Aluinvent-DVTK

2021.01.11. 09:30

Halvány volt a védekezés, vereség lett a meccs vége

A triplaesőben, a TFSE vendégeként ázott el a diósgyőri női kosárlabdacsapat a fővárosban.

Berecz Csaba

20201219 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Aluinvent DVTK - Atomerőmű KSC női NBI kosárlabda mérkőzés. képen: Medgyessy Dóra #11

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

A női kosárlabda NB I. 20. fordulójának zárómeccsén vasárnap délutána TFSE-MTK vendége volt az Aluinvent-DVTK együttese. Mindkét csapat a győzelem megszerzésének igényével lépett pályára, a Diósgyőr a tabellán elfoglalt 4. helyének megőrzése érdekében, a fővárosiak pedig a piros-fehérekhez szerettek volna közelebb kerülni.

Hullámzó csata

A meccs első pontját Kiss A. szerezte büntetőből, amire Markovic és A. Jenkins válaszolt. 4–1 után Aho hármasával lett egyenlő, majd a DVTK lépett el négy egységgel (4–8), ám a fővárosiak a hátrányukat 80 másodperc alatt ledolgozták. Aztán jött Bernáth palánk alólija, majd C. Jenkins révén bevágta az első hármasát a TFSE, utóbbi miatt a 6. percben időt kért a vendégek szakvezetője (13–8). Bő egy minutummal később ismét a DVTK-nál volt az előny, a hullámzó meccsen, Pusztai révén (15–16), de duplájára Bernáth egy hármassal válaszolt (18–16). Aztán a negyedből hátralévő időben Németh A. szerezhetett két könnyű kosarat, majd C. Jenkins után Bernáth is triplát jegyzett, és ezzel meglépett a házigazda, a 10–0-s etapjukat Mokango zárta le (28–19).

Eldőlni látszott

A második játékrész elején viszonylag kevés gól született, három perc alatt csak három, A. Jenkins góljával lett 10 pont különbség a csapatok között (31–21). Szívós munkával 5 egységre jött fel a Diósgyőr (31–26), ám amikor 5–7 ponton mozgott a különbség, előbb C. Jenkins vágott be egy gólt ismét a „világvégéről”, majd A. Jenkins szerzett labdát, és vert be egy leindításos gólt (41–29). Ez már sok(k) volt Földi Attilának, és időt kért. A visszatérés után Dúl csapata hetedik hármasát vágta be, a DVTK külső védekezése minden volt, csak jó nem. Szűk két perc volt hátra a második játékrészből, amikor Medgyessy csapata második tripláját jegyezte (44–34), ami a hazai szakvezetőt késztette időkérésre. A szünet után Dúl, majd Markovic szerzett még trojkákat, Hayes centergólja között, aztán végén Dúlnak még volt egy labdalopása, és ebből egy palánk alóli gólja (52–36), amivel eldőlni látszott a meccs.

Húszról négyre

Az első két negyedben jobban lepattanózó, jobb százalékkal dobó TFSE ellen, a harmadik menet elején Hayes zárkóztatta fel csapatát, majd Mokango középtávolijával 10-re csökkent a különbség (52–42). A 24. percben Kányási hármasával már csak egy számjegyű volt a hazaiak előnye (56–47), a folytatásban viszont mindkét csapat sokat hibázott dobásban, így csak alig változott az állás. Németh A. faultos kosara után C. Jenkins szerezte csapata tizedik(!) hármasát (64–49), és mivel végleg eltűnőben volt a Diósgyőr halvány reménysugara a felzárkózásra, Földi Attila időt kért. Csakhogy C. Jenkins előbb 8 méterről, majd A. Jenkins egy picit közelebbről hajított egy trojkát, és ezzel 20 pont lett a két fél között (70–50), ami meg is maradt a negyed végére (72–52).

A záró tíz percben is csak Medgyessy és Hayes nyújtott jó teljesítményt a DVTK-nál, kettejük melójával 12 pontra csökkent a különbség (74–62). Aho büntetői után lett közte 10, Mokango faltuos kosarával pedig előbb 7, majd a palánk alólijával 5, hat perccel a befejezés előtt (74–69). A vendégek 15–0-s etapját Bernáth zárta le, majd Medgyessy büntetőjével 76–72 lett az állás. Aztán A. Jenkins hármasa, Bernáth duplája és piros-fehér időkérés következett, mert a csodához közeli feltámadás elúszóban volt (81-72). Az idő fogyott, a TFSE játszhatott nyugodtabban, és végül teljesen megérdemelten meg is nyerte az összecsapást, több jó egyéni teljesítményének köszönhetően.


TFSE-MTK – Aluinvent-DVTK 92–84 (28–19, 24–17, 20–16, 20–32)

Budapest, zárt ajtók mögött. V.: Farkas G., Varga-Záray, dr. Oláh.

TFSE-MTK: C. JENKINS (15/15), Dúl (10/6), BERNÁTH (18/6), MARKOVIC (12/6), A. JENKINS (24/6). Csere: Boros (-), NÉMETH A. (8), Katona (3/3), Herman (2). Vezetőedző: Magyar Bianka.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (21/9), Aho (5/3), Kányási (7/3), Kiss A. (5), HAYES (23/3). Csere: Pusztai (11/3), Mokango (12), Tóth F. (-), Montai-Vukov (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Markovic a 38. percben.

Magyar Bianka: – Fantasztikus, amit ezek a lányok csináltak a mai délutánon. Minden klappolt abból, amit megbeszéltünk, hallatlan akarással és jól játszott a csapatom. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a lányokról. Mindössze amiatt van hiányérzetem, hogy a szurkolóink nem láthatták a helyszínen ezt a fantasztikus győzelmet, azt, hogy egy ilyen nagy csapatot, mint a Diósgyőr, meg tudtunk verni. Minden elismerésem a lányoké.

Földi Attila: – Nem találom az okát az első félidei betlizésnek, ilyen rossz játékra nem emlékszem, amióta itt vagyok Diósgyőrben. Nem azt játszották a lányok, amit megbeszéltünk, emiatt alaposan elhúztak a hazaiak. A meccs utolsó negyedében feltámadtunk porainkból, de néhány pontatlanság és elvesztett labda elég volt, hogy a házigazdák felülkerekedjenek. Gratulálok a TFSE-MTK-nak a győzelemhez, nem sok csapatnak terem majd babér ebben a teremben, ha továbbra is így játszanak.

(A borítóképen: Medgyessy [a labdával] 21 pontig jutott vasárnap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!