Mezőcsát

2021.01.10. 12:00

Sikeres évzárás a kosarasoknál

A megyei döntőt követően országos elődöntős helyezéseket értek el.

Forrás: ÉM

Az elmúlt években számtalan sikerben volt részük a kosarasoknak. Napi rendszerességgel mintegy negyven gyermek kosárlabdázik Mezőcsáton, 7 éves kortól egészen 16 éves korig. Az edzéseket Lőrincz Mihály és Tóth István tartják. A legkisebbeknek rendezett „Dobd a kosárba!” elnevezésű ko­sárlabda-bajnokságban az elmúlt három évben a mi csapatunk képviselte a megyét – mondta el Lőrincz Mihály. Zsolnay Gyöngyi és Vujity Tvrtko által a megyei bajnokok részére szervezett tornán részt vett több külföldi csapat is, a mezőcsáti gyerekek jól szerepeltek, jobbnak bizonyultak többek között az Angliából érkező csapatnál is. U14–16-os korosztályban minden évben legalább egy csapatuk, sikeres megyei döntőt követően, országos elődöntős helyezéseket ért el. Utánpótlás országos bajnokságban Északkelet-Magyarországon a négy megyét átölelő bajnoki küzdelemben 22 csapat közül a negyedik helyen zártak.

Más volt ez az év

„A 2020-as év más volt, mint az előzőek, mivel tavasszal a bajnokságok félbeszakadtak a Covid miatt. Az egyesületünk önkormányzati támogatása is elmaradt. Közel két hónapig szüneteltek az edzések. A nyár folyamán sikerült taotámogatás segítségével sporteszközöket beszerezni, aminek köszönhetően az idei bajnoki idényre biztosított a játékosok felszerelése. A bajnokság költségeit – nevezési díj, utazás, étkezés, egyéb költségek – támogatók hiányában a szülők fedezték” – tájékoztatott Tóth István, aki hozzátette: az U12-es korosztályban leány-fiú vegyes csapattal vesznek részt az országos bajnokságban a 2020/21-es szezonban a Mezőcsáti DSE színeiben. Az U14-es leány korosztályos bajnokságban a DVTK keretein belül a Tiszaújváros csapatával közösen indulnak. Az U16-os leány regionális bajnokságban szintén a DVTK támogatásával szerepelnek.

(A borítóképen: A csáti gyerekek kitettek magukért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!