rali

2020.05.15. 12:00

Az idén hatfutamos ralibajnokságot terveznek

A rendező szeretné, ha az augusztusi Miskolc Rallye-ra már a nézőket is beengedhetnék.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Az átalakított, tervezett versenynaptár szerint idén is megtartják a Miskolc Rallye-t, és a szezonnyitónak szánt egri hétvége sem marad el. Az Ózd–Salgó azonban átalakul, a rövidített programban ezúttal a nógrádi pályák és a megyeszékhely szerepel, a borsodi város most nem. Eredeti formában és időpontban rendezhetik meg az Európa-bajnokság (ERC) magyarországi futamát. Nyíregyházi központtal, de a gyorsasági szakaszokat tekintve a Zemplénben tartják meg a novemberi száguldást. A tervek szerint idén először lesz bajnoki verseny a Mikulás Rallye, amely Veszprém környékén év végi dzsembori lenne. A naptár június 1-jén válik hivatalossá, de árulkodó, hogy a szakág a tervezetet már most nyilvánosságra hozta.

Zárt körű rajt

– Az egész szezon egy zárt körű Rallye3-as futammal kezdődik Zabar és Domaháza között június 20-án és 21-én – tette hozzá Adamovits Márk főszervező. – A jogszabályoknak megfelelően ezután a salgótarjáni nyitóversenyre sem engedhetünk be nézőket, ezért az ózdi prológot sem tudnánk megtartani. Emellett tudjuk, hogy az önkormányzat most minden erőforrását a védekezésre összpontosította, így polgármester úrral egyeztetve hoztuk meg azt a döntést, hogy az ózdi program ezúttal kimarad. Természetesen hosszú távon a sport és a város kapcsolata továbbra is megmarad, kölcsönösen számítunk egymásra a következő években is.i

Kétnapos program

Adamovits Márk azt is elárulta, hogy augusztus közepén már szeretné, ha Miskolcon a pályák szélét megtöltenék a szurkolók. Csakúgy, mint szeptember elején az aszfaltos egri hétvégén.

– Korábban is hangoztattuk, hogy a veszélyhelyzet miatt elhalasztott bajnoki futamokat semmiképp sem szeretnénk törölni a naptárról – tette hozzá Adamovits Márk. – Az elmúlt időszakban mindent megtettünk azért, hogy közönségbarát időpontokban pótolni tudjuk az eseményeket. Ugyancsak igyekszünk kímélni a versenyzőink pénztárcáját, hiszen a csapatok is megérzik ennek az időszaknak a válságát. Éppen ezért idén nem a három-, hanem a kétnapos programot helyezzük előtérbe. Korábban volt már ilyen időrendes Miskolc Rallye-nk, ami egész jól sikerült. Vagy péntek–szombat vagy szombat–vasárnap bonyolítjuk le a bajnoki futamainkat.

Két lemondás

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a Historic Eb-nek is bejelentett Mecsek Rallye-t, valamint az új belépőnek számító zalaegerszegi versenyt erre az esztendőre lemondta a rendező. Így a tervezett versenynaptárban először jelölték bajnoki futamnak a Mikulás Rallye-t. A magyar bajnokság tehát 2020-ban júliusban kezdődik, és vélhetően december elején fejeződik be.


Autósport: a hazai ralis versenynaptár

Tervezet

Július 18–19.: Salgó Rallye R1, R2, HIST

Augusztus 15–16.: Miskolc Rallye R1, R2, HIST, (Rallye3)

Szeptember 5–6.: Eger Rallye R1, R2, HIST (Rallye3)

Október 10–11.: Vértes Rally R1, R2, HIST

November 6–8.: Nyíregyháza Rally R1, R2, HIST (Rallye3)

December eleje: Mikulás Rallye R1, R2, OM, Amatőr

(A borítóképen: Sűrű lesz a ralimezőny idei programja)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!