DVTK röplabda

2020.11.07. 15:30

Kezdődik a nagyágyús sorozat

A diósgyőri női röplabdacsapat a listavezető békéscsabai gárdát látja vendégül.

Berecz Csaba

20200803 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Elkezdte a felkészülést az idei szezonra a DVTK női röplabdacsapat Toma Sándor vezetőedző irányításával a városi sportcsarnokban. képen: Toma Sándor vezetőedző

Forrás: ÉM

A női röplabda Extraliga tizenegyedik fordulójának keretében, szombaton18.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban fogadja a sereghajtó Diósgyőri VTK együttese a listavezető Swietelsky-Békéscsabai RSE gárdáját.

Felcserélték

A hazaiak eddig menetrend szerint haladtak, az első négy fordulót rendben letudták, de innentől náluk is borulás van. Az ötödik fordulóbeli bajnokijuk elhalasztódott, az MTK Budapest elleni hazai meccs november 22-re került át, mert a fővárosi csapat játékosai közül többen koronavírussal küzdöttek. A hatodik fordulóban a békéscsabaiak ellen idegenben kellett volna pályára lépniük a diósgyőrieknek, de a két fél, a viharsarkiak kérésére, felcserélte az egymás elleni meccsét, ezért játszanak most Miskolcon a felek.

Igent mondtak

– A békéscsabai klub egy új csarnokot építtetett, ami ugyan már készen van, de a műszaki átadása nem történt meg, vagyis mostani ellenfelünk nem tudta még birtokba venni a létesítményt. Mivel ebben az évadban szeretnék a hazai meccseiket ott játszani, azért azt kérték, hogy előbb a miskolci találkozóra kerüljön sor – mondta Toma Sándor, a Diósgyőri VTK szakmai igazgatója. – Természetesen ezt akceptáltuk, és Vasas Óbudának is igent mondtunk arra a kérésünkre, hogy hozzuk előrébb az egymás elleni, miskolci bajnokit, mert nekik a hivatalos játéknapon, illetve ennek közelében nemzetközi meccset kell játszaniuk, úgyhogy a jövő héten őket is fogadjuk.

Nyolc nap alatt

Ez egyben azt is jelenti, hogy nyolc napon alatt három hazai nagyágyút fogadnak a miskolciak, mert a Swietelsky-Békéscsabai RSE után négy nappal, vagyis szerdán 19.30-tól a Vasas Óbudát látják vendégül, a jövő héten vasárnap 19.00-tól pedig a Fatum-Nyíregyháza érkezik Miskolcra.

– A Békéscsaba nagyon erős csapat, az eddigi idegenbeli meccseiket mind megnyerték, köztük a rangadókat is, a Vasas és a Nyíregyháza otthonában, úgyhogy nem véletlenül állnak az élen, veretlenül – mondta Toma Sándor. – Európai szinten is meghatározó keretük van, a magyar válogatottakon kívül, nagyon jó minőségű légiósokat foglalkoztatnak. Igaz, közülük egy ukrán játékos, Bezsonova sérülése miatt nem játszhat ellenünk, de az ő távollétében is nagyon nehéz dolgunk lesz. Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen lehet tanulni, és arra kell majd törekedni, hogy csapatunk fejlődése ne törjön meg. Azon leszünk, hogy az erényeinkből minél többet mutassunk, fontos lenne, hogy a nyitásfogadásunk rendben legyen, mert az alapjátékunkkal a legutóbbi időkben nem volt gond. A Békéscsaba magas szerkezetű együttes, és fejben nagyon ott kell lennünk ellenük. Annak örülök, hogy a csapatunkból mindenki egészséges, és az, hogy teljes kerettel tudunk dolgozni, az edzésmunka színvonalán is látszik. Kisebb részcélokat tűztünk ki magunk elé erre a mérkőzésre, szeretnénk felvenni a ritmust, és kontratámadásokat is vezetni.


A női Extraliga állása

1. Swietelsky-Békéscsabai RSE 4 1 2 1 – – – 12:4 11

2. Fatum Nyíregyháza 4 1 2 – – 1 – 10:5 9

3. 1. MCM-Diamant Kaposvár 5 1 2 – – 2 – 11:8 9

4. Vasas Óbuda 4 1 1 – 1 1 – 9:7 7

5. Újpesti TE 5 1 1 – – 2 1 8:10 6

6. Szent Benedek RA 2 – 1 – – 1 – 4:4 3

7. MTK Budapest 2 – – – – 1 1 1:6 0

8. Diósgyőri VTK 4 – – – – 1 3 1:12 0

A 3. fordulóra kiírt Szent Benedek RA – Vasas Óbuda, a 4. fordulóra kiírt MTK Budapest – Szent Benedek RA, az 5. fordulóra kiírt Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsabai RSE, a 6. fordulóra kiírt Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA, Újpesti TE – Vasas Óbuda, MTK Budapest – 1. MCM-Diamant Kaposvár és a 11. fordulóra kiírt Swietelsky-Békéscsabai RSE – Fatum Nyíregyháza mérkőzéseket elhalasztották, ezeknek a találkozóknak még nincs új időpontjuk.

(A borítóképen: Toma Sándor szakmai igazgató részcélokat tűzött ki a mérkőzésre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!