Labdarúgás

2020.05.17. 07:00

Koronavírus: két kövesdi enyhe tünetekkel megúszta

A dél-borsodi klubnál nincs pánik, ugyanis már mindenki negatív tesztet produkált.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Az élvonalban nincs megállás, a csapatok gőzerővel készülnek a bajnoki folytatásra – a Mezőkövesd Zsóry FC ráadásul még a Magyar Kupában is érdekelt, a fináléba jutásért küzdhet, és először az MK-keretében aranyozhatja be a szezonját.

Kétszer a Fradival

Kezdjük a jelennel, pontosabban a május 17-i vasárnappal. A sárga-kékek vasárnap két felkészülési találkozót vívnak a listavezető Ferencvárosi TC gárdájával.

– Délelőtt 11 órától a Groupama Arénában meccselünk a Fradival, 13 óra 30 perctől pedig a Népligetben csapunk össze a fővárosiakkal – újságolta Csákány Csaba, a borsodiak technikai vezetője. – Úgy oldjuk meg a kérdést, hogy a vezetőedzők szétosztják a keretet, így aki él és mozog, pályára kerül – ennek következtében mindenki 2x90 perces terhelést kap majd.

Az erőgyűjtés jegyében Kuttor Attila pénteken és szombaton délelőtt foglalkozást vezényelt és vezényel tanítványainak, a tréningeknek a Zsóry-edzőcentrum ad otthont.

Többféle teszt

Ezek után a múltról: május 7-én, azaz pár napja derült ki, hogy a mezőkövesdi labdarúgók közül Dragóner Filip és Nagy Dániel is elkapta a koronavírust, helyesebben fogalmazva enyhe tünetekkel átestek rajta. Már játszhatnak, ugyanis felépültek, és jelenleg nem hordozzák a vírust.

– Többféle teszt létezik – folytatta Csákány Csaba, aki lassan orvost meghazudtoló pontossággal beszélt a részletekről. – Az egyik azt mutatja, hogy valaki átesett-e a betegségen, a másik kontroll pedig arról győzi meg a „szereplőt”, hogy jelenleg pozitív-e. Dragóner és Nagy D. egyaránt az elsőbe tartozik, vagyis túl vannak a bajon.

Megtudtuk, hogy az élvonalbeli futballistákat – szigorú protokoll szerint – háromnaponként tesztelik. A mérkőzések előtt 24-36 órával mindenkit megvizsgálnak, két teszt között pedig nem telhet el több mint 96 óra. Maga a beavatkozás – a játékosok véleménye szerint – kissé kellemetlen procedúrát jelent, de ez okozza a legkevesebb bajt.

Mivel a Mezőkövesd Zsóry FC vasárnap meccsel, a képlet így fest: szombaton reggel Miskolcról utaznak Mezőkövesdre a szakemberek, majd leveszik a mintákat, és szombaton estére száll fel a „füst”, derül ki az az eredmény, amelyet a mérkőzés előtt 6 órával el kell küldeni a Magyar Labdarúgó-szövetségnek. A fürdővárosban most nincs pánik, hiszen mindenki negatív, a szombati teszt pedig a klub negyvennégy játékosát, stábtagját és vezetőjét érinti.


Guzmics nem

Amennyiben szombaton este senki nem kap rossz hírt az egészségügyi szervektől, akkor a Mezőkövesd Zsóry FC kerettagjai – a kisebb sérüléssel bajlódó Guzmics kivételével – pályára léphetnek az FTC ellen.

(A borítóképen: Nagy Dániel (a labdával) átesett a vírusfertőzésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!