DVTK

2020.07.14. 09:00

Drazicot megszerezte a DVTK

Új játékos is felbukkant a kiscsoportos évad kezdésen, Diósgyőrben.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A 2020/21-es évadban először találkoztak hétfőn a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosai. Igaz, nem mindenki, és nem egy időben jelent meg Diósgyőrben, a DVTK Medical Centerben, ugyanis a hét első három napján, csoportokra osztva vesznek részt a játékosok orvosi vizsgálatokon és fizikai állapotfelmérésen.

Az „új év” első napján egy új labdarúgó is felbukkant az Andrássy úton, Stefan Drazic személyében. A szerb csatár nem túl régen, egy házzal odébb, a Mezőkövesd Zsóry FC-ben futballozott, 2018 tavaszától, másfél éven át. Tavaly nyáron a kínai Changchun Yatai csapatához igazolt, és az ősszel 11 meccsen 1 gólt szerzett a másodosztályú gárdában, ám a feljutást nem sikerült kiharcolnia együttesével. A most 27 éves labdarúgót az idei év elején a menedzserei kivásárolták élő szerződéséből, és ezáltal szabadon igazolhatóvá vált. Drazic a DVTK honlapján többek között arról nyilatkozott, hogy az év elején, amikor visszatért Európába Kínából, a Vojvodina csapatának edzéseit látogatta. A szerb támadóval kapcsolatos érdekesség, hogy az új diósgyőri stadionban az első gólt ő szerezte – az egygólos meccsen – a Mezőkövesd játékosaként, és korábban együtt futballozott a dél-borsodi csapatban, a ma már a DVTK-ban szereplő Iszlai Bencével és Molnár Gáborral.

A támadóról

– Azért szerződtettük Stefan Drazicot, mert ismerjük a képességeit, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőle, és ő is tisztában van azzal, hogy hová érkezik, ismeri a magyar első osztályt, és azon belül a DVTK-t is – mondta Benczés Miklós, a diósgyőriek sportigazgatója. – Úgy tekintünk az új játékosunkra, hogy a román válogatott Gheorghe Grozav után egy újabb gólerős labdarúgót szerződtettünk, aki amellett, hogy sokat fut, átlagon felüli gyorsasággal is rendelkezik, mind a két lábával és fejjel is gólveszélyes. Csúcsékposzton és szélsó támadóként is bevethető, és mivel jó közösségi ember, reményeink szerint nem csak a pályán, hanem az öltözőben is a csapat erőssége lesz.

Stefan Drazic csütörtökön, az évad első edzésnapján már a keret többi tagjával tréningezik, és az augusztus 15-én rajtoló bajnokságra készülve, az első meccsét a jövő héten szombaton, 17 órától hazai környezetben játszhatja piros-fehérben, amikor a DVTK első edzőmeccsén a szlovák másodosztályban szereplő FC Kosicét fogadja.

(A borítóképen: Stefan Drazic)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!