Mezőkövesd Zsóry Fc

2020.06.29. 08:00

Szép a bajnoki negyedik hely az MK-döntővel együtt

Vereségük ellenére elégedettek lehetnek bajnoki szereplésükkel a fürdővárosiak.

Kolodzey Tamás

Budapest, 2020. június 27. A ferencvárosi Sylvestre Bi Boli (k), a mezõkövesdi Pillár Róbert (j) és Berecz Zsombor (b) a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC -Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. június 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az NB I. 33., utolsó fordulója keretében a Groupama Arénában szombaton este vívott találkozónak csak a vendégek szempontjából akadt tétje (a lefújáskor azonban kiderült, hogy valójában számukra sem, mert győzelem esetén is „csak” a negyedikek lehettek). A vendégek összeállítása annyiban tartalmazott meglepetést, hogy Nagy D. helyett Jurina került a csapatba, a jól megszokott 4–4–2-es hadrendjük is változatlan maradt. Az FTC mestere a kezdők közé betette azt a Sigért, aki korábban két évig volt a dél-borsodiak játékosa.

Zivzivadze ziccerei

Álmosan kezdtek a hazaiak, akiknek már a 13. percben 2–0-s hátrányba kellett volna kerülniük, de a hetek óta formán kívüli Zivzivadze két zicceréből egyszer sem tudta bevenni a kaput. A szervezett sárga-kékek szokásuk szerint gyors kontrákra építették taktikájukat, és szinte minden akciójuk gólszerzéssel kecsegtetett. Az idő múlásával a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, de csupán két ígéretes akciót vezettek. Az első végén Boli balról, éles szögből leadott lövését Szappanos lábbal hárította, a másodiknál azonban nagyot hibázott (és végül ez okozta csapata vesztét).

A szünetben csak a Fradi trénere határozott el változtatást, Kuttor Attila ekkor még nem avatkozott közbe, viszont – minden mindegy alapon – taktikát változtatott. Az összes játékosát feljebb küldte, és letámadást rendelt el. A ferencvárosiaknak többször nehézséget okozott a labda kihozatala, hátul passzolgattak, és ebben benne volt az is, hogy bajba sodorják magukat. Zivzivadze az 55. percben kevéssel lőtt mellé, aztán Farkas D. előtt adódott gólszerzési lehetőség, de csavarása elkerülte a ketrecet.

Izgalom nélkül

A vendégek mestere kettős cserével próbált további lendületet adni támadójátékuknak. A 70. percben Boli adta elő egyéni produkcióját, és majdnem megduplázta együttese előnyét. A hajrában az MZSFC mozgósította tartalékait az egyenlítés érdekében, de csak Dragóner műeséséig jutottak, ezért pedig nem járt büntető. A kövesdiek még próbálkoztak, aztán belenyugodtak a vereségükbe, amelyet valójában nem érdemeltek meg, bár a sorsdöntő pillanatokban hozott rossz döntéseik miatt nem volt más választásuk. Szombat esti kudarcuk semmit nem von le a 2019/20-as idényük összteljesítményéből, hiszen az élvonalban ötödszörre saját klubtörténetük legjobb eredményét érték el a kupadöntőjükkel és a negyedik helyükkel, a kisvárosi gárda tehát minden elismerést megérdemel. Persze nyilván látják a saját szeplőiket az arcukon: a nemzetközi szereplésről lemaradtak (már-már a kezükben volt az El-indulás joga), és bizonyára alaposan kielemzik, hogy a koronavírus-járvány utáni újrakezdést követő nyolc NB I.-es találkozójukon miért szereztek csak 5 pontot (a megszerezhető 24-ből), és főleg mi volt az oka annak, hogy a pandémia után csupán öt gólt értek el.

Az FTC hazai pályán veretlen maradt, saját otthonában ötvennegyedik meccse óta nem talált legyőzőre.

Az aranyérmeket Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a nézőtéren adta át a fradistáknak, akik óriási ünneplést csaptak; joggal tették, kiemelkedtek

a mezőnyből.


Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0 (1–0)

Budapest, 11 875 néző. V.: Erdős (Szert, Lémon – Solymosi, Antal P.).

Ferencvárosi TC: Dibusz (6) – Botka (5), Otigba (5), Blazic (5), Civic (6) – Vécsei (5), Haratin (6), Sigér (5) – Zubkov (5), Boli (6), Tokmac (7). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (4) – Farkas D. (6), Nesterov (5), Pillár (6), Silye (6) – Cseri (5), Karnitski (6), Berecz (6), Pekár (5) – Zivzivadze (4), Jurina (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Civic helyett Heister (5) a 46., Vécsei helyett Leandro (5) az 57., Zubkov helyett Varga R. (5) az 58., Pekár helyett Vajda S. (–) a 66., Jurina helyett Nagy D. (–) a 66., Zivzivadze helyett Dragóner (–) a 73., Tokmac helyett Skvarka (–) a 81., Cseri helyett Meskhi (–) a 81., Sigér helyett Frimpong (–) a 87. percben.

Sárga lap: Cseri a 37., Vécsei a 46., Berecz az 58., Dragóner a 78., Sigér a 82., Haratin a 87., Otigba a 93. percben.

Gólszerző: Tokmac (1–0) a 41. percben.

Szerhij Rebrov: – Minden egyes bajnoki cím fontos a csapatnak és a szurkolóknak. Ezen a meccsen is fontos volt, hogy amikor labdát vesztettünk, agresszíven küzdöttünk azért, hogy visszaszerezzük. Mindig az aktuális ellenfélre készülünk, most is két teljesen különböző félidőt láthattunk. A második játékrészben próbált erősebben nyomni az ellenfél, hiszen gólkényszerben volt. Örülök, hogy sikerült így befejeznünk a szezont, ugyanis tíz meccset játszottunk egy hónap alatt, ez nagyon kemény terhelés a játékosoknak. A legfontosabb az volt, hogy a folytatás után a DVSC és az Újpest ellen 3-3 pontot szereztünk, ami önbizalmat adott a folytatásra. Mindenki tett ezért a bajnoki címért és meg is érdemlik ezt a játékosok, a stáb tagjai és a szurkolók is. Nagyon örülök, hogy a nézők örömére tudtunk tenni, és hogy ennyien buzdították a csapatot. Természetesen örülök annak, ha engem is kedvelnek.

Kuttor Attila: – Gratulálok az FTC-nek a bajnoki címhez és a Puskás Akadémia FC-nek a bronzéremhez. Ami ránk jellemző volt, most is lehetett látni, jó futballt mutattunk be, csak a gól hiányzott a játékunkból. Olyan passzba kerültünk, hogy a lehetőségeinket nem tudtuk gólra váltani. Abszolút nem vagyok csalódott, ugyanis nem volt célunk a harmadik hely megszerzése, minket semmi nem predesztinál az Európa Ligára. Ennek ellenére örültünk volna a bronzéremnek. Arra törekszünk, hogy napról napra, hétről hétre, évről évre előre lépjünk az előzőhöz, vagy a tavalyihoz képest. A negyedik hely és a kupadöntő párját ritkító eredmény.

A gól története

39. perc: Civic bal oldali lapos, nem túl erős beadását Szappanos meg akarta fogni, de kiejtette a labdát, Silye nem tudott felszabadítani, oldalra passzolta, Tokmac rácsapott, és ballal, Nesterov és a gyepről felálló Szappanos mellett félmagasan a háló jobb oldalába helyezett, 1–0.

(A borítóképen: Berecz (balról), Boli és Pillár harcol a labdáért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!