Sajóbábonyi VSE

2020.07.01. 14:00

Nem átszállót akarnak

Vígh Ferenc kapcsolatrendszerének köszönhetően sok játékost meg tud mozgatni.

Molnár István

Forrás: MI

Hétfőn kora este elkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Sajóbábonyi VSE harmadosztályú labdarúgócsapata. Amint az ismert, a Miskolchoz közeli település gárdája azok után volt jogosult nevezni az NB III.-ra, hogy az első helyen állt akkor a megyei I. osztály táblázatán, amikor a Magyar Labdarúgó-szövetség a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánította a pontvadászatot.

Kérték, maradt

– Viszonylag elég rövid idő van a felkészülésre, mindössze szűk öt hét – kezdte Vígh Ferenc, a sajóbábonyiak vezetőedzője. – A Magyar Labdarúgó-szövetség közlése szerint elvileg augusztus 2-án kezdődne az új bajnokság, de én azért bízom abban, hogy nem így lesz, végül eltolják egy-két hetet. Nekünk nagyon sok volt a leállás, március közepén félbeszakadt a megyei bajnokság, ami aztán már nem is folytatódott.

A 44 esztendős szakember tavaly májusban, az utolsó öt fordulóra vette át a csapatot, hivatalosan a bábonyi elnök, Hronyecz Norbert „szakmai konzulense” volt, majd vele tudta le az együttes az előző megyei I-es csonka szezont.

– Akkor, az öt mérkőzést követően el is köszöntem a klubtól, mert abban maradtunk előzetesen a vezetőséggel, hogy csak azokra a meccsekre vállalom a feladatot – emlékeztetett Vígh Ferenc. – Azonban az akkori, előző nyári felkészülés nem úgy sikerült, ahogyan gondolták, s a vezetők, illetve a játékosok invitálására augusztus 1-jén visszatértem. Nagyon rossz állapotban voltak a játékosok, ez meg is látszódott a bajnokság elején. Tetemes hátrányt szedtünk össze a riválisokkal szemben, s már volt olyan hang, hogy nincs nagyon értelme ráhajtani, azonban a srácok ledolgozták a hátrányt, és az utolsó, még megrendezett fordulóban odakerültünk a végül feljutást érő pozícióba.

A gerinc maradt

Jelenleg az érkezők oldalán van Egyed Balázs (PMFC), Kovács Milán (Hajdúböszörmény), Varga Balázs Dávid (Balkányi SE), Borai Szabolcs (BTE Felsőzsolca), Czető Márk (Egerszalók SE), Bánhegyi Donát (DVTK), míg távozott Madarász János (Putnok FC), Elek István (?), Tucsa Róbert (Gesztely FCE), Németh Dénes (Gesztely FCE), Illés Richárd (?), Csattos Csaba (BTE Felsőzsolca), Málik Mihály András (?), Botos Ferenc Márk (?), és Fazekas Máté (Tállya KSE).

– Keretünknek pillanatnyilag tizenöt fő a biztos tagja, nagyjából ezen játékosok fele az előző évadban is velünk volt. A gerinc azért megmaradt, a rutinos játékosok ott vannak a csapat tengelyében – sorolta Vígh Ferenc. – A változások, a frissítések különböző okok miatt következtek be.

A tavasszal néztük azt, hogy ki teszi oda magát maximálisan, és felel meg a magasabb osztálynak, illetve hogy amikor eldőlt az osztályváltás, azt is mérlegre kellett tenni, hogy miként tudjuk beosztani optimálisan a rendelkezésre álló anyagi forrásokat. A büdzsét ezért úgy szabtuk meg, hogy kevesebb fizetés, de extra prémium. Ez volt, akinek nem tetszett, éppen ezért próbáltunk fiatal, motivált játékosokat a távozottak helyére hozni.

A díjazás kérdését egyébként támogatta a vezetőség is, együtt próbáljuk összehozni azt a játékosállományt, amely meg tud ragadni az NB III.-ban, nem átszállójegyet váltunk, mint két éve. Igazság szerint egy centerre még szükségünk lenne, vannak előrehaladott tárgyalások, ígéretek, remélem, rövidesen realizálódik, ha nem, akkor máshogy oldjuk meg. A vezetők bíztak, bíznak abban, hogy elég nagy, bő a kapcsolatrendszerem, sok játékost meg tudok mozgatni, akár az ország másik végéről is.

Aki akart, mozgott

Felvetettük, hogy szakmailag mennyiben kihívás egy félig új csapat „összegyúrása”, mintha csak egy-két friss érkező ember lenne.

– Az idő szűke miatt nem is terveztünk annyi edzőmeccset. A kimaradt három és fél hónap alatt nem kötelezhettem arra játékosokat, hogy tréningezzenek, aki akart, az mozgott, de azt tudjuk, hogy a külön edzés nem olyan, mint a csapattréning – hangoztatta Vígh Ferenc. – Két hete elkezdődött az egyéni felkészülés, a játékosok be is tették a létrehozott csoportba, hogy mennyit futottak és milyen intenzitással, a héten kiderül, hogy ezt komolyan megcsinálták vagy valakinek odaadták műszert, s hagyták, hogy jól érezzem magam.

Szombaton játszanak

Az SVSE első nyári előkészületi találkozóját július 4-én, szombaton vívja, a tervek szerint 11 órától lépnek pályára, méghozzá a megyei I. osztályú BTE Felsőzsolca vendégeként.

(A borítóképen: Vígh Ferenc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!