Sport

2020.05.01. 15:00

Hátúszóból állatorvos

Mindig össze tudta egyeztetni a sportot és a tanulást.

Kolodzey Tamás

M4 Sport Év Sportolója 2019 - Nemzeti Színház - 2020.01.16.

Fotó: MSUSZ_Zsigmond László

A sportvezetők közül az elmúlt napokban nem a labdarúgással foglalkozók vitték el a pálmát. A sztárszerep Wladár Sándornak, a Magyar Úszó Szövetség elnökének jutott.

Szorgalmazta

Az egykori kiváló, 57. évét taposó úszó az 1980-as, moszkvai olimpián kétszáz méter háton lett aranyérmes, aztán sikert sikerre halmozott a világ-, az Európa- és természetesen a magyar bajnokságokon is (edzője a legendás Széchy Tamás volt). Az 1984- es, Los Angeles-i ötkarikás játékok bojkottja utáni évben visszavonult, állatorvosi diplomát szerzett, és máig a szakmájában dolgozik.

Wladár Sándor azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy erőteljesen szorgalmazta a hazai úszók medencés edzéseit, amelyhez megkapta az egészségügyért és a sportirányításért felelős vezetők hozzájárulását. Így a válogatott versenyzők a járványügyi intézkedések és a biztonsági protokoll szigorú betartásával visszatérhettek a medencékbe. Az elnök elmondta: abban bízik, hogy a karatén-edzőtábort maguk mögött hagyva, rendszeres orvosi ellenőrzés mellett legjobbjaink bizonyosan elkerülik a fertőzést, már csak azért is, mert a klóros levegő és annak fertőtlenítő hatása a vírus legnagyobb ellenszerei közé tartozik.

(A borítóképen: Wladár Sándor | Fotó: MSÚSZ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!