díjátadó

2020.11.27. 13:30

Puskás halhatatlan, nem marad el a díjátadó

Járvány ide, pandémia oda, a leghíresebb magyarról elnevezett díj örök.

Kolodzey Tamás

Forrás: FIFA.COM

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy korábbi hírekkel ellentétben az idén is megrendezi a nagyszabású díjátadóját, a The Best FIFA Football Awards gálát, ez pedig azt is jelenti, hogy tizenkettedszer adják majd át az év góljáért járó Puskás-díjat.

December 17-én

Ezúttal tizenöt hónapot vesznek figyelembe az év legszebb találatának esetében. A jelölteket ugyanis a 2019. július 20. és 2020. október 7. közötti időszakban mutatott teljesítményük alapján választják ki minden kategóriában.

Ennek szellemében akár Szoboszlai Dominik törökök elleni pazar szabadrúgásgólja is felkerülhet a listára, végső nyertes viszont aligha lesz, hiszen – mint ismeretes – tavaly Zsóri Dániel diadalmaskodott.

A nyertest december 17-én nevezik meg.

A Puskás-díj odaítélése előtt a szurkolók online szavazáson tíz közül választják ki a három legszebbet, ezek közül pedig a FIFA-legendák szakértői bizottsága választja ki a végső győztest. Az ünnepség pedig az egészségügyi krízis miatt csupán virtuális esemény lesz.

(A borítóképen: Tavaly Zsóri Dániel nyert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!