Asztalitenisz

2020.08.07. 17:00

Az utolsó fennmaradóért

Az extraligás szereplésért játszik szombaton a DVTK férfi asztali­tenisz-csapata.

Molnár István

Forrás: ÉM

A megyei asztaliteniszsport az előző idényben a legmagasabb szinten, a férfiak második vonalában képviseltette magát, a DVTK I.-es alakulata ugyanis az NB I. Keleti csoportjában szerepelt. Az itt indult együttesek március közepén még asztalhoz tudtak állni, azt követően azonban már nem, a koronavírus miatt. A honi szervezet, a MOATSZ lefújta a bajnokságokat (kivéve az Extraligát, amelynek a négyes fináléját június végén megrendezték), érmeket nem osztott, helyezetteket hivatalosan nem hirdetett, bár a diósgyőriek a harmadik helyen álltak.

Elindul az U21-es

Az Extraliga következő évi szezonját illetően az már tudott, hogy a tizenkettőből tizenegy kiadó hely elkelt: a tavalyi egyesületek közül résztvevő a PTE PEAC Kalo-Méh I., a CVSE-Swietelsky Jufa Hotels I., a HED-LAND Sportcsarnok SE, a Szerva ASE I., a Floratom Szeged AC I., a Komló Sport Kft., az Aqvital Csákvári TC, a Mosonmagyaróvári TE 1904, a Félegyházi ASI, míg az utolsó helyen zárt Szuperinfó-Ceglédi VSE I. visszalépett. Helyettük a szövetség elindítja az U21-es magyar válogatottat, míg az NB I. Nyugati csoportjából az első helyen állt PTE PEAC Kalo-Méh II. helyett a második Honvéd Szondi György SE-t kérték fel az indulásra. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Keleti csoport listavezetője, a KSI együttese nem indul el a legmagasabb osztályban, és hogy a csoportban második helyen állt Szerva ASE Szécsény második csapata nem juthat fel az első vonalba. Mindez vezetett oda, hogy a DVTK I. gárdája megkapta a lehetőséget arra, hogy kiharcolja az Extraligában való indulást. Az ellenfelei a Tatai AC (Nyugati csoport, 3.) és a Békési TE (Keleti csoport, 5.) lesznek a budapesti Ormai csarnokban, szombaton.

Plusz hárommillió

– Odaállunk, és majd meglátjuk, hogy mi lesz – jelentette ki András Miklós, a DVTK szakosztályvezetője. – A tervek szerint a Bari Csaba, Kővári Balázs, Doros Szilárd által alkotott trióval megyünk, utóbbi az NB II.-es második számú csapatunkban játszott a szezonban. Egyenlő erők küzdelme várható, bármi előfordulhat. Nagy feladatot kapnánk a nyakunkba, ha feljutnánk, ami szakmai értelemben előrelépés lenne. Jártunk már az Extraligában, nem is oly régen, tudjuk, hogy ott milyen a színvonal, éppen ezért pozitív végeredmény esetén egy top, kiemelkedő tudású asztaliteniszezőt mindenképpen igazolnunk kellene. Ez szükséges lenne a bennmaradáshoz, aminek a hátterét plusz 3 millió forint előteremtése jelentené. De előbb jussunk be…

Asztalitenisz: a tények

A bajnokságok félbeszakadásáig az alábbi százalékokat hozták a DVTK asztaliteniszezői:

Bari Csaba (NB I., Keleti csoport): 44 meccs, 36 gy./8 v., 81 százalék

Kővári Balázs (NB I., Keleti csoport): 42 meccs, 33 gy./9 v., 78 százalék

Doros Szilárd (NB II., Észak-keleti csoport): 36 meccs, 27 gy./9 v., 75 százalék

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!