Mezőkövesd Zsóry FC

2021.02.03. 11:00

Egy pont, amely majdnem három lett

Jól játszott a második helyezett otthonában a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

20210202 labdarugas Fehervar Mezokovesd Foto: Domotor Csaba

Forrás: MW

Fotó: Dömötör Csaba

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulója keretében kedd este rendezték a Mol Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, melyre eltérő előjellel készültek a csapatok. A hazaiak legutóbb ugyancsak hazai környezetben kikaptak a Budapest Honvédtól, míg a vendégek otthon legyűrték az Újpest FC-t. Pintér Attila, a fürdővárosiak vezetőedzője nem változtatott a lilákat verő együttese védelmén, de mivel Cseri öt sárga lapja miatt nem szerepelhetett, kényszerű megoldáshoz folyamodott. Pályára küldte a védőmunkához értő Karnitskit, Martic helyett Chrient, Vutov helyett pedig Nagy D.-t nevezte, így három poszton nyúlt bele a fővárosiakkal szemben diadalmaskodott gárdájába.

Gól nélkül

A 2. percben jobb oldali szabadrúgást követően veszélyt teremtettek a kövesdiek, akik ezzel jelezték, hogy nem állnak be védekezni. A 7. percben Jurina kitörése jelentette az újabb bizonyítékot arra, hogy ha tehetik, támadni fognak. Szépen adogatott a mezőnyben a Zsóry FC, a játékban szinte valamennyi tagja részt vett. A Fehérvár próbálta széthúzni a mezőnyt, ennek jegyében a szélsőket is gyakran foglalkoztatta, de erre szemmel láthatóan felkészültek a borsodiak. A 10. percben a volt „matyó”, Zivzivadze okozott némi zavart, majd pár percig a piros-kékek uralták a mezőnyt, és nem engedték ki saját térfelükről Bereczéket. Jól állt a lábán a Pintér-alakulat, sőt a 12. percben Jurina előtt adódott ígéretes lehetőség, a magas termetű csatár középről, 12 méterről a keresztléc fölé emelt. Kiegyenlített játékot láttunk, folyt a taktikai csata, a felek egy-egy hibára vártak, erre akartak lecsapni. A 24. percben, gyorsan egymás után, akár két gólt is szerezhetett volna a sárgában futballozó látogató. Előbb a nagyon aktív Jurina labdáját Chrien tette kapura, majd Jurina maga vállalkozott, 11 méterről, ballal lőtt kapura, Rockov pedig bravúrral mentett szögletre. Remekül adta elő produkcióját a matyóföldi társaság, amely nem csupán egyenrangú ellenfél volt, hanem egyenesen tervszerűbben és szebben focizott, mint a második helyre hajtó otthoniak. A Mol Fehérvár tudománya addig tartott, hogy egyéni kiugrásokkal „operált”, erre azonban esélye sem volt a tökéletesen záró védők miatt. Amikor labdát szereztek a vendégek, pontos átadásokkal építkeztek, közben pedig kontráikkal állandó „rettegésben” tartották a székesfehérváriakat.

Vendéghelyzetek

A szünet után ismét a kövesdiek jeleskedtek. Először Jurina jobb oldali beadásáról alig maradt le Vajda, majd Vutov 7 méterről kevéssel fejelt a kapu fölé. Szervezetten játszottak Katanecék, és minden gond nélkül adták elő szokásos játékukat. Küzdelmes volt a találkozó, érezni lehetett, hogy amelyik csapat összehoz egy gólt, nyerhet. A 64. percben Besirovic jobb oldali szöglet után zavartalanul fejelhetett, de nem tudta irányítani a labdát, amely fölé szállt. A 66. percben Márton Gábor kettős cserével próbálta meg felrázni az igencsak szürke sajátjait, akiknek támadójátéka nem érte el az élvonal szintjét. A mezőkövesdiek egymást segítették ki, ha valamelyik társuk hibázott, mindig volt egy menteni tudó utolsó ember. Az iramra a leszálló ködben sem lehetett panasz, és amikor az óra mutatója elhagyta a hetvenet, érett a meglepetés.

Fiola és Szappanos

Elkeseredett próbálkozásokba kezdett a Mol Fehérvár, melynek tagjai egyetlen épkézláb megoldásra sem voltak képesek. A 78. percben újra megmenekült a vendéglátó, Jurina jobb oldali szöglet utáni fejesét Bolla a gólvonal előtt vágta ki. A hajrában kapuja elé tömörült a Mezőkövesd, és biztosan őrizte a gól nélküli döntetlent. A hazaiak mindent elkövettek, 11-est is vártak, ez azonban nem jött össze nekik. A pontosztozkodás következménye: a Mol idén még nem nyert bajnokit, a Zsóry pedig még nem veszített. A végén még Fiola lőtt egy nagyot, de Szappanos a helyén volt, majd felszabadítottak a védők. A borsodiak teljesen megérdemelten gazdagodtak, sőt egyenesen közelebb álltak a sikerhez.


Mol Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC0–0

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött. V.: Erdős (Szert, Garai; Solymosi, Pillók)

Mol Fehérvár FC: Rockov (6) – Rus (5), Stopira (6), Fiola (6), Hangya (5) – Kovács I. (5), Bolla (6), Dárdai (4), Pinto (5) – Petryak (5), Zivzivadze (4). Vezetőedző: Márton Gábor.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas D. (6), Nesterov (6), Katanec (6), Vadnai (6) – Karnitski (6) – Besirovic (6), Berecz (6) – Chrien (5), Jurina (6), Nagy D. (4). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Nagy D. helyett Vutov (5) a 46., Chrien helyett Vajda (5) a 46., Dárdai helyett Houri (–) a 66., Zivzivadze helyett Bamgboye (–) a 66., Jurina helyett Vojtus (–) a 81., Petryak helyett Szabó L. (–) a 83., Kovács I. helyett Alef (–) a 83., Besirovic helyett Meskhi (–) a 92. percben.

Sárga lap: Nagy D. a 21., Dárdai a 39., Chrien a 45., Márton G. (a kispadon) az 53., Fiola a 66., Vadnai a 78., Bamgboye a 79. percben.

Márton Gábor: – Az első félidőben voltak problémáink, így ellenfelünknek akadtak komolyabb lehetőségei. A második már jobban sikerült nekünk, de gólt ekkor sem tudtunk összehozni. Két vereség után természetesen mindenképpen nyerni akartunk, ezért görcsösek voltunk, helyenként kapkodtunk, hiányzott belőlünk a hideg fej. A folytatásra össze kell szednünk magunkat.

Pintér Attila: – Az első negyvenöt percben több olyan helyzetünk volt, amikor bevehettük volna a hazaiak hálóját. A fehérváriak el sem tudtak jutni a kapunkig, és ez a bátor játékunk következménye. A két klub játékosállományának értéke és a klubok költségvetése közötti különbség nem mutatkozott meg, ezért elégedett lehetünk, de hozzáteszem: a látottak és a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez.


További eredmény

Labdarúgó NB I., 19. forduló

Kisvárda Master Good – MTK Budapest 0–2 (0–1)

Gólszerző: Schön (39.), Varga (52.).

(A borítóképen: Remek eredményt ért el Székesfehérváron a mezőkövesdi labdarúgócsapat (sárgában))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!