Aluinvent-DVTK

2020.10.02. 16:00

Októberben kilenc bajnoki?

Az Aluinvent-DVTK a versenynaptár szerint ezen a héten szombaton kezdi meg az évadot.

Berecz Csaba

20200912 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Aluinvent-DVTK – Vasas női kosárlabda felkészülési mérkőzés. képen: Medgyessy Dóra #11

Fotó: Ádám János

A 2020/21-es élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) honlapján fellelhető program szerint szombaton rajtol, ennek keretében az Aluinvent-DVTK az 1. fordulóban a fővárosban 16.00-tól az ELTE-BEAC Újbuda gárdájának vendége lesz. A tervezett program szerint októberben összesen 9 (!) bajnoki meccsen kellene pályára lépniük az együtteseknek, ami azt jelentené, hogy a következő hónapban, két forduló híján a 22 fordulós alapszakasz első felét letudná az érintett 12 csapat.

A feltételes mód

A feltételes mód egyrészt a koronavírus, az ezzel szemben való védekezés miatt indokolt, a Diósgyőr esetében pedig azért is, mert a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) kiírása szerint a piros-fehéreknek október 28-án Euroliga-selejtezőt kellene játszaniuk a török Izmit Belediyespor gárdája ellen. Csakhogy erre a napra nemcsak ez a mérkőzése van kiírva az Aluinvent-DVTK-nak, hanem egy hazai bajnoki is, a PEAC-Pécs elleni mérkőzés. Az ütközést pedig el kellene kerülni.

– Az biztos, hogy október 28-án két csapat ellen nem fogunk játszani, a PEAC elleni bajnokit halasztanánk el, november 22-re, de az Euroliga-selejtező kapcsán nemcsak ezt a magyar élvonalbeli mérkőzést kell más időpontban megrendeznünk, hanem a rá következőt is, ami azt jelentené, hogy a TFSE-MTK együttes ellen, az eredeti időponthoz képest 39 nappal később, vagyis december 9-én játszanánk le – mondta Völgyi Péter, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatója, aki arra a kérdésre, hogy miért kellett ennyire sűrűre venni az októbert, így felelt: – Novemberben a válogatottak Európa-bajnoki selejtezői miatt nem lehet egy ideig klubszintű tétmeccseket rendezni, december elején pedig már Euroliga csoportkör mérkőzések vannak kiírva, amelyben egy magyar csapat, a Sopron Basket biztosan érintett, és ha sikerrel vesszük az Izmit Belediyespor elleni akadályt, akkor természetesen nekünk is lesz programunk két hónap múlva a nemzetközi porondon.

Ha viszont nem nyer a DVTK az EL-selejtezőben, akkor a nemzetközi színtéren, az Európa Kupában folytathatja a szereplését, amelynek csoportmeccseit, a tervek szerint januárban és februárban rendezik meg.

31 oldalas

A török Izmit Belediyespor elleni EL-selejtezőben egy mérkőzés dönt a 16 közé kerüléséről, de hogy ezt pontosan mikor és hol játsszák, azt egyelőre nem lehet tudni.

– Kaptunk a nemzetközi szövetségtől egy 31 oldalas tájékoztatót, amelyben az áll, hogy az Euroliga-selejtezőben szereplő csapatok, köztük a másik párharc, a spanyol Girona és a romániai Sepsi mérkőzés résztvevői pályázhatnak a rendezésre. Ez azok után némileg meglepő, hogy eddig úgy volt, hogy a FIBA szervezi meg ezt az eseményt, és ezzel együtt ők jelölik ki a helyszínt. Jelen állás szerint, ha a résztvevők közül valaki szívesen rendezne, akkor megkaphatja az eseményt, ám a feltételek nagyon erősek, az Euroliga-döntő megrendezésével érnek fel – mondta Völgyi Péter. – Csak érdekességképpen, hogy többek között minek kellene megfelelni: olyan országban lehet megrendezni a mérkőzéseket, amelybe karanténkötelezettség nélkül be lehet jutni, elég ,,csak” két negatív teszttel rendelkezni, de ennek az a nehézsége, hogy az Európai Unióban, így a mi országunkban sem fogadják el a törökországi negatív teszteredményeket. De mondom tovább: olyan csarnokban lehet megrendezni a találkozókat, amelyekben előtte két napig nem mehet be senki, négy csapatot kellene elszállásolni fejenként 3-3 vendégéjszakára, négycsillagos szálláshelyeken, és ehhez kb. 80 darab szobára lenne szükség éjszakánként, 4 darab 40 személyes buszt kell biztosítani, angolul beszélő sofőrökkel, és az összes olyan embernek, akinek valamilyen minőségben jelen kell lennie, be kell mennie a csarnokba, kezdve a takarítószemélyzettől egészen a zsűriasztalnál ülőkig, két negatív teszttel kell rendelkezniük. Ez utóbbi fejenként kétszer húszezer forintba kerülne, és 20-30 fővel számolva, csak ez a tétel lenne 1 millió forint. A többiről inkább nem is beszélek, mindent egybevetve kb. 10 millió forintba kerülne egy ilyen rendezés. Az összeg előteremtésének nehézsége mellett vannak olyan feltételek, amelyeknek nem tudnánk megfelelni, például napokig terem nélkül maradna az utánpótlásunk, és más sportágak képviselői is, ha a városi sportcsarnokban akarnánk megrendezni ezt a meccsünket és a másik párharcot. Ilyen feltételek mellett nincs értelme pályázni a rendezésre, és bár október 7-ig lehet jelezni az ezzel kapcsolatos szándékot, mi már tájékoztattuk a FIBA-t arról, hogy nem jelentkezünk erre. Elvileg a döntést október 14-ig hozza meg a helyszínről a nemzetközi szövetség, kíváncsian várjuk, hogy valamelyik csapat bevállalja-e a rendezést, nem hivatalosan úgy tudjuk, hogy török ellenfelünk sem tud, nem akar házigazda lenni.

