Asztalitenisz

2020.05.18. 18:30

A harmadik helyen zárt a Diósgyőr első csapata

Az Extraligában lesz négyes döntő, a többi bajnokság azonban befejeződött.

Forrás: ÉM

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége május 14-én ülést tartott, amelyen az egyéni és csapatversenyek újraindítása, illetve lezárása volt a fő napirendi pont. A csapatbajnokságok épp az idény finisébe fordultak volna, amikor a koronavírus-járvány miatt a többi sportág eseményeihez hasonlóan felfüggesztésre kerültek.

Július 17-ig meghosszabbítva

A helyzet továbbra is rendkívül bizonytalan, ám a szövetség megpróbál(t) megoldást találni a bajnoki idény lezárására. A csütörtöki ülésen az elnökség döntött arról, hogy a csapatbajnokságokban nem lesznek kiesők. Ahol a feljutók a lejátszott mérkőzések alapján egyértelműen megállapíthatók, ott az ezt kiharcoló csapatok magasabb osztályba léphetnek. Ahol matematikailag még nem dőlt el a feljutó kiléte, ott egy operatív testület vizsgálja meg a helyzetet és dönt a feljutókról.

Az elnökség mindenképpen szeretné megrendezni az Extraliga négyes döntőjét, az aktuális szabályozásokat betartva, zárt kapuk mögött. A final four időpontja a tervek szerint június végére eshet. Ami az egyéni versenyeket illeti: a MOATSZ eredetileg április 30-ig minden, a saját hatáskörébe tartozó versenyt felfüggesztett, és most ezt az időszakot július 17-ig meghosszabbította. Addig tehát biztos nem indulnak újra a szövetség által szervezett versenyek, a továbbiak értelemszerűen a járványhelyzet alakulásától függnek.

Megyénk a legmagasabb szinten a Diósgyőri VTK I. férfiegyüttesével képviseltette magát a 2019/2020-as szezonban, a második vonalban, az NB I. Keleti csoportjában. A piros-fehérek a harmadik helyen álltak a bajnokság leállításakor (a KSI SE I. és a Szerva ASE II. mögött), s ahogyan korábban is írtuk: a felkérések miatt vélhetően lehetőségük lenne az ősszel az Extraligában szerepelni, ez azonban pusztán az anyagiak függvénye lesz, lenne.

(A borítóképen: A DVTK asztalitenisz csapata)

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!