röplabda

2020.12.17. 16:30

A másodikon is 3:0-ra nyert a Békéscsaba

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját szerdán hazai pályán vívta a DVTK.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

A legjobb négyért zajló csata első felvonását december 2-án hazai pályán 3:0-ra nyerte meg a jóval nagyobb játékerőt képviselő viharsarki együttes, így a második mérkőzés igazából formalitás volt a továbbjutás szempontjából.

Esélyeshez méltóan

Az első szettben korán többpontos előnyre tett szert a Békéscsaba (3–8, 4–14), a házigazda megilletődötten és sok hibával röplabdázott. A vendégek akarata érvényesült a parketten, így nagyon hamar vezetést szereztek (7–25).

A második játszma elején jobban, felszabadultabban, és ami a fő, pontosabban játszottak a diósgyőriek, megérdemelten vezettek (4–3). Ezt követően a lila–fehérek rendezték a soraikat, kihasználták magassági fölényüket, valamint ütőerejüket és rutinjukat (9–18). Azonban elmondható volt, hogy a DVTK egyik erőssége, Kovács E. hiányában is megtette azt a pályán, amit meg tudott (13–25).

A harmadik szettben is a BRSE gyűjtötte szorgalmasabban az egységeket (3–9, 8–16), de azért egy-két szép pontot a piros-fehérek oldalán is fel lehetett jegyezni (12–18). A békésiek nem tették meg azt a szívességet, hogy nagyobbat hibázzanak, esélyeshez méltóan győztek (15-25), és jutottak tovább.


Diósgyőri VTK – Swietelsky Békéscsabai RSE 0:3 (-7, -13, -15)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Jámbor, Villás.

DVTK: Mészáros, Kundrák, Kiss E., Beddingfield, Horton, Szajkó. Csere: Dömsödi (liberó), Bertók (liberó), Sitku, Egri, Tóth R. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

BRSE: Kosekova, Glemboczki, Vander Weide, Drpa, Grudina, Pekárik. Csere: Rády (liberó), Cicic, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Toma Sándor: – Úgy érzem, folyamatosan lendültünk játékba egy nagyon egységesen és fegyelmezetten játszó Békéscsaba ellen. Az elején megilletődöttek voltunk, Kovács Edina hiányzott ma, de Kundrák Eszter fokozatosan átvette a szerepét. Örülök, hogy fiataljaink közül Egri Klaudia is felzárkózott pontszerzésben. Annak is örülök, hogy nagyobb sérülések és megbetegedések nélkül letudtuk ezt a hosszabb periódust. Köszönöm a játékosaimnak az elvégzett munkát, a szurkolóinknak pedig a kitartást és a biztatást. Januárban folytatjuk, mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok.

Tóth Gábor: – Azt hiszem, látszott, hogy nem vettük félvállról a találkozót, hiszen a Magyar Kupa négyes döntője volt a tétje. Annak ellenére volt ez így, hogy sikerült jó pár fiatal játékosnak játéklehetőséget biztosítani ma. Örülök, hogy gyorsan eldöntöttük a mérkőzést, ugyanis szombaton fontos rangadó vár ránk a bajnokságban.

Továbbjutott: a Swietelsky Békéscsabai RSE kettős győzelemmel, 6:0-s szettaránnyal.

(A borítóképen: Kundrák [10] próbálja átütni a vendégsáncot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!