VRCK gyorshír

2021.03.07. 18:06

A Vegyészé a bronzérem

A Kazincbarcika 3-0-ra legyőzte a Kecskemétet a vasárnapi helyosztón, így megnyerte a bronzérmet a férfi röplabda Magyar Kupában.

Forrás: VRCK

Fotó: Kovács Loretta

A találkozó első szettjében a borsodiak irányítottak, és bár a második játszmára összeszedte magát a tavaly ezüstérmes Kecskemét, a Kazincbarcika megfordította azt a játékrészt is.

A harmadik felvonásra teljesen hitehagyottá vált Dávid Zoltán együttese, így a Vegyész ezt a szettet már könnyedén nyerte meg.

A mezőny legeredményesebb játékosa a kecskemétiek kubai feladóátlója, Yusnaikel Argilagos Sogo volt 25 ponttal, a borsodiaktól a lengyel Grzegorz Ciupa 14-ig jutott.

Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3-0 (22, 23, 14)

Ludovika Aréna, Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Tillmann, Jámbor.

KRC: Nagy 4, Gebhardt N. 9, Krupánszki 7, Kasza 2, Rabeka 1, Argilagos 25. Csere: Stréli (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Vegyész: Páez 4, Ciupa 14, Juhász 10, Árva 11, Mineiro 10, Mihalj 7. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók 1, Budai 1, Péter. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Örülök, hogy megvan a bronzérem, nagyon szerettünk volna érmet szerezni a sorozatban, és ez sikerült. Fegyelmezetten játszottunk, amire azért is volt szükség, mert a kecskemétiek mindenképpen szépíteni akartak a szezonjukon. Szerencsére stabilak voltunk, gratulálok a fiúknak a mai teljesítményükhöz.

(Részletes beszámoló a mérkőzésről hamarosan!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!