Sportösszefoglaló

2020.03.14. 12:15

Labdarúgás, fegyelmi határozatok, zárt kapus és elhalasztott mérkőzések

Labdarúgás, kosárlabda, röplabda és kézi. Elhalasztott mérkőzések és zárt ajtók mögött rendezett sportesemények. Sporthírek a megyéből.

Kosárlabda: NB I/B

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 24. forduló

MTK-Elite Basket – MEAFC-Miskolc: ELMARADT

A MEAFC-Miskolc csapata nem utazott el tegnap a fővárosba, a pénteken 19.15-re kiírt mérkőzésre, mert az MTK ELITE Basket csütörtökön este arról tájékoztatta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége versenybizottságát, és a miskolci csapatot, hogy a kialakult egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a mérkőzés elhalasztását kéri. A miskolci klub tájékoztatása szerint a szövetség bizottsága a lemondásának minősülő értesítést tudomásul vette, egyúttal jelezte, hogy a mérkőzés eredményét külön döntésben állapítja majd meg, és erről tájékoztatja majd az érintetteket.

Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 27. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Omnia Pub & Food Békés: ELMARAD!

A két csapat ma 18 órától mérkőzött volna meg egymás ellen, ám tegnap délután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége közleményt adott ki, „Szombattól megáll a kosárlabdaélet Magyarországon” címmel, amely a következőket tartalmazza:

„A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Magyarország Kormányának 2020. március 11-én hozott rendeletével összhangban értesítette tagszervezeteit a mérkőzések nézők nélkül történő megszervezésének feltételeiről. Az MKOSZ részére a tagszervezeteinktől mai napon beérkezett írásbeli nyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy a kosárlabda versenyrendszer mérkőzéseinek túlnyomó többsége a kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem bonyolítható le a sportolók, sportszakemberek védelme, illetve a sportlétesítmények, iskolai tornatermek bezárása okán. Mivel jelen körülmények között értékelhető versenyrendszer nem üzemeltethető, az MKOSZ 2020. március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggeszti A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ Elnöksége a 2020. március 17-én 13.00-tól tartandó, az NB I. A csoportos sportszervezetek vezetőivel közösen megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg!”

Női kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 20. forduló

Aluinvent-DVTK U23 – Bajai NKK: elmarad

A két érintett csapat abban állapodott meg pénteken délelőtt, hogy a találkozót április 30-ra halasztja, és ehhez a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége versenybizottsága is hozzájárult. A mára tervezett mérkőzést a tegnap délelőtti állás szerint azért nem tudták volna megrendezni, mert a miskolci városi sportcsarnokban ezen a napon 18 órától zárt kapus női röplabda bajnokit is rendeztek volna, és mivel a kosárlabda bajnokira is zárt kapuk mögött került volna sor, a két meccs közötti rövid időben nem lehetett volna garantálni mind a kosárlabda, mind a röplabda bajnoki zárt kapus megrendezéshez szükséges feltételeket.


Labdarúgás: futsal

Női futsal NB I, 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés

WSH-Palmfood Tolna-Mözs – Miskolci Vénusz (Tolna, szombat, 17.00)

György Gábor, a Vénusz edzője: – Annak idején a hazaiak kérték ennek a mérkőzésnek az elhalasztást, és most pótoljuk. Nem tudom, nézők nélkül mennyire lesz látványos, küzdelmes a meccs, de ebben a helyzetben nem biztos, hogy ez a legfontosabb. Sajnos, most nem tudok menni a lányokkal egyéb elfoglaltság miatt, de remélem, hogy – miként pár hónappal ezelőtt, amikor nem ülhettem a kispadon, és az elnök úrral jól jöttek ki azokból a meccsekből a lányok – a legjobb formájukat fogják mutatni. A többit majd meglátjuk. Reméljük a legjobbakat, minden szempontból.


Röplabda

Az MRSZ döntése érintette a DVTKFux női együttesét is, amely ma lépett volna pályára az NB I.-es Ligabajnokságban a Budaörs ellen.

– Mivel a sportcsarnokot is bezárták, edzeni sem tud hol a csapat – mondta Toma Sándor szakmai igazgató. – Sajnálom a kialakult helyzetet, hiszen nagyon sokat dolgozott a csapat az utóbbi időszakban azért, hogy a kvalifikációra kellőképpen felkészüljön. Persze azt is tudomásul kell venni, hogy emberéletekről lehet szó, és elsődleges érdek, hogy a játékosainkat, és a gyerekeket, akik a DVTK-ban röplabdáznak, ne tegyük ki semmilyen kritikus helyzetnek. Eddigi pályafutásom alatt soha nem voltam ilyen szituációban, várjuk a további fejleményeket. Körülbelül még másfél hónap lenne a bajnokságból, a játékosoknak adott időszakig van szerződésük.


