Mezőkövesd Zsóry FC

2021.02.06. 13:00

Jól jönne az újabb három pont a Pintérrel menetelő Kövesdnek

Szombat délután ismét fontos hazai megmérettetés vár a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapatára.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 20. fordulója keretében 17 órakor kezdik ma a Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd FC találkozót. A borsodiak jól kezdték a tavaszi idényt: pontot szereztek Kisvárdán, megverték az Újpestet, majd a Fehérvár vendégeként úgy ikszeltek, hogy sokkal közelebb álltak a győzelemhez. Amikor Pintér Attila a kisvárosba érkezett, 8 ponttal sereghajtók voltak a sárga-kékek, most pedig 25 ponttal rendelkeznek, és már a 7. helyen állnak. A gárda egységes, stílusosan futballozik, pillanatnyilag „egyetlen” hibája van: a legkevesebb gólt szerezte a tizenkettes mezőnyben, és ha ezen is tud változtatni, akkor még feljebb léphet a táblázaton.

Budapesten ikszeltek

A kilencedik fővárosi csapat szereplésének érdekessége az, hogy idegenben eredményesebben szerepelnek, mint otthon, öt győzelmük közül négyet vendégként arattak (hazai pályán mindössze a seregható DVTK-t múlták felül), és ez figyelmeztető jel Cseriék számára. A kispestiek legutóbbi két mérkőzésükön négy pontot gyűjtöttek: 2–1-re nyertek Székesfehérvárott, a hétközi fordulóban pedig 1–1-re végeztek a Paksi FC-vel.

A felek az első osztályban tizenötször mérkőztek. A mérleg hazai oldalról tekintve: 6 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség. Emlékezetes maradt a Magyar Kupa tavalyi döntője, amelyet Kamberék 2–1-re nyertek. A 2020/21-es idényben egy összecsapáson vannak túl a felek: a budapesti meccsen Hidi és Berecz góljaival 1–1-es döntetlen született.

Fontos az egyensúly

– Ezúttal is nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a két csapatot mindössze 3 pont választja el a tabellán, igazi hatpontos rangadó vár ránk szombaton – mondta Pintér Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Ellenfelünk jó játékerőt képvisel, ráadásul Balogh Norbert, Nagy Dominik, Bőle Lukács és a lengyel nemzetiségű Lukas Klemenz személyében kiváló labdarúgókat igazoltak, mindannyian képzett futballisták, nagy segítséget jelenthetnek a Budapest Honvédnak. Mellettük meg kell említenem a fővárosi együttes saját nevelésű fiataljait is, akik szintén nagyon tehetséges és jól képzett játékosok. Alaposan fel kell készülnünk a mérkőzésre, ugyanis ellenfelünk sajátos rendszerben futballozik, nagyon fegyelmezetten és precízen játszik, amivel minden együttes dolgát alaposan megnehezíti. Nekünk is ez lesz a célunk szombaton, szeretnénk precízen és pontosan futballozni, és mint minden találkozón, ezúttal is a győzelem megszerzéséért lépünk pályára. Figyelnünk kell arra, hogy a támadás és a védekezés megfelelő egyensúlyban legyen, hiszen a gólszerzésre akkor lehet esélyünk, ha hatékony lesz a támadójátékunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a frissítésre is, mivel ezen a héten két mérkőzés szerepel a programunkban. Meglátjuk, hogy szombatig ki és milyen állapotban lesz, ennek fényében állítjuk majd össze a gárdát.

A várható csapat

A hazaiaknál Lakvekheliani és Serderov sérült, Szeles pedig betegsége miatt nem játszhat. Cseri öt sárga lap miatti eltiltása letelt, visszakerül az együttesbe, melynek várható összetétele: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Katanec, Vadnai – Besirovic, Berecz, Martic, Cseri – Vutov, Jurina.


A labdarúgó NB I. 20. fordulója:

Február 6. (szombat)

14.45: Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good

17.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd

19.30: MTK Budapest – Újpest FC

Február 7. (vasárnap)

14.10: Paksi FC – Budafoki MTE

16.15: Zalaegerszegi TE FC – Puskás AFC

18.30: Ferencvárosi TC – Mol Fehérvár FC

(A borítóképen: Cseri (kékben) sárga lapok miatti eltiltása letelt, várhatóan ismét pályára lép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!