugyanezt megtették a Magyar Vízilabda Szövetségnél is.

– A pénteki edzést még rendben megtartottuk, ám így, hogy elmaradt ez a találkozó, a játékosok megkapták a hétvégét pihenőnek – közölte Kis István, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – Sajnáljuk, hogy elmaradt a meccs, szerettünk volna játszani, és a medencében bizonyítani, nem ilyen úton-módon akarunk pontokat szerezni. Sajnos, még mindig itt tartunk, hogy bármikor, bárkinél közbeszólhat a járvány. Pedig már azt hittük, hogy vége vagy vége lehet ennek, de úgy látszik, ugyanúgy figyelni kell, mint mondjuk tavaly tavasszal vagy ősszel. Kívánjuk a KSI-nek, hogy minél hamarabb normalizálódjon a helyzet náluk, bízunk abban, hogy a bajnokság végéig nem fordul elő hasonló eset. Hétfőn és kedden két-két edzéssel készülünk a nagyon fontos szerdai, Debrecen elleni hazai mérkőzésre.

(A borítóképen: Méhész és csapattársai meccs nélkül maradtak szombaton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!