Vegyész RC

2021.02.22. 11:00

Sima győzelem a hazai mérkőzésen

A rájátszást befolyásoló, rangadónak indult találkozót simán hozták a barcikaiak.

Marosréti Ervin

Fotó: Kozma István

Mindkét fél számára kiemelten fontos volt az egymás elleni találkozó, hiszen az alapszakasz végéhez közeledve a Vegyész RC és a Dunaújváros is a felsőházi rájátszásba jutásért küzd. A borsodiak várták kedvezőbb helyzetben a vasárnapi rangadót, hiszen a táblázaton három ponttal a vendégek előtt jártak, egy újabb győzelemmel pedig nagy lépést tehettek a legjobb négy közé jutáshoz.

A Dunaújvárosi KSE ugyanakkor csak akkor bízhatott ebben, ha győzni tud Kazincbarcikán, ellenkező esetben nem maradt volna esélyük arra, hogy csatlakozzanak a legjobbakhoz. Az előjelek tehát izgalmas, szoros, vérbeli rangadót ígértek a Don Bosco Sportközpontban.

Más sebességen

A Vegyész azonban igyekezett gondoskodni arról, hogy a nyitószett izgalommentes legyen. Rendkívül fegyelmezetten kezdett Toronyai csapata, az 5–1-es előnyre pedig lehetett építeni a folytatásban. Az újvárosiak azonban néhány perc után felvették a rangadó ritmusát, jól blokkoltak, és a szélső ütők is eredményesen röplabdáztak. Fordítani azonban nem tudtak, ezért 10–6-nál először kért időt Tomanóczy Tibor. Az elején megszerzett néhány pontos előny viszont a Vegyész számára jó alapnak bizonyult, de a jó játék is kellett ahhoz, hogy a DKSE-t megfelelő távolságban lehessen tartani, (13–8). A pontokat tekintve Guilherme és Árva volt a legeredményesebb, a másik oldalon pedig Garrett játszott a leghatékonyabban. A nehéz helyzetekben Mészáros Dömötör rutinja többször is kisegítette az Újvárost, de a vendégek számára ez is kevésnek bizonyult. Erőteljesebb, pontosabb volt a Vegyész, látszott a csapaton, hogy a tétnek megfelelő fordulatszámon pörögnek a játékosok, (17–12). A nyitószett hajrájában még jobban kinyílt az olló a felek között, a Dunaújváros egyszerűen nem tudott reagálni a Vegyész tempójára, így Juhászék simán hozták a meccs első felvonását.

Tovább, tovább

A két felvonás közötti szünet sem zökkentette ki a kék-sárgákat, akik tovább tudták vinni azt a fegyelmezett és hatékony játékot, amit a rangadó első részében nyújtottak, (5–2). Újfent megteremtették maguknak azt a néhány pontos fórt, ami egy kis nyugalmat teremtett barcikai oldalon. Ettől persze még nagyon élesnek kellett maradni, hiszen az is benne volt a meccsben, hogy a Dunaújváros változtatni tud, s ebben az esetben szorossá válhatott volna a találkozó.

Így is lett, de 7–6 után ismét fokozatosan elléptek a barcikaiak. Juhász remek nyitásaira, valamint a jól működő sáncra folyamatosan támaszkodhattak a vendéglátók, sőt a csereként beállt Bibók is eredményesen szállt be a játékba. Guilherme nyitásaira újvárosi részről nem volt válasz, ismét túl a szett közepén húzott el a Vegyész, 18–11. Tomanóczy gárdája igyekezett ugyan a folytatásban kapaszkodni, ám Páezék kontrollálták a meccset, és könnyedén nyerték meg az újabb játszmát is.

Taktikusan, eredményesen

A harmadik szett elején fordult elő a mérkőzésen, hogy vezetni tudott a Dunaújváros, igaz nem sokáig. A vendégek szempontjából a 2–3-as, majd az 5–5-ös állás jelentette a legjobb helyzetet, aztán megint jött a Vegyész-henger. Jó nyitások, eredményes sáncmunka, és az ütők sem tétlenkedtek, 10–6-ra, 13–9-re, majd 17–12-re vezettek Juhászék, ekkor már érezhető volt, hogy a DKSE-ben nincs több. Becsülettel tették a dolgukat, de a Barcika stabilan jó teljesítményére ezúttal nem volt ellenszerük. Toronyai Miklós együttese kiválóan röplabdázott ezen az estén, egy pillanatig sem adott esélyt az ellenfelének, ezzel a sikerrel pedig a csapat nagyon közel került a felsőházi rájátszáshoz.


Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3:0 (18, 18, 18)

Kazincbarcika, zárt kapuk mögött. V.: Adler L., Tillman Gy.

VRCK: JUHÁSZ P. 10, Árva 5, GUILHERME 14, Mihalj 9, PÁEZ 1, Ciupa 7. Csere: Dudás T. (liberó), BIBÓK 8, Budai B. 1. Edző: Toronyai Miklós.

Dunaújvárosi KSE: Dulmann, Tomanóczy B. 6, Mészáros D. 3, BOA 10, Ambrus B. 3, Garrett 6. Csere: Gebhardt (liberó), Kecskeméti 1, Hatvany -, Balázs B. 6, Laczi, Bohnicsek, Majoros B. 2. Edző: Tomanóczy Tibor.

Toronyai Miklós: – Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, ahogy kell. Nem görcsöltünk rá, az elejétől fogva nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Nagyon figyeltünk arra, hogy ne hagyjunk esélyt a Dunaújvárosnak, egy hazai rangadót ilyen mentalitással és játékkal kell megnyerni. A taktikát maximálisan betartották a fiúk, úgyhogy most a feladatunk, hogy a következő mérkőzésen a Kecskemétet bármilyen arányban legyőzzük. Nem foglalkozunk a többi eredménnyel, a saját játékunkkal akarjuk kiharcolni a felsőházi rájátszást.

Tomanóczy Tibor: – Nagyon hamar elengedtük az utolsó esélyt, sajnálom, hogy nem tudtuk megnehezíteni a Vegyész dolgát. Sokan tudásuk alatt teljesítettek, a végén azonban a fiatalokra egy rossz szavam sem lehet. Csalódott vagyok, de becsülettel folytatjuk tovább a bajnokságot, az alsóházban szeretnénk minél jobb helyen végezni.

(A borítóképen: Árva (jobbra) üt el a dunaújvárosi blokk mellett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!