Nőnapi futás

2020.03.09. 12:00

Titkos útvonalon futottak a versenyzők

Közel félszázan neveztek vasárnap délelőtt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark oktatótermében a nőnapi futásra.

Novák Krisztina

Fotó: Novák Krisztina

A Zöld Sportok Clubja immár hagyományosan, az idei évben is megrendezte Nőnapi Futótúráját vasárnap a Miskolc Zoonál. A szervezők célja minden évben ugyanaz. Szeretnék felhívni a figyelmet a természetjárás, a mozgás és az egészségmegőrzés fontosságára.

Titkos utakon

A futás szerelmeseinek már csak azért is érdemes részt venni ezen a rendhagyó túrán, mert az útvonal titkos, mindig csak a rajt előtt derül ki, az viszont biztos, hogy részben keresztülhalad a Miskolci Állatkert és Kultúrpark területén.

A rendezvény fővédnöke Veress Tamás, az állatkert gyűjteményi vezetője volt, védnöke pedig Szanyi Ágnes, a Zöld Sportok Clubjának 3 órán belüli maratoni futója.

A Gyík csoport hat-hét kilométeres távot tett meg Szanyi Ágnes túravezetésével, a Csiga csoport pedig négy-öt kilométert futott Czina Tivadar túravezetővel, tudtuk meg a helyszínen. A jó hangulatú rajt kicsivel 11 óra előtt volt, és mindkét csapat nagyjából egy óra alatt tette meg az előírt távot, célba érés után pedig finom zsíros kenyérrel pótolták az elégetett kalóriákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!