Sport beharangozó

2020.03.01. 09:00

Szurkoljuk együtt a meccseken!

Vasárnap is rengeteg sport mérkőzésre látogathatunk el.

Forrás: shutterstock/illusztráció

NB II., 26. forduló:

Nyíregyháza SFC – Kazincbarcikai SC (Nyíregyháza, vasárnap 14.30)

Dzurják József, a KBSC vezetőedzője: – Az előző fordulóban, itthon öt fiatal játékossal léptünk pályára a Vasas ellen, és bár kikaptunk, partiban tudtunk lenni a nagy nevekből, összevásárolt labdarúgókból álló vendégekkel. A különbséget az jelentette, hogy a fővárosiak a kapu előtt határozottabbak voltak. Ezúttal ahhoz a Nyíregyházához utazunk, amely nem kezdte jól a tavaszi szezont, ugyanis eddigi négy összecsapásukból mindössze egy pontot szereztek. Ebből kiindulva biztos vagyok benne, hogy most mindent el fognak követni annak érdekében, hogy győzzenek. Észak-keleti rangadónak számít ez a mérkőzés, amely mindig parázs összecsapásokat hozott, és vélhetően ez ezúttal sem lesz másképpen. Miként a Spartacusnak, úgy nekünk is hiányzik még a siker, ami már fontos lenne, mert nem szeretnénk hátrafelé tekingetni.

A Barcikában Toma és Krausz eltiltása lejárt, viszont utóbbi betegséggel bajlódott. A korábban sérült Oldal a héten már a csapattal edzett, azonban maródi Horváth L., Kovác, Németh, Hegedűs, Orosz D. és Berki.

A KBSC várható kezdőcsapata: Fila – Iszák, Szűcs, Fótyik, Farkas – Toma, Heil, Oltean – Korbély, Mitruscsak, Mikló.


Férfi NB I./B, Zöld csoport, 24. forduló:

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Agro feed Széchenyi Egyetem Győri KC (Tiszaújváros, Sportcentrum, vasárnap 18.30)

Szendrey Zsombor Fotó: ÉM

Szendrey Zsombor, a Phoenix KK edzője: – Végre teljes csapattal tudunk kiállni, bár kisebb sérülések nehezítették a heti munkát. Jön egy nagyon jó, talán a legjobb szerkezetű csapat a csoportban, ugyanis minden posztra megvannak a jó játékosaik. Ismerjük egymást, pontosan tudjuk egymás erősségeit, valamint gyengéit, megpróbáljuk hazai környezetben az utóbbit a lehető legjobban kihasználni.


Női kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 18. forduló

Aluinvent-DVTK U23 – Tatai SE (Miskolc, városi sportcsarnok, vasárnap 14.00)

Magyar Gergely, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – A hétközi bajnokin, Nagykanizsán egy erős csapat otthonában sikerült nyerni egy olyan együttes ellen, amelyik előttünk áll a tabellán. Történt mindez a három hét múlva sora kerülő junior országos bajnokságra készülés jegyében. Pozitívum, hogy ezt a sikert jó játékkal sikerült elérni, és önbizalom-növelőnek is jó volt ez a mérkőzés. Az újabb meccsen az a tét, hogy tudjuk-e folytatni a szerdán mutatott játékukat. Az biztos, hogy akarnunk kell, erre kell törekednünk, mert ettől erősödhet tovább a csapat. A Tata más játékerőt képvisel, mint a Nagykanizsa, de ugyanolyan komolyan kell vennünk ezt a találkozót is. Aki pályára lép, annak koncentráltnak kell lennie, és amennyiben ez így lesz, akkor azoknak is több játéklehetőség juthat, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán.


Férfi floorball ob I, 15. forduló

Kazincbarcikai Ördögök – SZPK Komárom II. (Kazincbarcika, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, vasárnap 14.30)

Szabó Ákos, a Kazincbarcikai Ördögök csapatvezetője: – Csapatunk jelenleg az 5. helyen, vagyis felsőházi rájátszást érő pozícióban áll, és ahhoz, hogy ezt megőrizzük, tovább erősítsük, a közvetlenül mögöttünk álló komáromiakat le kellene győznünk. Ez a mostani lesz az évad legfontosabb mérkőzése, és remélem, hogy erre teljes csapattal tudunk majd kiállni. Nyerni szeretnénk, és ahhoz, hogy ezt elérjük, gyors támadásokra, koncentrált, szoros védekezésre lesz szükség.


Női futsal NB I., 16. forduló:

Miskolci Vénusz – WSH-Palmfood Tolna-Mözs (Miskolc, városi sportcsarnok, vasárnap 10.30)

Hazai környezetben a Vénusz-lányok Fotó: ÉM

György Gábor, a Vénusz edzője: – A múlt héten úgy jártunk, mint Toldi, aki elment a jussáért, de egy jókora pofont kapott. Meglátjuk, ezután jön-e a farkaskaland, vagy valami más következik. Azt nem ígérhetem, hogy győzni fogunk, azt viszont remélem, hogy mindkét fél számára élvezhető meccset fogunk játszani. Egyéb rendezvény miatt most kicsit korábban lépünk pályára, de ettől függetlenül várjuk a szurkolóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!