Mezőkövesd Zsóry FC beharangozó

2021.03.09. 07:59

A kupában nincs javítási lehetőség

A Magyar Kupában kedden bekerülhet a legjobb négy közé a tavalyi finalista.

Kolodzey Tamás

Paks 20210306 Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 bajnoki mérkõzés Paks Mezõkövesd Foto Nemzeti Sport - Földi Imre A képen: csapat öröm

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

A sorozat negyeddöntőjét jelentő 10. forduló keretében egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa. Az Újpest FC vendége a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája, a mérkőzést 17 óra 30 perckor kezdik a Szusza Ferenc Stadionban. Az élvonalbeliek összecsapása – a kupameccsek örök bizonytalansága miatt – kétesélyes, bár az NB I-ben nyújtott teljesítmények alapján valamivel több érv szól a fürdővárosiak mellett.

A sárga-kékek, mint ismeretes, az MK tavalyi kiírásán kiválóan teljesítettek, a fináléban a serlegért harcoltak a Budapest Honvéddal, és az izgalmas találkozón 2–1-re kikaptak, így ezüstérmet vehettek át.

Egymás ellen

A felek eddig tizenhatszor találkoztak egymással az élvonalban, és a mérleg jelentős újpesti fölényt mutat. Az összecsapásokon nyolc fővárosi és három mezőkövesdi siker született, míg ötször ikszeltek a csapatok. A dél-borsodiak az előző idényben veretlenek maradtak a fővárosiakkal szemben, ugyanis a 2–1-es idegenbeli győzelmük mellett 2–2-es és 1–1-es döntetlent értek el velük szemben a bajnoki mérkőzéseken. A 2020/21-es pontvadászaton egy győzelem és egy vereség a „matyók” mérlege: októberben Újpesten 1–0-ra kikaptak, míg január végén hazai környezetben 3–2-es sikert értek el, és ezzel történetük során először győzték le pályaválasztóként a lila-fehéreket.

Hatékonyan játszanak

– Az Újpest FC az utolsó három mérkőzésén háromvédős rendszerben futballozott, ez azt jelenti, hogy három és négy védős felállásban is tud hatékonyan játszani – mondta Pintér Attila, az MZSFC vezetőedzője. – Ellenfelünknek megvannak az erősségei, és Tallo hiányában is eredményes, ez mutatja, hogy kiváló támadókkal rendelkeznek és ehhez hozzáteszem: nagyon jó játékosokat szerződtettek. A kupa más, mint a bajnokság, hiszen itt egy mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése, ezért nincs javítási lehetőség. Három-négy naponta játsszuk a mérkőzéseket, igyekszünk kellő pihenőidőt adni a játékosoknak. A keret ugyan nem tizennégy játékosból áll, de azt gondolom, hogy mindenki szeretne a lehetőségeihez mérten a lehető legerősebb csapattal pályára lépni minden találkozón. A kezdőcsapatot most is annak függvényében fogjuk majd összeállítani, hogy az utolsó edzésen milyen állapotban lesznek a játékosok.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Eperjesi, Pillár (Szeles), Katanec (Meskhi), Vadnai – Karnitski – Chrien (Vojtus), Cseri (Rui Pedro), Besirovic (Vajda S.) – Vutov, Jurina.

A Mezőkövesd eddigi útja

6. forduló: Mándok VSE – Mezőkövesd Zsóry FC1–8

7. forduló: Gyöngyös AK-Mátra-Beton – Mezőkövesd Zsóry FC1–4

8. forduló: FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC1–2

9. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK2–0

A negyeddöntő további programja

Március 10., szerda

14.30: Mol Fehérvár FC – Budafoki MTE

15.00: Kisvárda Master Good – Zalaegerszegi TE FC

17.30: Debreceni VSC – MTK Budapest

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

(A borítóképen: A négy közzé juthatnak a dél-borsodiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!