Mező­kövesd Zsóry FC

2020.08.05. 13:30

Grúz és orosz focista jött a fürdővárosiakhoz

A hét végén két futballista érkezett a Mező­kövesd Zsóry FC csapatához.

Forrás: MZSFC

Egyikük Luka Lakvekheliani, a 21 éves grúz nemzetiségű bal oldali védő, míg a másik jövevény Serder Serderov, a 26 éves orosz állampolgárságú csatár.

Orvosin vettek részt

Ők vasárnap még nem kerültek be a klub második felkészülési meccsének keretébe, hétfőn orvosi vizsgálaton vettek részt, és ha megfeleltek, akkor a soron következő szezonra szerződtetik őket, de az is elképzelhető, hogy többéves kontraktust kapnak. A klubra ugyanis az jellemző, hogy kiszemeltjeivel hosszú távú megállapodást köt.

Lakvekheliani a grúz Saburtalo csapatától jött, Serderov korábban pedig a horvát Inter Zapresic együttesét szolgálta. Utóbbi a CSZKA Moszkvánál lett profi, majd futballozott az Anzsi Mahacskalában, mielőtt kipróbálta magát Bulgáriában, Lengyelországban és Horvátországban is.

A felek aláírták

Mindkét labdarúgóval hároméves megállapodást írtak alá: ennek értelmében a grúz védő és az orosz támadó egyaránt 2023. június 30-áig szerepel(het) majd Mezőkövesden.

A két futballista szombaton késő este érkezett meg a fürdővárosba, de vasárnap még egyikük sem utazott el a szlovákiai Nagymihályban játszott második felkészülési találkozóra – amelyet, mint ismeretes, a sárga-kékek 1–0 arányban elveszítettek.

További hír, hogy Bencze Márk személyében a húszesztendős magyar utánpótlás-válogatott középpályás is az együtteshez került. A játékos korábban egyebek mellett a Vasas Kubala Akadémia és a holland Vitesse utánpótlásgárdáiban futballozott, legutóbb pedig Siófokon játszott – kontraktusa két esztendőre szól. Mindhárman részt vettek a hivatalos fotózáson, és bekapcsolódtak a gárda edzésmunkájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!