Helyi sport

2020.12.03. 10:00

A végjátékban szállt el a bravúr

Az utolsó negyedben csúszott ki a diósgyőri kosárlabdacsapat kezéből a győzelem.

Berecz Csaba

Forrás: Kisalföld

Fotó: Krizsán Csaba

A női kosárlabda NB I. 4. fordulóban elhalasztott meccset pótoltak tegnap, az Aluinvent-DVTK együttese az Uni Győr Mély-Út gárdájának vendége volt. Diósgyőri oldalról Pusztai hiányzott, aki betegsége után ugyan már elkezdte az edzéseket, de Győrben még nem játszhatott. Ezzel szemben a piros-fehérek kispadján ült a kerethez kedden csatlakozott amerikai erőcsatár, Keyona Hayes, bevetésre várva.

6–0, 0–8

A találkozó elején mindkét csapat kapkodott, kihagyott dobások jellemezték a mérkőzést, egyedül a hazaiak magas embere, Mompremier volt jóban a labdával, és két közeli gólja után a hazaiak álltak jobban. Aztán amikor a győri irányító, Kiesel is betalált a palánk alól, a DVTK edzője időt kért az 5. perc elején (6–0). A folytatásban Medgyessy két büntetőt értékesített, Mompremier pedig ugyanennyit hagyott ki, ami után Aho következett a vendégek első akciógóljával. Ezek pedig megadták a lendületet a piros-fehéreknek, Med­gyessy és Mokango jó dobásai után átvette a vezetést a Diósgyőr (6–8), ami után hazai időkérés jött. Egyenlő állásnál (8–8) a meccs első tripláját a csereként beállt Keyona szerezte, majd Kányási duplája után Aho is hármast ért el, és mivel több találat már nem esett a játékrészben, a négy perc után feltámadt DVTK vezetett a negyed végén (10–16).

Tizenhat ponttal

A második menet elején Kiss A. közelije után megszületett az első győri hármas, Kiesel révén. Ám erre is volt válasza a Diósgyőrnek, és miközben a hazai szakvezető kereste a csapatát, és 10. játékosát is pályára küldte, a piros-fehérek kontroll alatt tartottál a meccset, és őrizték 6-7 pontos fórjukat, amit a vendégeknél nyolcadikként pályára küldött Tóth F. tolt fel 10 egység fölé (15–26). A DVTK rotációjában részt vevők mindegyike pontszerző volt ezzel. A mezőnyből és büntetőből is gyengén dobó hazaiak időkéréssel próbáltak változtatni rossz formájukon. A negyed második részében Medgyessy csapata harmadik, Kiss A. pedig a negyedik hármasát vágta be (20–36), alaposan leforrázva a győrieket, akik a hajrában ugyan egy triplával kozmetikáztak, de Keyona sikeres közelije után több gól már nem esett a hosszú szünetig (23–38).

Nem tudták

A térfélcserét követően taktikusan játszott a Diósgyőr, a hazaiaknak volt sietősebb, de 10 pont alá nem tudták levinni a különbséget, mert a dobások változatlanul nem mentek nekik valami jól. 31–42 után Keyona vágott be két duplát, majd Medgyessy egyet. Aztán újra előállt az a helyzet, hogy egy számjegyűre csökkenthetett volna a vendégek fórja, de ekkor Kiss A. volt eredményes közelről, amire Medgyessy vágott rá egy trojkát (37–53). A negyed vége a győrieknek sikerült jobban, elsősorban Weninger jó megoldásai miatt (43–55).

A 32. percben Kiesel közelijével került 10 alá a Győr, és mivel a folytatásban Mom­pre­mier is betalált egymás után kétszer, a hazai 8–0-s rohamot követően diósgyőri időkérés következett (51–55). Azonban a folytatásban is hazai gól jött, és Kiesel révén egyenlített a házigazda (57–57). A 35. minutában az ekkor 23 pontnál járó, csapatát a hátán cipelő Mompreimert faultproblémák miatt cserélték le. Egy darabig még a DVTK vezetgetett, és a Győr egyenlítgetett, de 31 perc után visszavették az előnyt a hazaiak Weninger révén, majd miután Dombai első akciógóljaként bezúzott egy hármast, vendégidőkérés következet (66–61). 132 másodperc volt hátra ekkor, de a piros-fehérek már nem tudtak fordulatot hozni a meccsbe, és összességében nagy lehetőséget szalasztottak el, egy bravúros győzelem megszerzése csúszott ki a kezükből az utolsó negyedben (73–70).


Uni Győr Mély-Út – Aluinvent-DVTK 73–70 (10–16, 13–22, 20–17, 30–15)

Győr, zárt ajtók mögött. V.: Kapitány, Tóth C., Kovács N.

Uni Győr Mély-Út: KIESEL (20/3), DOMBAI (7/3), Dubei (-), Török (9/6), MOMPREMIER (23). Csere: WENINGER (14), Lass (-), Keita (-), Barnai (-), Varga Zs. (-). Vezetőedző: Iványi Dalma.

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (19/9), Aho (5/3), Kányási (6), KISS A. (11/3), Mokango (6). Csere: KEYONA (17/3), Montai-Vukov (2), Tóth F. (4). Vezetőedző: Földi Attila.

Kipontozódott: Mompremier a 40. percben.

Iványi Dalma: – Nem volt könnyű, de csak sikerült. Sokáig nem sültek a dobások, az utolsó negyedben viszont igen.

Földi Attila: – Három negyeden keresztül uraltuk a mérkőzést, a harmadik negyed végén és negyedik elején a hazai csapat kihasználta a hazai pálya előnyét, elkapták a fonalat, vérszemet kaptunk, mi pedig kapkodva játszottunk. Fegyelmezetlenségeket követtünk el, ráadásul az utolsó 10 percben a hazai gárda extra dobóteljesítménnyel rukkolt elő.

(A borítóképen: Aho (pirosban) 5 pontig jutott Győrben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!