Sportösszefoglaló

2021.03.13. 09:45

Kosárlabda, kézilabda, labdarúgás

Nem csak a vízilabdában és a röplabdában kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Férfi NB I/B Zöld csoport, 24. forduló

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK vs. EKE Eger KOK 74-66 (17-20, 20-8, 19-17, 18-21)

Tiszaújváros, zárt ajtók mögött. V.: Sallai, Horváth, Gaál.

Phoenix KK: Drahos (19/6), Molnár B. (14/12), Orliczki (3), Kovács Z. (10/6), Lajsz (12). Csere: Szilasi (5/3), Szabó N. (9), Kovács M. (2), Kiss B. (-), Asszú (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Azt kaptuk, amire számítottunk. Ha nem is ellenük készültünk, hanem arra, hogy mivel bontsuk meg támadásaikat, védekezésüket, az hellyel-közel össze is jött. Magabiztos, 17 pontos vezetés után három hármast dobott az ellenfél, ettől kicsit megijedtünk, a támadásaink sem folytak úgy, ahogy ilyenkor kellene. De túl tudtunk ezen lendülni és megtartani ezt a kis előnyt, jó védekezéssel.

Férfi NB I/B Piros csoport, 24. forduló

Vasas Akadémia vs. MEAFC-Miskolc (Budapest, szombat, 18.30)

Szollár Gergely, a MEAFC edzője: – A Vasas ellen nemrég, január végén volt egy korábbról elhalasztott itthoni meccsünk, s egy egylabdás mérkőzésen négy ponttal kaptunk ki. Az akkor mutatott teljesítményünk nem volt rossz, emiatt is lett nagyon szoros ez a találkozó. A Vasasnál egy jól dobó kosaras visszajött, egy centerük viszont eltiltott, de így is erős a keretük a fővárosiaknak. A tabella negyedik helyén állnak, vagyis a papírforma az ő sikerüket ígéri, azonban mi nem ebből indulunk ki, hanem a miskolci csatánkból. Meglátjuk, hogy most milyen potenciál lesz bennünk…

Női kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 20. forduló

Kiss Lenke KA vs. Aluinvent-DVTK U23 (Budapest, szombat, 16.00)

Tóth Tamás, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – Fordított párosításban, hazai környezetben, egyértelmű győzelmet arattunk. A mostani mérkőzésen nem számíthatunk Frindtre, ő ugyanis vasárnap hajnalban útra kel az első csapattal Spanyolországba, Európa Kupa mérkőzésre. Az ő kivételével viszont a lehető legjobb kerettel kelünk majd útra, és mivel a junior játékosoknak viszonylag régen volt mérkőzésük, igyekszünk majd nekik több lehetőséget adni, hogy amikor a korosztályos bajnokságban pályára kell lépniük, akkor játékban legyenek. Mint miden meccsen, így most is, fizikailag, és sebességben szeretnénk olyan teljesítmény nyújtani, amivel megnyerhetjük a mérkőzést.


Férfi NB I/B., Keleti csoport, 8. forduló (pótolt mérkőzés)

Nyíregyháza SN Kft. vs. ÓAM-Ózdi KC (Nyíregyháza, szombat 17.00)

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: – Tíz nap csapatszintű munka maradt ki az életünkből, hiszen kedden térhetett vissza a társaság a karanténból. Természetesen egyénileg dolgoztak a fiúk, mégis nehéz helyzetben vagyunk, hiszen sok mindent újra kellett kezdeni. A Nyíregyházával kapcsolatban senkit ne tévesszen meg a táblázaton elfoglalt helyezése, egyre jobb formában kézilabdáznak, hazai pályán valamennyi ellenfelüknek megnehezítik a dolgát. Jelen helyzetben inkább feléjük billen a mérleg nyelve, de természetesen szeretnénk azt a jó sorozatunkat folytatni a szabolcsi városban, amely az elmúlt időszakban jellemző volt a két csapat egymás elleni mérkőzéseire. Igyekszünk a hazaiak rohanását egy kicsit lefékezni, mert úgy gondolom, ha többnyire felállt fallal szemben kell játszaniuk, abban jobbak vagyunk.

Az előzetesen ugyancsak szombatra kiírt Balassagyarmati Kábel SE – Mezőkövesdi KC mérkőzés a vírushelyzet miatt elmarad. Ebben a két csapat megegyezett, amit a Magyar Kézilabda Szövetség is jóváhagyott. A mérkőzést későbbi időpontban pótolják.


Női NB I., 13. forduló

Diósgyőri VTK vs. Haladás-Viktória FC (Diósgyőr, szombat, 14.30)

Fórizs Sándor, a DVTK vezetőedzője: – A múlt heti, Kelen SC elleni kupameccs arra is jó volt, hogy lássuk azt, miben kell még fejlődnünk a bajnokság kezdetéig. Úgy érzem, hogy a felkészülésünk zökkenőmentes volt, a lányok készen állnak. Szeretnénk győzelemmel kezdeni a tavaszt a bajnokságban is, bízom benne, hogy sikerülni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!