röplabda

2020.12.16. 12:30

Emelt fővel szeretnének majd lejönni

MK-negyeddöntő-­visszavágót játszik szerdán a DVTK élvonalbeli röplabdacsapata.

Molnár István

20201202 Békéscsaba Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE–Diósgyőri VTK női röplabda Magyar Kupa- negyeddöntő 1. mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Képen: #19 BEDDINGFIELD CARLY ANN

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Imre György

A női Magyar Kupában már a legjobb négy közé kerülés a tét, az egyik párharcban érdekelt a Diósgyőri VTK csapata is, melynek ellenfele ebben a szakaszban a Swietelsky-Békéscsabai RSE együttese. A két alakulat ezen negyeddöntős párharc első felvonását már megvívta, december 2-án a lila-fehérek nyertek hazai pályán, mégpedig 3:0-ra, a DVTK a három szettben összesen 32 pontot (8, 13, 11) gyűjtött.

Kovács E. nem játszik

A visszavágót szerdán rendezik a miskolci városi sportcsarnokban 15 órától, a koronavírus miatt zárt ajtók mögött.

– Idegenben nagyon kemény, határozott és egységes volt a Békéscsaba, nem engedett bennünket egyáltalán kibontakozni – mondta Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – Ez azért vélhetően most is így lesz, bár nem tudom, hogy kollégám milyen csapatot küld fel a pályára, ám vélhetően szeretnék minél hamarabb lezárni ezt párharcot. Jó lenne olyan játékot hozni, amely után majd emelt fővel jöhetünk le a parkettről, amivel jó szájízzel zárhatjuk ezt az évet. Szűkebbek a variációs lehetőségeink, ugyanis Kovács E. betegség miatt nem áll rendelkezésünkre, a helyén Kundrák lesz a kezdőcsapatban.

A DVTK-nál csütörtökön, pénteken, illetve a jövő héten december 23-ig lesz edzés, napi egy, főleg kondicionális képességfejlesztő foglalkozás. A csapat tagjai december 24-re, 25-re, 26-ra, és 27-re szabadnapot kapnak, 28–29–30-án ismét edzés, december 31. és január 1. szünet, amit szintfenntartó tréning követ január 2–3-án. A „rendes” munkát január 4-től folytatják a hölgyek, az új év első bajnoki meccse január 23-án lesz.

(A borítóképen: Beddingfield [19] ponterős játékára szükség lesz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!