 

Az Aluinvent-DVTK programja

Feketével, vastagon szedve a már biztosnak tűnő bajnoki időpontok, feketével azok a meccsek, amelyeknek a bajnoki időpontjáról még nem adott tájékoztatást az MKOSZ, illetve ha adott is, akkor más időpontban kerülhet rá sor (a sorok végén, zárójelben a lehetséges kezdések), kékkel a lehetséges Euroliga-időpontok, pirossal a lehetséges Európa Kupa-időpontok.

NB I., 1. forduló, október 3. (szombat), 16.00: ELTE-BEAC Újbuda – Aluinvent-DVTK

NB I., 2. forduló, október 7. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – VBW CEKK Cegléd

NB I., 3. forduló, október 10. (szombat), 18.30: Aluinvent-DVTK – Ludovika-FCSM Csata

NB I., 4. forduló, október 14. (szerda), 17.00: Uni Győr Mély-Út – Aluinvent-DVTK

NB I., 5. forduló, október 17. (szombat), 18.00: AKSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK

NB I., 6. forduló, október 21. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – PINKK-Pécsi 424

NB I., 7. forduló, október 24. (szombat), 18.00: Vasas Akadémia – Aluinvent-DVTK

NB I., 8. forduló, október 28. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – PEAC-Pécs (11.22., 18.30)

Euroliga-selejtező, október 28. (szerda): Aluinvent-DVTK – Izmit Belediyespor (török)

NB I., 9. forduló, október 31. (szombat), 19.00: Aluinvent-DVTK – TFSE-MTK (12.09., 19.00)

NB I., 10. forduló, november 4. (szerda), 18.00: Sopron Basket – Aluinvent-DVTK

NB I., 11. forduló, november 25. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – Zalaegerszegi TE NKK

Euroliga csoportkör, 1. forduló, december 1. (kedd): Avenida (spanyol) – Aluinvent-DVTK

Euroliga csoportkör, 2. forduló, december 3. (csütörtök): Aluinvent-DVTK – Dinamo Kursk (orosz)

Euroliga csoportkör, 3. forduló, december 4. (péntek): Aluinvent-DVTK – Nadezdha Orenburg (orosz)

NB I., 15. forduló, december 12. (szombat), 18.30: Aluinvent-DVTK – Uni Győr Mély-Út

NB I., 16. forduló, december 19. (szombat), 18.30: Aluinvent-DVTK – AKSC Szekszárd

NB I., 17. forduló, december 22. (kedd), 17.00: PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK

NB I., 18. forduló, december 30. (szerda), 18.30: Aluinvent-DVTK – Vasas Akadémia

NB I., 19. forduló, január 3. (vasárnap), 18.00: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK

Európa Kupa csoportkör, 1. forduló, január 6. (szerda): Aluinvent-DVTK – Elitzur Ramla (izraeli)

NB I., 20. forduló, január 9. (szombat), 18.00: TFSE-MTK – Aluinvent-DVTK

Európa Kupa csoportkör, 2. forduló, január 13. (szerda), 19.00: A3 Basket Umea (svéd) – Aluinvent-DVTK

Euroliga csoportkör, 4. forduló, január 19. (kedd): Aluinvent-DVTK – Avenida

Euroliga csoportkör, 5. forduló, január 21. (csütörtök): Dinamo Kursk (orosz) – Aluinvent-DVTK

Euroliga csoportkör, 6. forduló, január 22. (péntek): Nadezdha Orenburg – Aluinvent-DVTK

Európa Kupa csoportkör, 3. forduló, január 20. (szerda), 14.00: Ormanspor (török) – Aluinvent-DVTK

Európa Kupa csoportkör, 4. forduló, január 27. (szerda), 18.00: Elitzur Ramla – Aluinvent-DVTK

Európa Kupa csoportkör, 5. forduló, február 17. (szerda): Aluinvent-DVTK – A3 Basket Umea

Európa Kupa csoportkör, 6. forduló, február 24. (szerda): Ormansport – Aluinvent-DVTK

NB I., 12. forduló, időpont nélkül: Aluinvent-DVTK – ELTE BEAC Újbuda (02.14., 18.30)

NB I., 13. forduló, időpont nélkül: VBW CEKK Cegléd – Aluinvent-DVTK (02.21., 18.00)

NB I., 14. forduló, időpont nélkül: Ludovika-FCSM Csata – Aluinvent-DVTK (02.27., 18.00)

NB I., 21. forduló, időpont nélkül: Aluinvent-DVTK – Sopron Basket (03.06., 18.30)

NB I., 22. forduló, időpont nélkül: Zalaegerszegi TE NKK – Aluinvent-DVTK (03.10., 18.00)

(A borítóképen: Medgyessy [fehérben] és csapattársai szombaton rajtolhatnak az NB I-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!