Sportösszefoglaló

2021.03.20. 12:00

Kosárlabda és kézilabda

Nem csak a futballban, a röplabdában és a jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 25. forduló

MEAFC-Miskolc – BKG Príma Akadémia 85–78 (20–17, 31–17, 18–18, 14–23)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Csabai-Kaskötő, Pozsonyi, Sallai.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (15/3), Kozák B. (8), Tóth B. (10), Érsek (6/6), Homoki (18). Csere: Tóth V. (16/6), Béres (4), Sándor B. (2), Orliczki (-), Montai (6). Edző: Szollár Gergely.

Szollár Gergely: – Jó mérkőzést játszottunk, az első pillanattól kezdve mi diktáltuk a tempót. Látszott, hogy a tabella 2. helyen álló ellenfelünk ezen a héten komoly terhelést kapott, de végig kontrolláltuk a meccset, és a dobások is egészen jó minőségűek voltak ezen az estén. Számunkra ez a győzelem egy nagy trófeával ér fel, remélem, hogy ez a mostani siker nagy önbizalmat ad a csapatnak a rájátszásra.

Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 25. forduló

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Soproni MAFC 61–54 (24–9, 12–13, 19–18, 6–14)

Tiszaújváros, zárt ajtók mögött. V.: Mészáros, Gergely Cs., Makrai.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos (14), Molnár B. (3/3), Szabó N. (5), Kovács Z. (9/3), Lajsz (13). Csere: Orliczki (6), Kovács M. (3), Asszú (6), Szilasi (-), Kiss B. (2). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Nagyon jó lendülettel kezdtük ezt a mérkőzést, kihasználtuk az ellenfelünk fásultságát, és úgy gondolom, hogy ezzel az első negyeddel sikerült is megnyerni a meccset. Igaz, amikor a Sopron védekezést váltott, ez megfogott minket, de nem dobtak olyan jól, és a mi stabil védekezésünkkel meccsben maradtunk, és megőriztük az előnyüket.

Női kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 21. forduló

Aluinvent-DVTK U23 – Tatai SE (Miskolc, városi sportcsarnok, vasárnap, 13.00)

Tóth Tamás, Aluinvent-DVTK U23 edzője: – A mostani ellenfelünk nem tartozik a bajnokság legerősebb csapatai közé, a 14 együttest felvonultató mezőnyben hátulról a második helyen állnak, eddigi 16 bajnokijukból kettőt nyertek meg. A mostani meccsen elvileg nem lehet veszélyben a győzelmünk, még azzal együtt sem, hogy a keret zöme szombaton junior bajnokit játszik, és emiatt vasárnap, az NB I/B-s mérkőzésen azok kaphatnak helyet, akik előző nap kevesebb időt töltöttek a pályán. Ezt az összecsapást a gyakorlásra szeretnénk felhasználni, a játékosok egyéni fejlődésének érdekeit szem előtt tartva.


Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 16. forduló

Mizse KC – Mezőkövesdi KC (Lajosmizse, szombat 18.00)

Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője: „A négy covidos játékosunk sajnos nem állhat rendelkezésre ezen a mérkőzésen, de megpróbáljuk a ránk jellemző szervezett játékot nyújtani, amit ezúttal új szerkezetben kell megtegyünk. Sajnos, annyira kevesen vagyunk, hogy a hétközi edzéseken a gyakorlások is gondot jelentetettek, de nem bújunk e mögé, hiszen a legtöbb csapatot sújtja a vírus. A formát és az edzettséget egyértelműen tönkretette a koronavírus, és elképzelhető, hogy az eredményességen is meglátszik majd. Ettől függetlenül tesszük a dolgunkat, napról napra tervezünk. Reméljük, hogy ebben az időszakban is tudunk pontokat szerezni, ami szükséges ahhoz, hogy nyugodtan várjuk a bajnokság utolsó részét.”

Optiumum-Solar Békési FKC – ÓAM-Ózdi KC (Békés, szombat 18.00)

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: „A Békéssel évek óta mindig háromesélyes meccset játszunk, akár Ózdon, akár a viharsarokban. Most is így lesz, hiszen hasonló erősségű csapatok találkoznak egymással. Azt viszont nem tudom, hogy egy-egy mérkőzésnek manapság mekkora sportértéke van, hiszen teljesen kiszámíthatatlan, hogy a vírus miatt ki, milyen összeállításban áll fel. Mi is átestünk a víruson, azóta is keressük önmagunkat, bízom benne, hogy lassan meg is találjuk. A pontok tekintetében is egyformán állunk, annyi a különbség, hogy ellenfelünk eggyel több mérkőzést játszott. Itthon ősszel négy góllal legyőztük őket, de ebből szintén nem lehet kiindulni, mert azóta nagyon sok minden történt. Kicsit megint az ismeretlenbe megyünk, ám remélem, hogy sikeresebbek leszünk, mint egy héttel ezelőtt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!