Bünti

2020.03.13. 11:00

Nem odavaló rigmusokat kiabáltak a szurkolók

Egymillió forintos büntetést kaptak a borsodiak a KBSC – MTK Budapest mérkőzés után.

Molnár István

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Az előző hét végén rendezték meg a honi második vonalban, Putnokon, a Várady Béla Sportközpontban a Kazincbarcikai SC – MTK Budapest összecsapást, amelyet az észak-borsodi sárga-kékek 3-1-re nyertek meg. A sikernek azonban nem örülhettek felhőtlenül Barcikán, ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség már hétfőn azt közölte, hogy vizsgálatot indít amiatt, mert a hazai szurkolók rasszista, antiszemita rigmusokat kiabáltak.

Fellebbeznek

Aztán kedden meg is született a döntés, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a KBSC-t 1 000 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte szurkolóinak antiszemita, gyűlöletkeltő megnyilvánulásaiért. Úgy tudjuk, hogy egy viszonylag szűk, nagyjából 5-7 fős barcikai drukkercsoport kiabált a meccs folyamán, három alkalommal olyan rigmusokat, amelyeket a szövetség szankcionált. Az ügyben megkerestük a KBSC FC Kft. ügyvezetőjét, Wächter Balázst, aki a következőket nyilatkozta:

– Azt tervezzük, hogy fellebbezünk ezen határozat ellen, mert aránytalanul soknak tartjuk a pénzbüntetés mértékét – közölte a klubvezető – Ismereteim szerint korábban nem fordult elő ilyen eset a klubbal kapcsolatban, nem érezzük azt, hogy a szövetség egyenlő mércével mérne. Egyébként nagy szomorúsággal tölt el bennünket, hogy néhány renitens szurkoló így viselkedett, ez a hangvétel teljes mértékben összeegyeztethetetlen a klub értékrendjével… A mérkőzés során többször figyelmeztettük a nézőket, felhívtuk a figyelmüket a sportszerű buzdításra. A jövőben is mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ilyen ne forduljon elő újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!