Aluinvent-DVTK gyorshír

2021.02.24. 18:26

Elődöntős az Aluinvent-DVTK

A DVTK elődöntőbe jutott a női kosárlabda Magyar Kupában, miután szerdán fordulatos negyeddöntőben 74-71-re kerekedett a Győr fölé.

Forrás: dvtk.eu

A Killik László Női K&H Magyar Kupa nyolcas döntőjét rendezik Budapesten. A nyitónap második találkozóján az Aluinvent-DVTK az UNI Győr MÉLY-ÚT együttese ellen csapott össze legjobb négy közé kerülésért. Földi Attila lányai végig hittek magukban, és nagyszerűen küzdve 74-71-re diadalmaskodtak a kisalföldiek felett.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Aluinvent-DVTK 71-74 (9-17, 24-18, 25-15, 13-24)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, NagyViktor, Pozsonyi László.

Győr: Kiesel 20/3, Dubei 6/6, Dombai 12/6, Török Á. 18/9, Mompremier 8. Csere: Weninger 3, Varga 2, Barnai 2, Lass. Edző: Iványi Dalma.

DVTK: Medgyessy 16/9, Aho 7/3, Pusztai, Hayes 27/6, Mokango 8. Csere: Kiss A. 10, Kányási 6, Frindt. Vezetőedző: Földi Attila.

Földi Attila: – Elsősorban gratulálok a lányoknak azért a nagy küzdésért, amit bemutattak a mai mérkőzésen. Azt gondolom, sokat segített az, hogy ebben az idényben kétszer már alulmaradtunk a Győr ellen. Szerettük volna bebizonyítani, hogy tudunk ellenük győzni. Most nem adtuk fel, nem estünk szét a kritikus pillanatokban, akkor sem, amikor ők vezettek. Le a kalappal a csapat előtt, de amint elhagyjuk a csarnokot, onnantól máris a pénteki meccsre koncentrálunk, mert nem akarjuk itt abbahagyni ezt a kalandot.

Az elődöntőben a PEAC-Pécs gárdája lesz a DVTK ellenfele, a találkozó február 26-án pénteken 15 órakor kezdődik Budapesten.

Részletes értékelés a mérkőzésről hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!