Barátság Maraton

2020.10.11. 11:00

Belvárosi futás Miskolcon

A Barátság Maraton elnevezésű utcai versenyt október 18-án rendezik a borsodi megyeszékhelyen.

Szűcs István

Fotó: Fróna Judit

A hat egyéni és egy váltó számra október 11-ig lehet kedvezményesen előnevezni. A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Mara­thon Club által sorrendben már 19. alkalommal életre hívott erőpróba résztvevői az 5,27 kilométeres körpályán adnak számot felkészültségükről.

Széles a választék

A szervezők az amatőr és profi sportemberek, a családok, az iskolai csoportok és a baráti társaságok számára is megmérettetési lehetőséget kínálnak. A körpálya útvonala érinti a református gimnáziumot, az avasi templomot, a Zenepalotát, a Városház teret, a Széchenyi utca egy szakaszát, a Miskolci Nemzeti Színházat, a Hősök terét, a plázát, az OTP-székházat és a Népkertet.

A Miskolc Városi Szabad­időközpont előtti téren kijelölt versenyközpontból október 18-án, vasárnap négy hosszabb egyéni – Nomád-maraton (42,2 km, Homonnai László-emlékszám), félmaraton (21,1 km), Unió Coop-kismaraton (10,5 km), minimaraton (5,25 km, dr. Márkus Gábor-emlékszám) és a félmaratoni váltó (4x5,27 km) szám résztvevői kezdhetik meg az aszfaltkoptatást. Az óvodásoknak és kis­iskolásoknak 600 méteres, illetve 1,8 km-es futamokkal kedveskednek a házigazdák. A verseny fővédnöke Veres Pál, Miskolc megyei jogú város polgármestere. A szervezőbizottság elnöke Borkúti László önkormányzati képviselő, kulturális és sporttanácsnok. A futófesztivált kiemelt támogatásban részesítő polgármesteri hivatal – az elmúlt évekhez hasonlóan – ezúttal is indít váltót, többen pedig egyéniben próbálnak szerencsét. Többek között a megyei rendőr-főkapitányság, a Mezőkövesdi Triatlon Klub, a S.E.G.A. Hungary Kft. és a Tiszaújvárosi Triatlon Klub is népes csapattal érkezik a versenyre.

Figyelnek az egészségre

A koronavírus-járvány miatt a verseny rendezői valamennyi résztvevő és közreműködő egészségének megóvása érdekében bevezettek néhány, az érvényben levő előírásoknak megfelelő intézkedést. A rajtszámok átvétele és a helyszíni nevezés szabadtéren történik. A versenyközpontba lépéskor mindenki testhőmérséklet-mérésen esik át, és szintén mindenkinek ki kell töltenie a helyszínen egy nyilatkozatot arról, hogy az elmúlt 14 napban nem érintkezett Covid–19-fertőzöttel, nem produkált a vírusra jellemző tüneteket. A versenyiroda személyzete maszkban és kesztyűben látja majd el a feladatát. A rajtszámok átvételénél és a helyszíni nevezésnél be kell tartani a 1,5 méteres távolságot, és a rajtig a maszk viselését is ajánlják. Kézfertőtlenítőket helyeznek ki a versenyiroda asztalaira, valamint a frissítőpontokra. A Barátság Maraton részletes versenykiírását, a nevezési felületet ezen a honlapon találhatják a leendő indulók.

Forgalomkorlátozás lesz

Az október 18-i utcai futófesztivál miatt 6.30 és 16 óra között számos helyen forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell majd számítani (erről később beszámolunk). A szervezőbizottság kéri az autósok és a lakosság türelmét és megértését.

(A borítóképen: A szervezők népes mezőnyt várnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!