Kezdeményezés

2020.03.24. 15:30

Jótékonysági jegyek a DVTK–FTC „meccsre”

Szombatig tart a Diósgyőr Szurkolók Közösségének kórházakat segítő kezdeményezése.

Molnár István

Fotó: Vajda János

A rendkívüli vírushelyzetre való tekintettel kezdeményezésbe fogtak a diósgyőri labdarúgó-szurkolók, azon belül is a Diósgyőr Szurkolók Közössége. A vasárnap megjelent felhívásban az szerepel, hogy Miskolc két kórházának javára gyűjtenek (a Semmelweis-kórházat már járványkórházzá alakították át), mégpedig oly módon, hogy egy virtuális mérkőzésre, a március 28-ra általuk kiírt Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC meccsre – ugyancsak virtuálisan – jegyet értékesítenek, 1500 forintos egységáron, azonban egy fő természetesen több tikettet is vásárolhat. Az így befolyó összeget az egészségügyi intézményeknek ajánlják fel.

Az intézményvezetők tudják

– Napról napra egyre több a beteg, egyre szigorúbbak az egészségügyi szabályok – mondta lapunknak Szalatnay Gábor, a DSZK elnöke. – Az egészségügyben dolgozóktól ez a helyzet egyre keményebb munkát kíván, lehet, hogy egyre többet lesznek távol a családjaiktól a hivatásuk miatt, azért, hogy az embereknek segítsenek, lemondanak szabadidőről, a biztos biztonságról. Mivel a diósgyőri közösség mindig is híres volt az összefogásról, így nekünk is egyfajta kötelességünk volt, hogy lépjünk. Egyébként az ország különböző helyein mozgolódnak a különböző színezetű szurkolótáborok, ami példaértékű. A Ferencvárossal az eredeti kiírás szerint április 4-én játszottunk volna idegenben, mi most hazaivá tettük ezt a csatát, és egy héttel előre hoztuk. Úgy gondoljuk, 1500 forint nem olyan óriási összeg, tényleg olyan, mintha bárki megvenné a belépőt. A kezdőrúgás elvégzése 50-50 000 forintba kerül félidőnként. Az intézmények vezetőivel felvettük a kapcsolatot, egyelőre nem dőlt el, hogy pontosan milyen formában segítenénk, de elsősorban ők tudják, hogy pontosan mire van vagy lesz szükségük a pénzből. Egy biztos: jó helyre kerül minden forint.

Szalatnay Gábor hozzátette, az akció szombatig tart, és a DSZK számlaszámára lehet elutalni a jegyára(ka)t: 11600006-00000000-83461268. Kérik, hogy a közleménybe a „Jegyár” szót írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!