sportösszefoglaló

2021.02.20. 15:00

Kosárlabda, cselgáncs, kézilabda

Nem csak a labdarúgásban és a jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Női kosárlabda NB I/B, 17. forduló

Szolnoki MÁV SE – Aluinvent-DVTK U23 46–59 (11–15, 9–21, 11–10, 15–13)

Szolnok, zárt ajtók mögött. V.: Arató, Komáromi.

Aluinvent-DVTK U23: Suhajda (-), Bacsó (11/6), Márkusz (8), Kárpáti (2), Vég-Dudás (22). Csere: Oláh F. (7/3), Nagy R. (5/3), Szarvas (2), Szabó J. (2), Fancsalszki (-), Pomázi (-), Kápolnai (-). Vezetőedző: Tóth Tamás.

Tóth Tamás: – Magabiztos győzelmet arattunk, végig vezetve. Ezt lényegében a védekezésnek köszönhetjük, amely négy negyeden keresztül kiegyensúlyozott volt. A támadások a második félidőben kicsit akadoztak, az ellenfél picit agresszívebb volt, és volt sok eladott labdánk is. Mindenki pályára tudott lépni, helyenként jó megoldásokkal játszottunk, Vég-Dudás Annát nagyon jó labdákkal találták meg a társak. Hoztuk a kötelező sikert.

Férfi NB I/B Piros csoport, 20. forduló

MEAFC-Miskolc – Hübner-Nyíregyháza BS 68–91 (21–22, 18–28, 17–25, 12–16)

Miskolc, Körcsarnok, zárt ajtók mögött. V.: Pozsonyi, Balogh, Domán.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (15), Kozák B. (4), Tóth B. (8/6), Orliczki (2), Lippai (14). Csere: Homoki (8), Montai (-), Tóth V. (12/9), Érsek (3/3), Tóth G. (2), Béres (-), Szekeres (-). Vezetőedző: Szollár Gergely.

Szollár Gergely: – Az történt, amire számítottunk. Az első félidőben próbáltunk ellenfelünkkel menni, de stabilan játszottak. A mi szintünkön nagyon jó játékosok alkotják a Nyíregyházát, mind támadásban, mind védekezésben felülmúltak bennünket, reális a különbség.

Férfi NB I/B Zöld csoport, 20. forduló

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed SZE Győri KC 64–61 (19–17, 16–19, 14–14, 15–11)

Tiszaújváros, zárt ajtók mögött. V.: Sallai, Gergely, Drenyovszki.

Phoenix KK: Drahos (12/6), Molnár B. (9/6), Orliczki B. (15), Lajsz (2), Szilasi (13/9). Csere: Kovács M. (10/3), Kovács Z. (3/3). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Amikor különböző ok, okok miatt kevesebben vagyunk, akkor győzünk… Igazi férfias meccs volt, sok faulttal, kemény védekezéssel és támadással. Inkább a védekezésen volt a hangsúly mindkét oldalon. Volt egy kis szerencsénk is, mert az ellenfél gyengén dobta a büntetőket, de a győzelemhez ez is elengedhetetlen. A fiúk a megbeszélteket próbálták végrehajtani a pályán.


Az első meccsén kikapott

A tel-avivi (Izrael) judo Grand Slam-torna második versenynapján, pénteken tatamira lépett Gercsák Szabina, a DVTK versenyzője is. A miskolci dzsúdós a 70 kilogrammban, az első fordulóban a brit Gemma Howellel mérte össze erejét, és ipponnal kapott ki a menet vége előtt 1 perc 47 másodperccel, így kiesett. A miskolci sportoló még nem mondott le tokiói olimpiai szereplésről, ennek jegyében két hét múlva az üzbegisztáni Taskentben kvalifikációs viadalon lép majd tatamira.


Férfi NB I/B, Keleti csoport, 13. forduló

ÓAM-Ózdi KC – Kecskeméti TE-Piroska szörp (Ózd, szombat 18.00)

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: – A bajnokság egyik topcsapatát fogadjuk, amely bárhol, bárkire veszélyes. A Kecskemét a feljutás egyik várományosa, ennek megfelelően a szombati mérkőzésnek is esélyese. A téli szünetben tovább erősödött a keretük, tele vannak minőségi kézilabdázókkal. Persze az elmúlt években többször is volt rá példa, hogy hazai körülmények között sikerült őket megfogni, most is erre készülünk. Ehhez azonban jóval pontosabban, koncentráltabban és fegyelmezettebben kell játszanunk, mint egy hete Mezőkövesden. Nem engedhetjük meg magunknak ennyi ziccer elhibázását, mert ezt a hétvégi ellenfelünk is meg fogja büntetni. Bízom a csapatban, remélem meg tudjuk szilárdítani a helyünket az élmezőnyben.

Hatvani KSZSE – Mezőkövesdi KC (Salgótarján, szombat 18.00)

Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője: – Nehéz esélyekről beszélni, mert hétről hétre változik minden. Most például kedden közölték velünk, hogy az eredetileg vasárnapra kiírt mérkőzést szombaton játsszuk le, és nem Hatvanban hanem Salgótarjánban. Ez természetesen borította a heti programot és a felkészülési munkát is. Ez nem panasz, csak nem tudom, hogy ilyen még, hogy fordulhat elő, amikor hónapokkal ezelőtt egyeztettük a programot. Ettől függetlenül egy szoros mérkőzésre számítok, hiszen a két csapat jól ismeri a másikat. A Hatvannak nem lesz hazai pálya, ám nekünk is távolabb kell utazni. Kérdés, hogy melyik kapus, hogy kapja el a fonalat, és védekezésben ki tud jobb formát mutatni. Ha azt a szintet hozzuk a saját kapunk előterében, amit az elmúlt három hétben, akkor akár mindkét pontot elhozhatjuk magunkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!