Labdarúgó Magyar Kupa

2020.05.26. 09:00

Mezőkövesdi gólok kellenének

Kedd este Magyar Kupa-­történelmet írhat a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Berecz Csaba

Mezõkövesd, 2020. május 23. A fehérvári Viszar Muszliu (b), Ianique dos Santos Tavares (b3) és Funsho Ibrahim Bamgboye (j), valamint a mezõkövesdi Pillár Róbert (b2) és Marin Jurina (b4) a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjének elsõ mérkõzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezõkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozón a mezõkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőinek visszavágóit játsszák kedden, ennek során a Mezőkövesd Zsóry FC együttese Székesfehérvárott, 18 órától a Mol Fehérvár FC gárdájának vendége lesz – a koronavírus-veszéllyel hozott intézkedések miatt – zárt kapus mérkőzésen. A két csapat a szombati, kövesdi első meccsen, amelyet szintén nézők nélkül rendeztek meg, 1–1-es döntetlenre végzett, a fehérvári Pátkainak a 12. percben született szabadrúgás-találatára a 80. minutumban Pillár válaszolt góllal, egy szöglet után.

A döntetlen mellett veszteség is érte a Mezőkövesdet, egyrészt azért, mert a középpályásuk, Berecz ezen a találkozón begyűjtötte a harmadik sárga lapját, és emiatt ki kell hagynia a mostani találkozót, másrészt azért, mert a dél-borsodiak vezetőedzőjét Farkas Ádám játékvezető piros lappal az öltözőbe küldte reklamálásért. A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága hétfőn meg is tárgyalta az esetet, és két meccsről tiltotta el Kuttor Attilát, ami azt jelenti, hogy ha sikerülne is a fináléba kerülnie a Kövesdnek, a szakvezető nem ülhetne a kispadon.

Csak a mostani meccsre

– Korai kérdés, hogy fellebbezünk-e a döntés ellen, nem akarunk ezzel foglalkozni az elődöntő visszavágója előtt, most azon van a hangsúly, hogy csak a Mol Fehérvár FC elleni második mérkőzésre koncentráljunk – válaszolta arra a kérdésre Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC szakmai igazgatója, hogy elfogadják-e a versenybizottság által a szakvezetőjükkel szemben hozott döntést. – Azt már szombaton is tudtuk, hogy Kuttor Attila nem irányíthatja a kispadról, a kispad elől a csapatot, ennek jegyében készültünk a visszavágóra. Az pedig másik kérdés, hogy miért kapott piros lapot. Ott ültem a kispadon, tudom, hogy mi hangzott el, és bár a vezetőedzőnk kifakadt a játékvezető ítélete miatt a kiállítása előtt, de nem tett a pályán lévők egyikére nézvést sem sértő megjegyzést.

Kíváncsiak voltunk arra is, Kuttor Attila távollétében ki meccsel majd a kispadnál, erre azt választ kaptuk a sportigazgatótól, hogy a szakvezető közvetlen segítőjének, Tóth Mihálynak a neve kerül be edzőként a jegyzőkönyvbe. Utóbbi a klub honlapjának adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: küzdelmes találkozóra számít, mindkét csapatnak ötven százalék esélye van a döntőbe jutásra, és mivel ezt a meccset is nézők kizárásával játsszák, nincs nagy jelentősége annak, hogy hazai pályán vagy idegenben szerepel egy csapat.

Az egykori egyszeres válogatott labdarúgó arról is szót ejtett, hogy szeretnének helyzeteket kialakítani, gólt, gólokat szerezni, és minden különleges esetre igyekeznek készülni, hogy ha bele kell nyúlni a találkozóba, akkor arra megfelelően tudjanak reagálni. Tóth Mihály úgy vélekedett, hogy Elek Norbert edzővel és Tóth László szakmai igazgatóval a kispadon megoldják majd a nehéz helyzeteket is, és természetesen a meccs előtt átbeszélnek mindent az eltiltott szakvezetővel, hogy az ő elképzeléseit szem előtt tartva tudjanak reagálni a pályán történő eseményekre.

Csak ma utaznak

A Mezőkövesd Zsóry FC csapata hétfő délelőtt hazai környezetben edzett, a már szokásosnak számító koronavírustesztek elvégzése után, ám a tréninget követően a korábbi szokásoktól eltérően nem indultak el egy nappal korábban a meccs helyszínére, csak ma kelnek útra.

A meccsel kapcsolatos információ, hogy mai találkozó csak abban az esetben nem dől el a rendes játékidőben, ha a két félidő után 1–1-re állnak a felek, ez esetben 2x15 perc hosszabbítás következik, és ha az sem hoz döntést, akkor 11-es rúgások zárják a fináléba jutásról döntő meccset. Amennyiben a párharc győztese a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája lesz, ez esetben történelmük során először játszanának kupadöntőt (az idei MK-finálét a jövő héten kedden 20 órától Budapesten, az új Puskás Arénában tartják).

Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Pillár, Vadnai – Karnitski – Cseri, Meskhi, Besirovic – Zivzivadze, Jurina.

A másik párharc

A Magyar Kupa másik elődöntőjében szombaton az MTK Budapest hazai környezetben 0-0-ra végzett a Budapest Honvéd ellen. A visszavágót szerdán 21.00-tól a fővárosban, az új Puskás Arénában játsszák.

(A borítóképen: Kedden kiderül, mennyit ér a Fehérvár [fehérben] Kövesden szerzett gólja)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!