férfi röplabda Magyar Kupa

2021.03.07. 08:00

Fontos lenne a Vegyésznek az éremszerzés

Vasárnap rendezik meg az idei férfi röplabda Magyar Kupa-döntőt.

Molnár István

Forrás: ÉM-archívum

Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában rendezik meg vasárnap a férfi röplabda Magyar Kupa 2020/2021-es sorozatának döntőjét, valamint bronzcsatáját: az első helyért, 19 órától az LV Sport Pénzügyőr, illetve a Fino Kaposvár csap majd össze, míg ezt megelőzően, 16 órától a Kecskeméti RC és Vegyész RC Kazincbarcika dönt arról, hogy melyiküké lesz a harmadik pozíció.

Emlékezetes párharc

Az észak-borsodiak emlékezetes párharcban maradtak alul a fővárosi „fináncokkal” szemben, hiszen az elődöntő első meccsét, Barcikán Juhászék hozták 3:1-re, a budapesti visszavágón azonban 3:0-ra győzött a PSE, amely a negyedik játszmát, az aranyszettet is hozta.

– Akkor fájt, hogy egy jó első találkozót követően mégsem sikerült bekerülnünk a fináléba, de azóta már túlléptünk rajta – közölte Toronyai Miklós, a Vegyész RC vezetőedzője. – Tény, hogy nagy lehetőség kapujában voltunk, és utólag lehet mondani, hogy „ha ezt vagy azt másként csináljuk, akkor bejutunk”, de a sportban nincs értelme ez ilyen kezdetű kijelentéseknek… Ahogy a sikereket együtt éljük meg mindenkivel a klubnál, úgy a kudarcokat, a vereségeket is. Lehet, ha van öt-hat év rutinom a kispadon, akkor másként döntök bizonyos pillanatokban. Teszem azt, cserélek akkor, amikor úgy látom, hogy valakinek nem megy, s nem várok arra, hogy összeszedi magát. Persze volt már olyanra példa, hogy valaki átlendült a holtponton a pályán, és arra is, hogy valaki jól szállt be a meccsbe. A taktikát kidolgoztuk segítőmmel, Szabó Dáviddal, nem ezen múlt. Ezeket a hibákat, hibáimat leszűrtem, hogy elkerülhessük a későbbiekben.

Hiányzó atmoszféra

A Vegyész már február 17-én letudta az elődöntő-visszavágóját, azonban az, hogy ki lesz az ellenfele a bronzmérkőzésen, csupán március 3-án derült ki, mert ekkor volt a Kaposvár – Kecskemét csata második felvonása.

– Mindenki erre a feladatra fókuszált napok óta, azt megelőzően is, hogy még nem volt meg a riválisunk kiléte – tette hozzá Toronyai Miklós. – Aztán szerdán kiderült, hogy a KRC-vel mérkőzünk meg; az a tény, hogy ők a héten játszottak, nem hiszem, hogy döntő lesz. A Kecskemét a bajnokságban nem került be a legjobb négybe, ezért az egyetlen idei éremszerzési lehetősége ez a kupa, vagyis mindent meg fognak tenni ennek érdekében. De mi is…

Az Extraligában február 25-én fogadtuk őket, jó hozzáállással röplabdáztunk, és nyertünk is 3:0-ra. Mindkét csapatnak idegen lesz a pálya, de ez mellékes, ugyanis ők is fel fogják szívni magukat, hozzánk hasonlóan. Sajnálom a helyzetet, amely nem teszi lehetővé a nézők jelenlétét, 1000–1500 fanatikussal biztosan más lett volna az atmoszféra, ezt leszámítva minden körülmény profi lesz. Számít majd a koncentráció az adott pillanatban, a meghozott ilyen vagy olyan döntések, itt már nem arról van szó, hogy bárkit is meg kellene tanítani röplabdázni. A kupadöntőt követően lesz majd egy kis szünet finomhangolásra, hogy a lehető legjobb formában induljunk neki a bajnoki elődöntőnek.

A barcikai vezetőedzővel kapcsolatos hír, hogy a Kecskeméti RC trénere, Dávid Zoltán mellett ő lett a magyar felnőttválogatott másik másod­edzője, Koch Róbert szövetségi kapitány egyik segítője.

A VRCK dobogós helyezései a Magyar Kupában

Aranyérmes: 2004, 2005, 2018

Ezüstérmes: 2002, 2003, 2006, 2007

Bronzérmes: 2019

(A borítóképen: A pillanatnyi forma dönthet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!