Kézilabda: NB I./B

Férfi kézilabda NB I./B., Keleti csoport, 16. forduló

Balassagyarmati Kábel SE – ÓAM-Ózdi KC (Balassagyarmat, szombat 18.00) – zárt kapus mérkőzés

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: – Hasonló meccs lesz a szombati, mint a hazai bajnoki volt. Sajnos az elmúlt két siker vezéráldozatokat követelt, hiszen Bécsi Ádámot és Péter Attilát sérülés miatt hosszú távon nélkülözünk kell. Ez részben módosítja majd a támadási és védekezési variációinkat. Ettől függetlenül bizakodva indulunk az északi rangadóra, hiszen ha lendületes támadójátékot és határozott védekezést tudunk mutatni, akkor van esélyünk arra, hogy elhozzuk a két pontot. Az északi rangadó mindig háromesélyes volt, most is az lesz. Ebben a mezőnyben sok az egyforma tudású csapat, a pillanatnyi forma és a helyzetkihasználás dönt, nem pedig az, hogy ki hányadik helyen áll a táblázaton. A gyarmati két ponttal megszilárdíthatnánk a helyünket a középmezőnyben, ezért nagyon fontos találkozó vár ránk.


Labdarúgás: fegyelmi határozatok

A Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának fegyelmi bizottsága a következő büntetéseket osztotta ki az elmúlt heti fordulóban kiállított játékosoknak:

Június 6-ig eltiltva: Tóth Balázs (Bőcs).

3 felnőtt bajnoki mérkőzéstől eltiltva: Szalina Viktor (Ónod).

1 felnőtt bajnoki mérkőzéstől eltiltva: Dobos Dávid (Encs), Fülöp Gergő (Hidasnémeti), Oravecz Zénó (Cigánd), Kövér Viktor (MVSC-Miskolc), Dani Ádám (Tiszalúc), Bényei Balázs (Rudabánya), Balogh Ferenc (Szikszó), Szőke Gyula (Megyaszó), Farkas Kálmán (Sátoraljaújhely), Juhász Balázs (Kisgyőr).

Játékjoga felfüggesztve: Lakatos Roland (Tiszaladány), aki eltiltását még nem töltötte le, de szerepelt a Tiszaladány–Megyaszó-találkozón. Ügyében döntés a fegyelmi bizottság következő ülésén lesz.

Egyéb fegyelmi határozat

Harsány U19-es csapata harmadszor állt ki létszámhiánnyal, ezért a felnőttcsapat évi összeredményéből 1 büntetőpontot levonnak.


Labdarúgás: NB II

NB II, 28. fordulókosár

Vác FC – Kazincbarcikai SC (Balmazújváros, szombat, 14.30)

Dzurják József, a KBSC vezetőedzője: – Én hittem benne, hogy az MTK is meglephető, szerencsére mindezt sikerült elhitetni a játékosokkal is. A csapat nagyon jól ráhangolódott a múltkori találkozóra, harcos felfogásban futballoztunk, a párharcokban is erősebbek voltunk a fővárosiaknál, a megszerzett labdákból pedig bátran mertünk játszani. Örülök annak, hogy mindenki hozott egy átlagos produkciót, emellett volt 4-5 kimagasló teljesítmény is. A Vác elleni összecsapás számunkra az év egyik legfontosabb meccse, nem hibázhatunk, ha el akarjuk érni a céljainkat, már a döntetlen is kudarcnak számítana. Ellenfelünk a 19. helyen áll a táblázaton, de egy hete nyert 5-1-re Tiszakécskén, így ők is sikerélmény után jönnek bele ebbe a mérkőzésre. Emiatt sem becsüljük le őket, azonban ha ugyanúgy odatesszük magunkat, mint az MTK ellen, akkor be tudjuk gyűjteni három pontot.

A Barcikában a diósgyőri Korbéllyal – aki NB I-es kerettag lesz – nem számolhat a vezetőedző, és az ugyancsak DVTK-s, de sérült Szűcsre és Oroszra sem. Ezen kívül maródi Hegedűs, valamint Berki, Fekete pedig beteg.

A KBSC várható kezdőcsapata: Horváth L. – Toma, Oltean, Fótyik, Farkas A. – Krausz, Németh T., Heil, Mikló – Kovác, Mitruscsák.

(A borítóképen: Dzurják József| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!