Vegyész RC Kazincbarcika

2020.12.14. 12:30

Biztosan a hosszú kihagyás után

A Debreceni EAC ellen játszott vasárnap bajnoki találkozót a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Vajda János

A koronavírus miatt a Vegyész RC Kazincbarcika gárdája vasárnapig csupán három meccsét tudta lejátszani a férfi röplabda Extraliga 2020/2021-es szezonjában. Ekkor azonban – több mint két hónap kényszerszünet után – eljött a folytatás pillanata, mégpedig a Debreceni EAC elleni összecsapással Barcikán, a Don Bosco Sportközpontban, ahol természetesen nézők nem lehettek jelen.

Mihalj, centerben

Az első pontot úgy hozta a VRCK, hogy debreceni akció után Ciupa mentett lábbal, szóval nem mindig a kéz jelenti a jó megoldást. Ezt követően is a házigazda gyűjtögette a pontokat, bár nem minden nyitás volt a vonalon belül mérve (6–2). Barcikai technikai hibák is a DEAC-nak hoztak egységeket, ám ha kidolgozottak voltak az akciók, akkor ültek az ütések. Fazekas is megoldotta a feladatát, meg a többiek is lelkesedtek, így feljöttek a hajdúságiak (9–8). Páez ász szervája nagyon kellett, bár a második nyitását elrontotta, ez jellemezte is csapata addigi teljesítményét (13–11). Juhász P. szép megmozdulásai után 17–13-ra alakult a szett, ez időkérésre is késztette a Debrecent. Kettős blokkot is bemutattak a házigazdák, kettőt is, csak másodszor a vonalon túlra pattant a labda, amikor feljebb jöhetett volna a DEAC, Mihalj kapta centerben a labdát, és meg is oldotta a helyzetet. 22–16-hoz érve következett a vendégek második „ideje”, ami már a lényegen nem változtatott (25–19).

Hiába jöttek fel

Árvának és Ciupának csak egy jó feladás kellett a második játszma elején, azonban a DEAC is megmutatta, hogy megfelelően tud felépíteni egy centertámadást (3–2).

A VRCK-ban több volt a minőség, ami nem egy helyzetben megmutatkozott a pályán is, és ezáltal az eredményben (9–4). Tóth A. áthúzása azért élményszámba ment, ugyanígy egy szélső hazai sánc. A Barcika kontroll alatt tartotta a játékot, ezért 12–6-nál kellett némi „lelki masszázs” a DEAC-nak. A hajdúságiak sokat is hibáztak, míg az észak-borsodiak azután, hogy mezőnyben összeszedték a labdákat, pontos akciókat vezettek (16–8). Amikor feljebb léphetett volna a Debrecen, belehibáztak a támadásukba (19–10), megint jöhetett a rövid kényszerpihenő. 21–10-nél Árvát Bibók váltotta, majd nagy hajrát vágott ki a DEAC, így csak öt pont lett közte (25–20).

Nem fenyegette veszély

A harmadik menet kezdeti szakaszában nem tudott ellépni ellenfelétől a Vegyész (3–3), de aztán jobban sikerültek az akciók, azokat a vendégek nem tudták hárítani (9–6). A DEAC, a rutinos Bagics vezetésével azért nem akarta feladni a meccset, számukra egy szett megnyerése nagy siker lett volna. Éppen emiatt nem volt unalmas a csata, a hazaiaknak harcolniuk kellett a pontokért (13–8). Guilher­me helyett Budait küldte pályára Toronyai Miklós, a győzelmet nem fenyegette veszély (17–10). Nagy kedvvel tüzelt Mihalj és Árva is, 22–12-nél még tett egy kísérletet a látogatók trénere, hogy szebbé tegyék a végét, a már négy fiatallal (Csizmadia T., Budai, Péter, Földes) küzdő Vegyésszel szemben. Nem sikerült (25–13).

Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3:0 (19, 20, 13)

Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Ujházi, Szarka.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 1, Juhász P. 5, Guilherme 8, Ciupa 12, Mihalj 10, Árva 17. Csere: Dudás (liberó), Földes (liberó), Bibók 1, Budai 1, Csizmadia T. 1, Péter M.. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Debreceni EAC: Tóth A. 1, Remete 1, Hubicska 8, Fazekas 7, Kiss I. 2, Bagics 8. Csere: Nagy A. (liberó), Mészáros (liberó), Csizmadia J. 2, Imre T. 1, Ádám A. 1. Vezetőedző: Fodor Antal.

Toronyai Miklós: – A célt elértük, nyertünk, miénk lett a három pont. Az nem öröm számomra, hogy a második szettben egy nagyobb előnyt szórakoztunk el, amire egyébként a héten felhívtam a figyelmet, hiszen kértem, hogy ilyet ne csináljunk. Pozitívum ebben a tekintetben a harmadik játszma és az, hogy a fiataloknak is tudtam több-kevesebb lehetőséget adni.

Fodor Antal: – Gratulálok a Vegyésznek, megérdemelten nyertek, nem tudtuk veszélyeztetni a győzelmüket. Remélem, hogy Debrecenben egy ettől szorosabb mérkőzést fogunk játszani.

(A borítóképen: Győzelemmel tért vissza a VRCK [sárgában])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!