Röplabda

2020.11.12. 10:00

Háromban hozták a vendégek

Hazai mérkőzést játszott szerda este a DVTK élvonalbeli női röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Kozma István

A női röplabda Extraliga 11. fordulójában a miskolci városi sportcsarnokban lépett pályára szerda este a Diósgyőri VTK, valamint a Vasas Óbuda alakulata. A meccset zárt ajtók mögött, nézők nélkül rendezték a kormányrendeletnek megfelelően. Ebben a párosításban már játszottak korábban a csapatok, és akkor a fővárosiak simán nyertek hazai pályán, hiszen sokkal bővebb költségvetéssel, és ezzel együtt jobb játékosanyaggal rendelkeznek.

Megmaradt a kedv

Bátran kezdett a piros dresszes DVTK (2–1), jól mezőnyöztek, mentek a labdákért, azonban az angyalföldiek kíméletlenül kihasználták a helyzeteiket. Kétpontos hátrányból visszajöttek a hazaiak (5–4), nem lehetett panasza lányaira Toma Sándornak. 5–7-nél viszont kellett az időkérés, mert Gamma a nyitóhelyről felugrásból bombázott. Hajtottak Szajkóék, annak ellenére is, hogy a Vasas gyűjtötte a pontokat (6–11), és nem volt egyszerű a nyomukban maradni (9–14). Takács a hálóba ütött, ami jelezte, ők is tudnak hibázni, a házigazda trénere a játékra biztatta együttesét (12–16).

Amennyiben kidolgozta a támadását a Vasas, nem lehetett megállítani az ütő emberüket, de szerencsére a diósgyőriek kedve nem ment el. 14–21-nél kicsit nagyobb volt már az ,,olló”, ismét hazai időzés jött, aminek volt is látszata, de előnyt a vendégek szereztek.

A második játszma elején a hazaiak nyitottak ponttal, hibára is kényszerítették ellenfelüket (3–2). A fővárosiak azért könnyedén nem vehették a mérkőzést, ám 4–6 után Gamma állt a nyitóhelyre, ami újfent nehéz pillanatokat okozott. A házigazda szinte minden testrészét bevetette azért, hogy ne essen le az oldalukon a labda, de 5–9-nél kellett a megbeszélés. Ekkor nem hengerelt a Vasas, ez a DVTK dicsérete volt, azonban a támadásoknál nem volt hasonló kvalitás, mint a vendégeknél. Összekapták magukat Zernovicék (7–15), akiktől nagyjából ezt várhatta edzőjük. 7–17-nél látta Toma Sándor, hogy kell a lelki töltés, de nem ,,izzott” olyan hőfokon a csapata, mint az első szettben (8–20). Egy-két szép megmozdulást azért mutattak Szajkóék, azonban ennél többre ebben a játékrészben nem futotta.

A harmadik menet úgy indult, hogy egy hosszú labdamenetet a DVTK húzott be, aminek örült szakvezetőjük. 3–1-re vezettek Kundrákék, akikbe a szünet után visszatért a játékkedv. Gamma érkezett, és ászt nyitott, de a második szervájánál diósgyőri pontot kellett feljegyezni (5–4). A piros-kékek pillanatai következtek, és máris vezettek (5–8). Jó blokk elvétve volt a házigazdánál, ez könnyítette a Vasas dolgát, amely amúgy is ,,nehézbombázókkal” rendelkezett (7–11). 8–13-hoz érve ismét Toma edző időzött, úgy nézett ki, hogy az akaratot, a küzdést sikerült megtartania csapatának (10–13). Hortonék azért meg-megtalálták a lyukat, ahová helyezni lehet a labdát, de a látogatók is (11–17). Ez hozta az újabb diósgyőri megbeszéléskérést, majd a menetrendszerű Gamma-ászt, nyitáskor. 12–21-nél már közel volt a mérkőzés vége, a DVTK-nál négy kezdőjátékos is a cserepadon ült, játéklehetőséget kaptak a többiek is. Belefért, a Vasas biztosan nyert, a Diósgyőr megtette a magáét.

Röplabda: jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Vasas Óbuda 0:3 (-18, -12, -14)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Csizmarik, Soltész.

Diósgyőri VTK: Sitku, Kiss E. 4, Szajkó 2, Kovács E. 6, Horton 12, Beddingfield 2. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 2, Mészáros, Kundrák 2, Tóth R. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Vasas Óbuda: Nogueras 2, Zernovic 17, Ambrosio 6, Gamma 22, Takács 9, Tettamanti 2. Csere: Mihály (liberó), Stankovics (liberó), Rieder, Marcz. Vezetőedző: Jakub Gluszak.

Toma Sándor: – Gratulálok a Vasasnak, keményen, határozottan játszottak, de ma nincs szégyenkezni valónk. Voltak olyan menetek, amiket meg tudtunk nyerni, de még szokni kell ezt a légkört. Van még potenciál a lányokban, remélem, ez a konkurens csapatok ellen ki fog jönni.

Jakub Gluszak: – Elégedett vagyok a győzelemmel, de most vannak problémáink, nem tudtunk úgy edzeni, ahogyan szoktunk. Jók voltak a nyitásaink, a labdákat el tudtuk úgy osztani, ahogyan szerettük volna, gratulálok a fiatalok debütálásához.

(A borítóképen: A DVTK [pirosban] hatodik meccsén is pont nélkül maradt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!